nlc.hu
Sztárok

II. Erzsébet költözik

II. Erzsébet elköltözik a Buckingham-palotából

A koronavírus-járvány miatt azt tűnik a legbiztonságosabbnak, hogy II. Erzsébet elhagyja a Buckingham-palotát, és Windsorba teszi át a székhelyét.
II. Erzsébet

A nyári időszak után II. Erzsébet általában októberben szokott visszatérni Londonba. Ám a koronavírus-járvány miatt idén a brit királynő nem költözik vissza a Buckingham palotába, inkább a Windsor kastélyba teszi át a székhelyét – írja a Daily Mail.

II. Erzsébet 68 éves uralkodása alatt még sosem volt ilyen hosszú ideig távol a Buckingham palotától. A 94 éves királynő és férje, a 99 éves Fülöp herceg március 19. óta elszigeteltségben él Windsorban.

A járvány miatt azt tervezik, hogy a Buckingham palota a munka helyszíne lesz, de csak ha a vírushelyzet ezt lehetővé teszi. Egyelőre semmi jel nem utal arra, hogy a királynő visszatérhet a megszokott feladataihoz, és rendszeresen emberekkel találkozzon, vendégeket fogadjon.

A mostani helyzetben az a legbiztonságosabb, hogy férjével mindketten a Windsor kastélyban maradnak, ahol változatlan a személyzet, így a lehető legkisebb a fertőzés veszélye. A pletykák szerint a királynő leghamarabb egy novemberi megemlékezésen jelenthet meg újra a nyilvánosság előtt, de most még minden bizonytalan. Ha úgy alakul a járvány, az is lehet, hogy hónapokig vagy akár évekig nem láthatjuk élőben.

Eközben a Buckingham palota továbbra is zárva marad a látogatók előtt a járvány miatt.

(Kiemelt kép: BUCKINGHAM PALACE / AFP)

II. Erzsébet és a járvány:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top