Mindennapok

A kilenchónapos Zsombi is SMA-s, a világ legdrágább gyógyszere mentheti meg

A kis Zsombor a gerincvelői izomsorvadás I-es típusában szenved, éppen úgy, ahogy a kétéves Zente is, akinek az egészségéért az egész ország összefogott. Zsombi édesanyja szeretné, ha az ő kisfia is kaphatna segítséget.

Zsombin a betegség első tüneteit 4-5 hónapos kora körül vették észre, a mozgása fokozatosan kezdett leépülni – mesélte a Blikknek a kisfiú édesanyja, Burinda Szűcs Szabina (33). A fiút orvoshoz vitték, és a neurológus állapította meg, hogy valószínűleg SMA-ban szenved.

A kis Zsombor a segítségedre vár (fotó: Burinda Szűcs Szabina Facebook oldala)

A kis Zsombor a segítségedre vár (fotó: Burinda Szűcs Szabina Facebook oldala)

Ez nem sokkal azután történt, hogy Zsombi öthónaposan szívműtéten esett át, vagyis a család számára az első megpróbáltatás után rögtön jött a következő. Mivel a szülők azt olvasták, hogy kezelés nélkül az SMA-s gyerekek a kétéves kort sem élik meg, ezért most versenyt futnak az idővel azért, hogy megmentsék Zsombort. A családnak a szakemberek a Spiranza-kezelést javasolták, a szert az SMA-sok négyhavonta kapják életük végéig. A szülők most Zente, Levente és Noel után szeretnék, ha az ő fiuk is megkaphatná az egyszeri Zolgensma-kezelést, és a jobb eredmények érdekében szeretnék, ha az ehhez szükséges pénzt Zsombi egyéves koráig össze tudnák gyűjteni.

Így segíthetsz

Ha segíteni szeretnél, a következő módon teheted meg: Szép jövőért Zsombornak Alapítvány; Számlaszám: 11734152-21916838 Eurószámláról: IBAN: HU97 1173 4152 2191 6838 0000 0000 SWIFT kód: OTPVHUHB

Az ország leghíresebb, SMA-val diagnosztizált gyereke, Zente állapotáról és gyógyulásáról mi is rendszeresen beszámolunk:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top