nlc.hu
Sztárok

Új meteorológusok az RTL Klubon

Új arcok az RTL Klubon: 3 meteorológussal bővít a csatorna

A három meteorológus kiválasztásánál nem titkolt célja volt az RTL Klubnak, hogy fiatal új arcokat ismerhessen meg a közönség.
Simon Gergő, Allaga Tamás és Vaszkó András az RTL Klub új meteorológusai Pataki Zita társaságában

Miután Véber István meteorológus élő adásban búcsúzott az RTL Klubtól, három új időjós érkezik a csatornához. A fiatal szakemberek az Országos Meteorológiai Szolgálattól érkeznek, de tévés munkájuk mellett továbbra is az állami szervezet munkatársai maradnak. Kiválasztásuknál nem titkolt cél volt, hogy fiatal, új arcokat ismerhessen meg a nagyközönség.

És már nem is kell sokat várni, hogy a nézők megismerjék őket: október 5-én, hétfő este már Simon Gergő, október 6-án Allaga Tamás, míg október 7-én Vaszkó András ismerteti az aktuális időjárás-előrejelzést.

Allaga Tamás 1991-ben született Budapesten. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Karán szerzett diplomát először Földtudományi Alapszakon, majd elvégezte a Meteorológus Mesterszakot is. 2015 óta az Országos Meteorológiai Szolgálat időjárás-előrejelző munkatársa. A szakember egy évtizede versenyszerűen fut, 30-100 kilométeres távokon. Mint fogalmazott: a futástól a természet szeretete, tisztelete mellett kitartást és egészséget kapott.

Simon Gergő 1993-ban született Nagykanizsán. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Karán szerzett meteorológus diplomát. 2017 júliusa óta az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. A szakmai munka mellett Gergő önálló projektként az OMSZ Instagram fiókjának egyik szerkesztője is. Hobbija a foci, kedvenc csapata az FC Barcelona. Másik szenvedélye a CrossFit, heti 3-4 edzéssel. Mottója: „a meteorológia inkább matek, fizika, mintsem móka és kacagás”.

Vaszkó András Gyomaendrődön született 1994-ben. 2018-ban diplomázott az Eötvös Loránd Tudományegyetemen meteorológusként és ugyanebben az évben került az Országos Meteorológiai Szolgálathoz, ahol veszélyjelző meteorológusként dolgozik. Szerencsésnek mondhatja magát, hiszen saját bevallása szerint hivatása egyben a legnagyobb hobbija is. Szabadidejében szeret kirándulni, illetve színházba járni.

A nézőknek Pataki Zitát sem kell nélkülözniük: az immár négyfős csapat a jövőben felváltva lesz látható.

„Számomra is hatalmas újdonság, hogy nem egy, hanem három kollégám lesz! Nagyon vártam már őket, és az elmúlt hetekben – miközben a képernyős jelenlétre készítettem fel őket – félszavakból is megértettük egymást! Három teljesen más személyiség, de közös bennük a szakértelem, a kedvesség, és szerintem a nyugalom is” – mesélte Pataki Zita.

(Kiemelt kép: RTL Klub)

Még több meteorológus az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top