nlc.hu
Sztárok

Világsztárok ajánlottak munkát Sáfár Anikónak

Sáfár Anikót mindenki vinni akarta annak idején, de ő elég röghöz kötött volt

Sáfár Anikó utólag is úgy érzi, jó, hogy itthon maradt.

Sáfár Anikó 71 évesen is igazi szépség, nem csoda, hogy a karrierje kezdetén szinte sorban álltak érte a nagyobbnál nagyobb filmesek. A színésznő elmesélte, hogy annak idején sok helyre hívták, de valamiért mindig is ragaszkodott Magyarországhoz, így majdnem minden ajánlatot visszamondott. Többek között a miértekről is mesélt a Borsnak.

,,Gyakran ki akartak vinni az országból – meséli a lapnak Anikó. – Először 1966-ban Chris­tian-Jaque, aki felfedezte Gina Lollobrigidát, a Királylány a feleségemet forgatta vele, vitt volna Franciaországba, de nemet mondtam. 1967-ben forgattam John Frankenhei­merrel, évi két filmre ajánlott szerződést, öt évre. Azt mondta, Amerikában jelenleg nincs olyan színésznő, aki fiatal, szép és tehetséges is egy­szerre. Nem tudtam elfogadni a felajánlott lehetőségeket, mert az disszidálás lett volna, kapcsolatom pedig akkoriban nem volt felsőbb vezetőkhöz, akik engedélyezték volna a kiutazást. Alberto Lattuada olasz filmrendezővel szintén forgattam, ő is szerződést ajánlott. Mindenki vinni akart” – árulta el a lapnak Sáfár Anikó, akit nem csak filmesek, de még egy román vezető is invitált.

,,Romániából, a kultuszminiszter-he­lyettes vezetésével megkerestek, hogy elvisznek Marosvásárhelyre. Járhatok a Színművészeti Főiskolára, megtanulom a román és a francia nyelvet, aztán mehetek Franciaországba forgatni, hiszen nekik jók a kapcsolatuk a francia filmesekkel. De nem mentem oda sem, mert nem tudtam elhagyni a családom. Elég röghöz kötött voltam” – emlékezett vissza a színésznő, aki jelenleg a sztrókon átesett férjét ápolja.

Sáfár Anikó

Sáfár Anikó (Fotó: Smagpix)

Magyar sztárok, külföldi karrier: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top