nlc.hu
Sztárok

Shane Tusup járadéka

Ennyit kap havonta Hosszú Katinka után Shane Tusup

Még mindig komoly összeget kap havonta Shane Tusup Hosszú Katinka után.

Az amerikai szakember a Kiemelt Edzői Programon (KEP) keresztül havi 800 ezer forintra jogosult korábbi tanítványa és felesége, Hosszú Katinka eredményei után Shane Tusup, még annak ellenére is, hogy már 2018 májusa óta különváltak az útjaik a sportban is.

Shane Tusup járadéka

Fotó: Shane Tusup/Instagram

„A járandóság nem jár alanyi alapon, ahhoz, hogy Tusup jogosult legyen rá, dolgoznia kell, méghozzá válogatott úszókkal. Szilágyi és Holoda a nemzeti csapat keretének tagja, azaz ennek a feltételnek megfelel. A korábbi és jelenlegi tanítványa legjobb eredménye számít, de több dobogós helyezést is mérlegelnek az elbírálásnál, mivel minden kategóriában van minimum- és maximumfizetés. Hosszú Katinka világbajnoki aranya után Shane Tusup 800 ezer forintot kap, vagyis az adható legmagasabb összeget, egészen 2022 januárjáig. A koronavírus-járvány miatt ugyanis beiktatásra került egy türelmi időszak, mivel az utóbbi időben nem voltak versenyek. Ha a sportolói addig értékelhető eredményt érnek el, akkor maradhat továbbra is a KEP-ben” – mondta a Blikknek Molnár Zoltán, a Magyar Edzők Társaságának elnöke.

További érdekes cikkek Shane Tusupról az nlc.hu-n:

(Nyitókép: Shane Tusup/Instagram)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top