nlc.hu
Sztárok

Legtöbbször házasodott sztárok

Fáradhatatlanul keresik a boldogságot – hollywoodi sztárok, akik a legtöbbször házasodtak

Van néhány hollywoodi híresség, aki gyakrabban cserélgeti a házastársát, mint más az autóját. Íme azok a sztárok, akik a legtöbbször házasodtak.

A hollywoodi hírességek életformájának állandó eleme a több válás és házasság, azok számítanak ritka kivételnek, akik hosszú ideig bírják a párjuk mellett. Ám vannak néhányan, akik szinte sportot űznek az esküvősdiből, megrögzött házasságkötők. Lássuk, kik házasodtak a legtöbbször.

Gábor Zsazsa, akinek 9 férje volt

A 2016-ban elhunyt, magyar származású Gábor Zsazsa volt annak a műfajnak a megalapítója, hogy valaki azért híres, mert híres. És akkor még sehol sem volt Paris Hilton vagy Kim Kardashian.

Egy lánynak házasodnia kell a szerelemért, és folytatnia kell addig, amíg rá nem talál

– mondta egyszer Gábor Zsazsa, és be is tartotta ezt az alapelvét, kilencszer házasodott életében, ezzel ő a sztárvilág rekordere.

Gábor Zsazsa és férje, Frederick von Anhalt német herceg

Gábor Zsazsa és kilencedik férje, Frederick von Anhalt német herceg 1989-ben (Fotó: Wade Byars / AFP)

Első férje a török politikus, Burhan Asaf Belge volt, de Zsazsa állítása szerint ez idő alatt volt egy afférja Kemal Atatürk török elnökkel is. 1941-ben az Egyesült Államokba költözött, majd elváltak. Találkozott idősebb Conrad Hilton hotelmágnással, akivel 1942-ben házasodtak össze. Tőle született Gábor Zsazsa egyetlen gyermeke, Francesca. A frigy nem tartott sokáig, öt év után elváltak, ezután George Sanders színész, majd a befektetési bankár Herbert Hutner következett a sorban. 1966-ot írunk, amikor Gábor Zsazsa 49 évesen ötödjére mondta ki a boldogító igent, a dallasi üzletember, Joshua S. Cosden Jr. felesége lett. Egy évig bírták együtt, ahogy a Barbie babák tervezőjével, Jack Ryannal is.

Aztán 1976-ban hozzáment Michael O’Hara ügyvédhez, aki egy korábbi válása során képviselte. De 1983-ban ennek a frigynek is vége lett. Következett Felipe de Alba mexikói színész és ügyvéd, de a házasságot egy nap után megsemmisítették. Gábor Zsazsa 1986-ban, 69 évesen kötötte össze az életét hivatalosan Frederick von Anhalt herceggel, és az ő feleségeként halt meg 2016-ban.

Elizabeth Taylor, akinek 7 férje volt

Hét férj és nyolc házasság – ez Elizabeth Taylor mérlege, mivel Richard Burtonnel kétszer házasodtak össze. Első férje 18 évesen Conrad Hilton Jr., a hotelmágnás fia volt, majd négy évvel később hozzáment a színész Michael Wildinghez. Alig három év után elváltak, majd 1957-ben következett a filmproducer Mike Todd, aki az esküvő után egy évvel meghalt repülőgép-balesetben. Ő volt az egyetlen férfi, akitől Taylor nem vált el.

Richard Burton és Elizabeth Taylor az 1973-as Válik a férfi, válik a nő című filmben

Elizabeth Taylor nyolcszor házasodott, Richard Burtonnel kétszer is (Fotó: Wikipedia)

Két évvel később az énekes Eddie Fisher felesége lett, de ennek a kapcsolatnak is válás lett a vége. 1964-ben először házasodott össze Richard Burtonnal. Hollywood egyik leghíresebb sztárpárja lettek, kilenc évig bírták a szenvedélyes és viharos kapcsolatban. Két év szünet után újra egybekeltek, de másodjára csak 5 hónapig tartott a házasságuk. Liz Taylor ezután találkozott John Warner haditengerészeti miniszterrel és későbbi szenátorral, akivel 1976 és 1982 között volt együtt. Utolsó, hetedik férjét a rehabon ismerte meg, Larry Fortensky építőipari munkással Michael Jackson neverlandi birtokán házasodtak össze, de öt évvel később, 1996-ban elváltak.

Larry King, akinek 8 felesége volt

Akárcsak Elizabeth Taylor, a híres amerikai televíziós, Larry King is nyolcszor vonult az oltár elé, és ő is duplázott. Önéletrajzában azt írta: „Ha visszatekintek, van egy pár dolog, amit megbántam. Nem házasodtam volna nyolcszor. De nem rágódom ezen.

Első felesége gyerekkori szerelme, Freda Miller volt, de egy év után, 1953-ban elváltak. Ezt egy hasonlóan rövid házasság követte Anette Kay-jel, született egy gyerekük, akit King felnőttként látott először. 1961-ben vette feleségül Alene Akins Playboy-nyuszit, de két év után szétmentek. 1966-ban újra összeházasodtak, tovább bírták együtt, de ennek is válás lett a vége 1972-ben.

Larry King ötödjére is megnősült, 1976-ban a matektanár és produkciós asszisztens Sharon Lapore-t vette el. Hét évig voltak együtt, majd következett egy szintén rövid életű frigy az üzletasszony Julie Alexanderrel 1989 és 1992 között. Nyolcadik házasságát Shawn Southwick énekes-színésznővel kötötte 1997-ben, két fiuk született, és sokáig úgy tűnt, végleg együtt maradnak. Tavaly szeptemberben viszont King 86 évesen beadta a válókeresetet.

Larry King és Shawn Southwick:

Rita Hayworth, akinek 5 férje volt

Rita Cansino feltörekvő színésznő 1937-ben ment hozzá a nála 22 évvel idősebb Edward Judsonhoz, aki kezdetben segítette a karrierjét. Ő tanácsolta neki, hogy változtassa meg a nevét Hayworthre, és festesse be a haját. Ünnepelt sztárrá vált, de a házasságának befellegzett 1942-ben. Egy évvel később a filmrendező Orson Welles lett a második férje, majd öt évvel később elváltak.

Rita Hayworth és Aly Khan pakisztáni herceg

Rita Hayworth és Aly Khan pakisztáni herceg az 1949-es esküvőjükön (Fotó: Wikipedia)

Ezután hozzáment Aly Khan pakisztáni herceghez 1949-ben, akivel két évig voltak házasok. Negyedjére az énekes Dick Haymes felesége lett, de vele sem bírta két évnél tovább. Utolsó, ötödik házasságkötésére 1958-ban került sor, a filmproducer James Hill mellett három évet töltött. Rita Hayworth azt mondta: „Nem az a meglepő az életben, ha egy házasság nem működik, hanem ha jól sikerül.”

Martin Scorsese, akinek 5 neje volt

A Dühöngő Bika, a Nagymenők és A Wall Street farkasa rendezője ötször házasodott. Először 1965-ben, amikor Leraine Marie Brennant vette feleségül. Hat évig voltak együtt, majd egy kis szünet után az írónő Julie Cameronnal mondták ki a boldogító igent. 1979-ben Isabella Rosselini színésznő következett a sorban, vele 1983-ig volt együtt, majd két évvel később a producer Barbara de Finát vitte oltár elé. 1991-ben váltak el, és egészen meglepő módon Martin Scorsese nyolc évet várt a következő házassággal: 1999-ben elvette Helen Morrist, akivel azóta is boldogságban élnek.

A fiatalabb generáció

Van néhány fiatalabb híresség is, aki már többször házasodott, és ha így folytatják, akár a rekorderek közé is bekerülhetnek.

Halle Berry színésznő háromszor házasodott. Első férje a baseballjátékos David Justice volt, majd az énekes-producer Eric Benet következett, végül a francia színész Olivier Martinez lett a házastársa.

Demi Moore is három férjen van túl. 17 évesen hozzáment az énekes Freddy Moore-hoz, majd Bruce Willis neje lett. 13 évig voltak együtt, három lányuk született, aztán jött Ashton Kutcher, de 2011-ben elváltak.

Drew Barrymore szintén háromszor házasodott. 1994-ben, 19 évesen ment hozzá a bártulajdonos Jeremy Thomashoz, de csupán hetekig tartott a házasságuk. Nem bírta sokkal tovább Tom Green komikussal sem, hat hónap után elváltak. 2012-ben, kismamaként mondta ki a boldogító igent Will Kopelman művészeti tanácsadóval. Bár úgy tűnt, ez a házasság lesz az igazi, 2016-ban elindították a válásukat.

(Kiemelt kép: Wade Byars / AFP)

Olvass még sztárházasságokról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top