nlc.hu
Sztárok

Drávucz Rita kislányát végre kezelhetik

Összegyűlt a pénzt, elkezdődhet a vízilabdázó Drávucz Rita kislányának drága kezelése

Ritka betegségben szenved a világbajnok Drávucz Rita kislánya.

A világ-és Európa bajnok vízilabdázó kislánya Charcot-Marie-Tooth szindrómával küzd. Ez egy ritka genetikai betegség, amelyre jelenleg nincs gyógymód. Flóra kétoldali dongalábbal jött a világra, az első három hónapban hét gipszet kapott, valamint Achilles-ín-műtétje is volt. Az izmok nem fejlődtek rendesen, az idegek vezetési sebességével is gond van, emiatt folyamatos segítségre, ellátásra szorul – egy nagyon drága kezelés segíthetné Drávucz Rita lányának fejlődését, amire most a pénz is összegyűlt.

A kezelés három évet fog igénybe venni, a részletekről Drávucz Rita mesél. ,,Élete végéig gyógytornáznia kell, hiszen jelenleg nem létezik olyan gyógyszer, ami végérvényesen meggyógyítaná és lezárná ezt a genetikai rendellenességet. (…) Kétévesen kaptuk meg a diagnózist, de sokáig nem ismerték fel a betegséget” – árulta el a sportolónő, aki azt is elmondta, hogyan működik ez a futurisztikus gépezet. 

,,Bekötik hátul a robotba a Flórát, több ponton a lábán. A robot az, aki mozgatja a lányomat. Különböző szögeket lehet beállítani a csípőjére, térdére, amit egyébként nyújtani kell és olyan mozgást is meg tud csinálni a robot, amit a Flóra önállóan nem.”

Az összefogás csodákra képes:

drávucz rita

Drávucz Rita (Fotó: MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top