nlc.hu
Sztárok

Elhunyt José Padilla

Elhunyt az ibizai DJ-legenda, José Padilla

Az ibizai Café del Mar legendás DJ-je, José Padilla 65 éves korában hunyt el vasárnap. Vastagbélrákkal küzdött.

Padilla 20 évesen költözött Ibizára Barcelonaból, és eleinte pincérkedéssel kereste a kenyérre valót, de a nyolcvanas években már rákapott a DJ-zés ízére, és egyre népszerűbb lemezlovassá vált a pihenőhelyen – írja a Telex.

José Padilla a Café del Marban (fotó: Profimédia)

José Padilla a Café del Marban (Fotó: Profimédia)

Padilla a ‘90-es években vált igazán ismert DJ-vé, a Café del Mar nevű szórakozóhelyen 1991-ben kezdte el pörgetni a lemezeket, és részben neki is köszönhető, hogy a sziget ikonikus bulihelyszínné vált. A klub nevét viselő első válogatáslemezét még 1993-ban adta ki, és még további öt ilyen lemez fűződik a nevéhez. A Café del Mar válogatáslemez azonban nélküle is jól futott tovább, miután ő befejezte, még tizenkilencet adtak ki belőle. Szólólemezekkel is próbálkozott, bár az első még nem volt túl sikeres, a 2001-ben kiadott Navigator című lemezt már szerette a nép. Híres volt a naplementekor kezdődő, akár tíz órán át tartó DJ-setjeiről.

Egy kis ibizai hangulat az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top