nlc.hu
Sztárok

Horváth Éva tervei és magánélete

Horváth Éva: “Biztosan elsírom magam a bölcsis ballagáson”

Teljesen megváltoztatta az anyaság, ahogy Horváth Éva mondja, Kristóf tökéletesen átformálta őt. Az egykori modell nagyon élvezi az otthoni hétköznapokat, kisfia a legjobb korban van, amikor állandóan csacsog. Évi az nlc-nek mesélt a munkájáról, az életükről és a jövőképéről.

Milyen volt otthon tavasszal? Mit csináltatok Kristóffal?

Megszoktam, hogy állandó pörgés vesz körül. Minden napom be van osztva, szinte mindig úton vagyok napközben. Ez nagyon hiányzott. Ráadásul Kristóf tavaly novemberben kezdte a bölcsit, és nehéz volt neki megmagyarázni, hogy miért nem találkozhat a többi gyerekkel. Minden reggel indult volna, aztán elmagyaráztuk neki, hogy zárva van a bölcsi, és senki nem tud menni játszani. Egy idő után belátta, hogy tényleg nem tud találkozni a barátaival. Kicsit monotonnak éreztem az otthonlétet. Mostam, főztem, takarítottam és aztán kezdtem elölről. Amikor sokat van otthon az ember, jobban észreveszi a takarítani valókat, szóval mindig csináltam valamit. Ráadásul elkezdtem rendezni a kertemet is, akkor volt az ültetés ideje, most pedig beérett minden és jöhet az aratás.

Horváth Éva a kisfiával (Fotó: Horváth Éva)

Horváth Éva a kisfiával (Fotó: Horváth Éva)

Miket ültettél?

Szinte mindent. A fűszernövények mellett tököt, borsót, cukkinit, paradicsomot és még sorolhatnám. Epret, amit már meg is ettünk, és sok málnát, amit a kisfiam imád. Nagyon örültem, hogy nem egy panellakásban voltunk bezárva, hanem egy kertes házban lehettünk, ahol állandóan ki-be mászkálhattunk. Egyébként nagyon megszerettem a kertészkedést, még azon is gondolkoztam, hogy gyógynövényeket is termesztek majd. A biotermékekkel nem vetekszik ugyanis semmi.

Kristóf is segített a kertészkedésben?

Igen, imád a kis lapátjával és a kis vödrével földet hozni, egész nap rohangál, szeret a szabadban lenni. Ráadásul állandóan beszél, be nem áll a szája. Állandóan kérdezget, ez mi, az mi? Az miért van ott? A minap éppen egy traktorból kiálló részről kérdezett, amire nem tudtam neki válaszolni, mi az. Anya sem tudhat mindent, mondtam neki. Nagyon szeretem ezt a korszakot, egyszerűen imádni való, ahogy fejlődik, ahogy okosodik napról napra. Mondókákat mond, verseket, amiket a bölcsiben tanul. Én meg ámulok és bámulok rajta. Szeptembertől kezdi az óvodát, úgy elreppent ez az idő. Most készülünk éppen a bölcsis ballagásra, biztosan elsírom majd magam a rendezvényen.

Horváth Éva Kristóffal (Fotó: Horváth Éva)

Kristóf is besegít a kertészkedésbe (Fotó: Horváth Éva)

Szigorúan nevelitek Kristófot?

Nem, inkább következetesen. Sokszor hisztizik, és ha ő valamit akar, azt általában véghez is viszi. Nehéz kezelni őt, mert nagyon akaratos, de azért nem ő a főnök. Kellő türelemmel és szeretettel próbáljuk őt nevelni és szerintem ez bevált nálunk. Persze sokszor amikor mi jobbra akarunk menni, ő balra, és nem lehet meggyőzni, hogy megmásítsa a véleményét, akkor mi is engedünk. Feladja a leckét nekünk az biztos. Néha azt érzem, ebbe beletörik majd a bicskánk, de aztán minden szépen rendeződik. Amit most szeretnék, hogy kezdjen el valamilyen sportot, hogy lekössük az energiáit. Nagyon mozgékony kisfiú, hatalmas energiái vannak. Az úszást nem szereti, pedig nekem az volt a célom, hogy viszem medencés oktatásra. A futást viszont szereti, képes akár egy kilométert lefutni és nem fárad el. Ami pedig kifejezetten érdekli Kristófot, azok a repülőgépek, hogy működnek, milyen belülről egy igazi gép. Még az is lehet, hogy pilóta lesz belőle. Majd meglátjuk.(nevet)

Mennyire változtál meg, mióta anya vagy?

Teljesen, volt egy Kristóf előtti életem, és egy mostani. Nagyon sok türelemre tanított a kisfiunk, ezért nagyon hálás vagyok neki. Ő egyébként nagyon barátkozó gyerek, és gyerekként egyikünk sem volt ilyen, sem a párom, sem én. Kristóf képes egy perc alatt összebarátkozni bárkivel a játszótéren. Most már az utazásaink is megváltoztak, amióta ő van. Például nem Ibizára vágyom, mint régen hanem olyan helyre, ami nem zajos, nem buliközpontú. Azokat a helyeket szeretjük, ahol béke és nyugalom van és a gyerek jól érzi magát, tud homokozni, és bababarát hely. Az egyik ilyen szerelemhelyünk az Bali, épp év elején jártunk ott. Isteni volt minden napot ott tölteni. Még helyi óvodába is beírattuk Kristófot, hogy barátkozzon a többi gyerekkel és tanuljon angolul. Nagyon tetszett neki, ott is feltalálta könnyen magát.

Horváth Éva a gyönyörű Bali szigetére vágyik vissza
Megnézem
Összes kép (6)

Idén hová utaztok?

Egyelőre még nem tudjuk. Lehet, hogy belföld marad csak, mivel a külföldi utazások még nem az igaziak. De, ha lehet majd menni, biztosan kitalálunk valamit. Nagyon sok helyen nem jártunk még, egyik álmom például a Hawaii szigetek, és Dél Amerika. Most viszont úgy tervezzük, hogy bejárjuk Magyarországot is. Vannak gyönyörű helyek, ahol még nem jártunk. Mivel sokan kérdezgetik tőlem, hogy Balin hová érdemes menni, milyen opciók vannak, ezért gondoltam arra, hogy weboldalt készítek majd erről. Interaktív oldalt szeretnék létrehozni, hogy mit érdemes Balin megnézni, hová érdemes ellátogatni.

Nem gondolkoztatok azon, hogy egyszer külföldre költöztök?

Benne lennék a kétlaki életben, én is szerettem volna annak idején külföldön tanulni. Tudom, hogy ez a gyereknek nagyon jó lenne, mind nyelvtanulás szempontjából, mind a más kultúra elsajátítása miatt. Ez egyelőre még nincs napirenden, de bármi megtörténhet.

Mit csinálsz hét közben, ha nem gyereket nevelsz?

Rengeteg mindent. Most például épp egy sajtótájékoztatóról jövök. A Miss Balaton szépségversenyben ugyanis idén is részt veszek. Ez már 7 éve így van, koordinálom a lányokat, és a protokollt tanítom nekik. Idén rendhagyó rendezvényünk lesz, a régi lányok lépnek színpadra, összesen 86 lánnyal dolgozunk együtt. Seres Attila lesz a koreográfus idén is, még az is lehet, hogy én is fellépek majd a lányokkal, ezt még nem lehet tudni. Emellett egyébként ruhás cégekkel dolgozom és oktatok is különféle modellképzőkben. Az oktatás részt nagyon szeretem, ebben megtaláltam önmagamat.

Hogyan készíted fel egy lányokat a modellkedésre?

Megtanítom őket pózolni, sminkelni, mindenre, amire szükségük lehet. A lényeg, hogy ne vesszenek el a modell világban. Sok szülő félti a gyerekét ettől a szakmától, és mostanában kevesebben íratják be a kicsiket ilyen képzésekre, pedig nagyon hatékonyak. Nem kell félni, vannak nagyon jó iskolák, ahol jók a tanárok, és jól érzik magukat a gyerekek is.

Jársz edzeni?

Igen. A karantén alatt rám is feljött pár kiló. Most kezdtem újra edzeni. Járok konditerembe, sokat futok és súlyokkal edzem. Nem szoktam mérlegelni, nem is tudom, hogy hány kiló plusz van rajtam. Érzem és látom magamon, hogy nem vagyok a régi, és szeretnék újra formába lendülni.

Mennyit foglalkozol a szépségápolással?

Nagyon sokat. Ha bármilyen új kezelés van, azonnal kipróbálom. De otthon mást nem csinálok, nem szoktam pakolásokat kutyulni. Van egy-két jó természetes krém, amit használok és ennyi. Nem viszem túlzásba. A kozmetikai kezelések szerintem a leghatékonyabbak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top