nlc.hu
Sztárok

Nagy Ervin a lányáról

Nagy Ervin a lányáról: „Lolát lassan vezetjük be ezekbe a dolgokba”

Lilu és Nagy Ervin is fontosnak tartja, hogy lépést tudjon tartani a fiatalokkal.

Lilu fontosnak tartja, hogy a szülők a fejlődés nyomában legyenek, mert így segíthetik gyermekük eligazodását a neten. Nem tilt és nem korlátoz, inkább közös felfedezésekkel próbálja 12 éves fiát egészséges kütyühasználatra tanítani. Nagy Ervin pedig lassan és keretek között engedi tízéves lányát az internet világába, ugyanakkor ő maga Lolának is köszönheti, hogy lépést tud tartani a fiatalokkal. A nemrégiben megjelent Szülők nagy mobilkönyvében őszintén mesélnek az otthoni mobilozási rendről.

„Egy szülő akkor tud biztonságosan segíteni a gyerekének, ha ismeri a terepet. Ha Dávid egy internetes játékkal játszik, akkor utánanézünk, hogy miről szól, aztán akár együtt is kipróbáljuk. A férjemmel nem gondoljuk úgy, hogy a tiltás hosszú távon gyümölcsöző lenne. Akkor is meg fogja nézni, csak titokban. Így viszont a szövetségesévé válunk, hiszen érzi, hogy meg akarjuk őt érteni, és könnyebben meg is oszt velünk dolgokat – mondja Lilu, aki sok szülőnél engedékenyebbnek tartja magát, miközben próbálja életükben arányosan elhelyezni a kütyüzésre szánt időt.– Persze néha nehéz, mert engem ezek a játékok nem feltétlen érdekelnek, de a szituáció ahhoz hasonló, mint amikor az egyéves kicsinek a kisautót tologatod. Nem azért teszed, mert egyébként annyira szórakoztatna, hanem mert ő éppen abban a korban van, hogy kisautót kell neki tologatni vagy kirakni vele egy háromdarabos puzzle-t.”

Lilunak markáns véleménye van a gyermekfotókat lájkvadászatra használó szülőkről, Nagy Ervin pedig már most próbálja tudatosítani lányában, hogy nem a lájkok mentén kell önmagát megítélnie.

Lolát lassan vezetjük be ezekbe a dolgokba. Tablete már volt, nemrégiben kapott egy okostelefont is, egyelőre kártya nélkül. Nincs fent a közösségi oldalakon, de e-mailezik és chatprogramokat is használ. Nem szeretném, hogy a digitalizáció átszője az életét, de szerintem ezzel nem is lesz probléma, nagyon felelősségteljes lány – árulta el Nagy Ervin, aki sokat beszélget gyermekével az internet lehetséges veszélyeiről. – Az internet egy farkasverem, főleg az anonimitás miatt. Az emberek gonoszsága, agresszivitása egyszerűen megsokszorozódik, hiszen nem kell a másik szemébe nézni” – tette hozzá a színész, aki a járvány idején ment igazán az online dzsungel sűrűjébe. Mint mondja, egyrészről pont azért, hogy lányát segíteni tudja az eligazodásban, másrészről így tudott intenzív kapcsolatban maradni barátaival, pályatársaival és a rajongókkal.

Gyerekek és a mobilozás:

nagy ervin

Nagy Ervin (Fotó: Instagram)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top