Ő sem öregszik! Így él most a 75 éves Magnum, vagyis Tom Selleck

Petrás Gabriella | 2020. December 01.
Ha Tom Selleck, akkor bajusz és Magnum! De mi történt az évek alatt a rövid sortos nyomozóval? Elárulunk néhány soha nem hallott érdekességet a színészről, és megmutatjuk, mivel foglalkozik manapság.

Tom Selleck idén ünnepelte a 75. születésnapját, de a mosolya, és a szemében a huncutság mit sem veszített erejéből. A színész ma is aktív, esze ágában sincs visszavonulni, és ennek mi nagyon örülünk!

Thomas William Selleck – mert hogy ez a színész teljes neve – sem egyből a csúcson kezdte. Sok hollywoodi sztárhoz hasonlóan megjárta a szamárlétrát, és legelső színészi szerepe egy reklámfilmben volt. Ugyan Selleckhez a bajusz Magnumként hozzátartozott, de itt még a kanyarban sem volt a dús szőrzet – nemes egyszerűséggel a szappanja illatával hódított.

Tom Selleck és felesége, Jillie Mack azon kevés pár közé tartoznak, akik komolyan vették a házassági fogadalmukat, és a rivaldafény ellenére is együtt tudtak maradni. 1987-ben, azaz 33 éve házasodtak össze, és a mai napig együtt élnek. Egy közös lányuk született, Hannah Margaret Selleck, aki – sok sztárgyerekkel ellentétben – nem színész lett, hanem lovakat tenyészt. Sellecknek egy fia is van, akit még az előző feleségével fogadtak örökbe.

Tom Selleck és felesége, Jillie Mack 1987-ben, a házasságuk első évében (Fotó: Getty/Ron Galella, Ltd./Ron Galella Collection)

Tom Selleck bajsza a védjegyévé vált, de azt már kevesen tudják, hogy legalább ennyire fontos volt számára a Detroit Tigers baseball csapat is. Az egyetemi évei alatt ő maga is baseballozott, és sportösztöndíjas volt. A csapat iránti rajongása olyannyira nagy volt, hogy még Magnumként is az DT címerével díszített baseball sapkát viselte. Selleck igazi fanatikus szurkoló, aki később – amikor már anyagilag megtehette – tulajdonrészt is szerzett imádott klubjában.

Habár Tom Selleck a sorozatok terén felülmúlhatatlan, egy-két mozifilmben is szerepelt, ráadásul olyanokban, amiket még ma is szívesen nézünk. A Három férfi és egy bébi című vígjáték óriási kasszasiker volt 1987-ben, és azon kevés kivételek közé tartozott, aminek a folytatása is kifejezetten jól teljesített. A Három férfi és egy kis hölgy, a történet második felvonása is döntögette a nézettségi rekordokat.

Tény, hogy Selleck sikeres színésznek mondhatja magát, akit a világ jóformán minden pontján ismernek, szakmai elismerésekben azonban nem bővelkedett a pályafutása. Több alkalommal is jelölték Golden Globe-ra és Emmy-díjra is, de csak egy-egy alkalommal nyerte el őket. Hármat találhatsz, melyik sorozatért kapta meg mindkettő filmes díjat: igen, a Magnumért! A sorozatot újraindították 2018-ban, de Selleck nélkül, így nem is hozza azt, amiért anno annyira szerettük.

Tom Selleck a Magnum című sorozat indulásakor (Fotó: Getty)

A színész valójában nyert még egy díjat, bár tény, hogy ezzel semelyik színész nem szokott dicsekedni. Hollywoodban minden évben kategóriánként megrendezik az Arany Málna-díjat, aminek keretein belül a legrosszabbul alakító színészeket méltatják. 1993-ban Selleck is kapott egy arany málnát a Kolumbusz, a felfedező című filmben nyújtott alakításáért.

Melyik színész jut eszedbe Indiana Jones-ról? Egyértelmű, hogy Harrison Ford, de nem sokon múlott, hogy Tom Selleck alakítsa a kalandvágyó felfedezőt. Eredetileg Sellecket kérték fel a szerepre, azonban pont akkoriban indult a Magnum, és nem tudta összeegyeztetni a két forgatást. Így dönteni kellett, és a színész inkább a rövidnadrágos nyomozó mellett tette le a voksát.

Tom Selleck 75 éves, de ma is aktív, és ahhoz hűen, ahogy megismertük: a bűnüldözés terén maradt – legalábbis, ami a sorozatbéli karakterét illetően. A Zsaruvér című sorozat 10 éve indult, és a rendőrcsaládról szóló sorozatban a színész New York rendőrkapitányát alakítja. Jelenleg a 10. évadot forgatják.

Tom Selleck továbbra is jó formában van (Fotó Getty/Lou Rocco)

Mi lett a régi sorozatok sztárjaival?

Exit mobile version