nlc.hu
Sztárok

Híres ikertestvérek

„Miatta mindennap kicsit jobb ember vagyok” – 8 híresség, akiről nem tudtad, hogy van ikertestvére

Amíg testvérük élvezi a megkülönböztetett figyelmet és a csillogást, ők, ha választhatnak, inkább meghúzódnak a háttérben, és egész más módon igyekeznek nyomot hagyni a világban.

Alig egy hónapja, 2020. augusztus 31-én azok között voltam, akiket nagyon meglepett Linda Hamilton egypetéjű ikertestvérének, a 63 éves Leslie Hamiltonnak a halálhíre. Nem is annyira Leslie tragikus, minden előzményt nélkülöző elvesztése taglózott le, hanem a létezésének és a távozásának a híre egyszerre; hiába vagyok ugyanis nagy Terminátor- és Linda Hamilton-rajongó, bevallom, a színésznő ikertestvérének létezéséről mostanáig nem tudtam.

Utóbb persze kiderült, hogy nem Hamiltonék az első, és egész biztosan nem az utolsó olyan család, ahol az ikertestvérek közül az egyiket lépten-nyomon felismerik, miközben a hírességek fényűző életét éli, míg a másik inkább megbújik a háttérben és onnan igyekszik nyomot hagyni a világban. Leslie Hamilton emlékére most öt olyan ikerpárt mutatunk be nektek, ahol eddig csak az egyik „felet” ismerte egy egész világ.

1.      Ashton és Michael Kutcher

„Attól a pillanattól kezdve, hogy világra jöttem, mindig volt valaki, akivel megoszthattam az életemet: az örömeimet, a bánatomat, a szülinapokat, a karácsonyt, a szobámat, a ruháimat. Mindenemet, amim csak van ezen a világon” – nyilatkozta ikertestvéréről Ashton Kutcher. A színész-befektető, aki ma már legfeljebb jótékonysági, vagy a szívének különösen kedves projektekben bújik mások bőrébe, nagyon közel áll ikertestvéréhez, Michaelhez, aki születésük óta komoly egészségi problémákkal küzd. Olyannyira, hogy az iskolában kis híján ki is rúgatta magát a testvére miatt…

Ashton és Michael Kutcher

Ashton és Michael Kutcher (Fotó: Adam Bettcher/Getty Images for Starkey Hearing Foundation)

„Igen, volt idő, amikor mániákusan aggódtam Michael miatt. Éveket töltöttem azzal, hogy rosszul éreztem magam a köztünk lévő különbségek miatt” – ismerte el Ashton, akinek csak az utóbbi években sikerült elengednie Little-kórban szenvedő öccse kezét. Pedig Michael Kutcher, Little-kór ide, szívrendellenesség oda, a maga módján éppen olyan sikeres, mint ikertestvére: ő alapította a Reading for the Stars elnevezésű jótékonysági szervezetet, ahol Little-kóros és szívrendellenességgel élő gyerekeken segítenek. Ismert és elismert motivációs szónok, akit rendszeresen hívnak a különféle érzékenyítő előadásokra is.

Michael sem titkolja egy percig sem, hogy Ashton igen fontos szerepet tölt be az életében, a legjobb barátjának tartja őt, akivel minden, de tényleg minden gondolatát megoszthatja. Ettől függetlenül már a középiskola óta nem igyekszik azon, hogy lépést tartson atléta bátyjával: „akkor, amikor már nem tudtam megcsinálni ugyanazokat a dolgokat, mint ő, megszűntem Ashton Kutcher kisöccsének lenni. Michael Kutcher lettem, akinek egészen máshogy kell helytállnia az életében.”

Időbe telt, mire ezt Ashton is megértette. „Szerencsére Michael időben megtanított rá, hogy vannak olyan adottságai, amik nekem nincsenek. És persze arra, hogy minden alkalommal, mikor sajnálni kezdem, valójában lekicsinylem őt.”

2.      Scarlett és Hunter Johansson

Amikor Scarlett Johansson néhány éve azt nyilatkozta a People magazinnak, hogy „világéletében felnézett az ikertestvérére, Hunterre”, egyáltalán nem arra akart célozni, hogy ikertestvére, aki mindössze 3 perccel idősebb nála, mindig is magasabb volt nála. Nem. A népszerű színésznő a megjegyzéssel arra a nonprofit munkára célzott, amit Hunter évek óta lelkesen és lelkiismeretesen végez a Solar Responders csapatának vezetőjeként.

Mint kiderült, a nonprofit szervezet, amit Hunter azután alapított, hogy politikai tanácsadóként aktívan segítette Obama 2008-as, majd 2012-es újraválasztási kampányát is, mentő-, rendőr- és tűzoltóállomásokat szerel fel napkollektorokkal, hogy azok egy esetleges áramkimaradás esetén is fogadhassák a beérkező segélykéréseket és folytathassák életmentő munkájukat. A Solar Responders többek között Puerto Ricóban is ott volt, és segített az életmentőknek a 2017-es Maria hurrikán pusztítását követően. Ide ráadásul Scarlett is elkísérte a csapatot, akiről nem mellesleg az is kiderült, ha csak teheti, rendszeresen együtt dolgozik testvérével.

Scarlett és Hunter Johansson

Scarlett és Hunter Johansson (Fotó: Getty Images)

„Ha a környezetemben egy őszintén altruista embert kellene megneveznem, gondolkodás nélkül mondanám a bátyám, Hunter nevét – mondta Scarlett a People-nek, majd hozzátette: – Mindennap emlékeztet rá, hogy legyek jobb ember. Elmondhatatlanul büszke vagyok rá.”

3.      Linda és Leslie Hamilton

Miközben ikertestvére Hollywoodban, színészként találta mg a számítását, Leslie Hamilton. ha csak tehette, inkább másoknak, másokért élt. „Szenvedélye volt a másokról való gondoskodás. Mikor a karrierje vége felé otthagyta a sürgősségi osztályt, hogy a hospice-betegekkel foglalkozhasson, igazából senki se lepődött meg a családban” – árulta el ikertestvéréről a 63 éves Linda Hamilton.

A Terminátor-filmek sztárja, aki 1997 és 1999 között James Cameron rendező felesége volt, az interjúban elárulta, noha ikertestvére egyáltalán nem rajongott a színészkedésért, a Terminator 2Az ítélet napja című film 1991-es forgatásán, egy ízben kipróbálta magát a kamerák előtt is. „Az egyik jelenetben, mikor Sarah a tükörbe néz, a tükörképemet Leslie alakította” – idézte fel Hamilton, aki a közelmúltban 25 év után újra együtt dolgozott Schwarzeneggerrel. A színésznő egyébként 2005-ben a nagy nyilvánosság előtt is felvállalta, hogy bipoláris zavarral küzd. Mint elmondta, inkább a véletlennek köszönhető, hogy ez így alakult, nem azért, mert a betegség szószólója szeretett volna lenni.

Linda Hamilton ikertestvérével, Leslie-vel

Linda Hamilton ikertestvérével, Leslie-vel (Kép forrása: Getty Images)

Néhány éve, mikor a brit Metro újságírója kérdezte őt az ikertestvéréről, Linda Hamilton elárulta, mindig is különleges kapcsolat volt közte és Leslie között. „Amikor gyerekek voltunk, egyik este mindketten ugyanarra a rémálomra ébredtünk fel, pontosan ugyanakkor. Nem olyan régen pedig mindketten ugyanazt a képeslapot küldtük édesapánknak Apák napjára. Én Malibuban élek, ő pedig Jersey-ben, valahogy mégis sikerült a több millió lap közül ugyanazt kiválasztanunk” – mesélte.

4.      Kiefer és Rachel Sutherland

„Az, hogy van egy ikertestvérem, megtanított rá, hogy értékeljem egy igazi »társ jelenlétét« – nyilatkozta Kiefer Sutherland a The Guardian című brit lapnak még 2018-ban. A népszerű színész, aki Jack Bauerként (a 24 című sorozat főszereplőjeként) legalább tízszer mentette meg az egész világot, az elmúlt években a Kijelölt túlélő (Designated survivor) című sorozatban szerepelt: 53 epizódon keresztül alakította Thomas Kirkman elnököt.

Kiefer és Rachel Sutherland

Kiefer és Rachel Sutherland (Fotók: Getty Images)

Meglehetősen ritka dolog, de míg az 53 éves Kiefer színészként hódította meg Hollywoodot, ugyanennyi idős testvére is a szórakoztatóiparban találta meg a számítását: a kamerák másik oldalán, tévés producerként dolgozik. „Minden alkalommal, ha történik velem valami, ha valami új élmény ér, neki mondom el először. Leírhatatlan érzés, hogy kezdettől fogva van valaki, akihez fordulhatok” – mondta el Kiefer Sutherland az ikertestvéréről, akihez kétségtelenül nagyon közel áll még most is.

„Mikor megszületett az első gyerekem, odafordultam anyámhoz és azt mondtam neki:»Te jó ég! És neked két gyereked született egyszerre!«Mire ő annyit válaszolt:»Kedvesem, nem volt ezzel semmi baj. Mire kétévesek lettetek, már egymásról gondoskodtatok.«” – tette még hozzá Kiefer Sutherland.

5.      Elvis és Jesse Presley

Bár a rock ’n’ roll királya életében sokszor beszélt róla, mégis kevesen tudják, hogy Elvis Presley-nek is van ikertestvére. Ebben a felsorolásban kakukktojásnak számítanak, Jesse Garon Presley ugyanis, aki 35 perccel hamarabb született meg abban a bizonyos kétszobás, tupelói lakásban, mint ikertestvére, Elvis Aaron, röviddel a születése után meghalt. A kisfiút szülei másnap, otthonuktól nem messze, a Priceville-i temetőben helyezték örök nyugalomra – egy jeltelen sírba temették őt – írja a History.

Elvis Presley-nek is volt egy ikertestvére

Elvis Presley-nek is volt egy ikertestvére (Kép forrása: Pixabay)

6. Rami és Sami Malek

Az Oscar-díjas Rami Maleknek is van egy – 4 perccel fiatalabb – ikerestvére, Sami. Egypetéjű ikrek, akik valóban nagyon hasonlítanak is egymásra. Sami egyébként korábban kezdte a filmezést, mint Rami, ugyanis 1983-ban, 2 éves korában feltűnt egy indiai filmben. Ezt azonban a későbbiekben nem követték újabb filmszerepek, Samiból tanár lett, jelenleg egy Los Angeles-i iskolában tanít.

Rami és Sami Malek

Rami és Sami Malek (Fotó: Phillip Faraone/Getty Images/AFP)

7. Gisele és Patricia Bündchen

Gisele Bündchen és ikertestvére Patricia közösen iratkoztak be modelltanfolyamra még 1993-ban, ám kettejük közül végül csak Gisele-nek sikerült befutnia. Patricia évekig a testvére menedzsereként és szóvivőjeként dolgozott. Ma is rendkívül szoros a kapcsolat kettejük között, a szupermodell őt tartja a legjobb barátnőjének.

Gisele és Patricia Bündchen

Gisele és Patricia Bündchen (Fotó: Instagram)

8. Laverne Cox és M Lamar

A transznemű Laverne Cox az Orange Is The New Black című sorozatban a transznemű Sophia Bursetet alakította, ám a visszaemlékezős jelenetekben a karakter még az átalakulása előtt áll és férfiként él. Sokan azt hitték, hogy ezekben a részekben is Cox látható férfivá sminkelve, valójában azonban az ikertestvére, M Lamar játszotta a szerepet. Tőle sem idegen a szórakoztatóipar világa, ő ugyanis kontratenor énekes, zenész, illetve multimédia-művész.

Laverne Cox és M Lamar

Laverne Cox és M Lamar (Fotók: AFP/Instagram)

Tudj meg még többet az ikrekről az nlc-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top