Sztárok

A Kistehén zenekar feloszlásáról mesélt a frontember

Már nem érzi komfortosnak a műfajt, új utakat keres.

A Kistehén zenekar énekese, Kollár-Klemencz László még a járvány berobbanása előtt döntött úgy, hogy néhány hetet eltölt a Hargitán, teljes magányban. A zenész, aki tavaly 30-40 dalt is komponált és több albumon is közreműködött, úgy érzi, időről időre szükség van az ilyen „elcsendesedésre”, hogy újult erővel dolgozhasson tovább. A Kistehén zenekar műfaját azonban nem érzi már komfortosnak a művész, ezért új utakon folytatja tovább.

„Gyakran kívánom azt, hogy kimozduljak a dolgokból, hogy egyedül is megéljem a dolgokat” – mondta Kollár-Klemencz László, aki saját bevallása szerint mindig törekszik az egyensúly fenntartására és a hétköznapok során is igyekszik összhangban lenni a természettel. „Tavaly két hétre elmentem a Hargitára, teljesen egyedül, hogy írhassak. Azt gondoltam, hogy kell egy kis kiszakadás, mivel elkezdtem egy regényt írni. Rendszeresen járok egyébként ide, nagyon szeretek itt lenni, fent az erdőben, senki nem volt a környékemen. Tavaly túlcsordultam egy kicsit, 30-40 dalt készítettem és több albumon is közreműködtem. Mások is mondták, hogy egy kicsit „csendben kéne lennem”, hiszen nagyon sok koncertem is volt. Elfáradtam. Ilyen szempontból nagyon jól jött a karantén. Hónapokig nem zenéltem, anyák napján vettem csak elő a gitárom, hogy a fiammal zenéljünk egyet. Ráadásul el is törtem a karomat, leestem a lóról, így meg is hosszabbítottam további 5 héttel a gitármentes időszakot.”

Az énekes a Kistehén többi tagjával közösen úgy döntött, jövőre pontot tesznek a banda történetének végére.

Kollár-Klemencz László a kistehén zenekar feloszlásáról mesélt

Kollár-Klemencz László más úton haladna tovább (Fotó: Vadnai Szabolcs)

„A pop-rock bennem elfáradt már” – tette hozzá Kollár-Klemencz. „Úgy volt, hogy idén nyáron vége lesz a Kistehénnek egy nagykoncerttel, de a járvány ezt áttette jövő évre. Azért hagyjuk abba, mert ebben a műfajban már nem érzem magam teljesnek. Nagyon szeretem a zenekart, jó a közös munka, de olyan zenei közegeket keresek, amelyekben jobban ki tudom magam fejezni.”

További cikkeink a zene világával kapcsolatban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top