nlc.hu
Sztárok

Doktor Balaton kulisszatitkai

Mutatjuk, mi zajlik az új magyar sorozat kulisszái mögött – hamarosan indul a Doktor Balaton

December 28-án indul a TV2 új, teljes egészében magyar fejlesztésű napi sorozata, a Doktor Balaton, amelynek első két premier epizódját már december 27-én este láthatják a nézők.

Doktor Balaton címmel érkezik a TV2 legújabb napi sorozata, melynek helyszíne a Balaton-felvidéki Balatonmeggyes és Budapest, a cselekmény középpontjában pedig az egyedülálló gyógyvíz áll. A címszereplőt Mészáros András alakítja, akit a nézők már a Zsaruk, a 200 első randi, a Jófiúk, valamint a Drága örökösök sorozatokból jól ismerhetnek.

Mészáros András és Bezerédi Zoltán a Doktor Balaton sorozat orvosai

Mészáros András és Bezerédi Zoltán, a Doktor Balaton sorozat orvosai (Fotó: Sajtószoba)

A dramedy az ígéret szerint fordulatokban gazdag lesz, szerelmi szál is lesz benne, lesznek benne zűrös ügyek, csalódások és sok humor. Többek között olyan nagyszerű színészek szerepelnek a napi sorozatban, mint Bodrogi Gyula, Voith Ági, Hirtling István, Gula Péter, Pálfi Kata, Sárközi-Nagy Ilona, Tenki Dalma, Ujlaki Dénes, Ambrus Asma, Király Attila vagy Bezerédi Zoltán.

„Több szálon futó cselekménye van a sorozatnak, és egy-egy szereplő, így az általam alakított Dr. Balla-Tóth András, Doktor Balaton élettörténete is elég összetett, és bőven tartogat meglepetéseket. András útkereső ember, aki próbálja megtalálni a helyét a világban. Nagyon erős az igazságérzete, általában az egyenes utat választja, de a magánéleti felelősségvállalással komoly problémái vannak, ami bőven szül konfliktusokat, hogy a családját és annak titkait ne is említsem” – árulta el Mészáros András.

A sorozat főcímdalát Vastag Csaba énekli, és a főcím képi világában felvillannak a sorozat emblematikus történetelemei grafikus, animációs formában. Hangzásában arra törekedtek a készítők, hogy a folklórt vegyítsék modern elemekkel.  A sorozat ötletgazdája és producere Diószegi Judit, gyártója a ContentLab&Factory, amely számos magyar sikersorozatot jegyez. A „magyar Dallas” történetének középpontjában az egyedülálló és hatásos gyógyvíz áll, és egy Balaton-felvidéki településen játszódik, ahol az élet és a világ igencsak különböző helyeiről érkező karakterek sorsa találkozik és számukra is váratlan fordulatot vesz.

Voith Ági és Bodrogi Gyula együtt forgatták a Doktor Balatont

Voith Ági és Bodrogi Gyula együtt forgatták a Doktor Balatont Fotó: Sajtószoba)

A dramedy egyik központi figurája a Duska bácsi (Bodrogi Gyula) unokáját, Leót, a Balaton-parti vállalkozót alakító Gula Péter lesz.

Gula Péter a Doktor Balaton fontos szereplője

Gula Péter, a Doktor Balaton fontos szereplője Fotó: Sajtószoba)

„Leó humoros pillanatai a sorozatban nagyrészt a túlzott magabiztosságból is adódnak. Gyakran keveredik olyan váratlan helyzetekbe, melyek megoldásához nem elég a lendület. Megfelelő szaktudás, jogi ismeretek és például kontaktok hiányában gyakran házhoz megy a pofonért. Vicces pillanatokat tartogatnak azok a szituációk is, melyekben Leó megfeledkezik róla, hogy nem mindenkivel szemben működnek a jól bevált módszerek, hogy Zsóka, a volt felesége esetleg jobban ismeri őt, mint ő saját magát. És mindennek a tetejébe Tina iránt érzett szerelmét is lépten-nyomon bizonygatnia kell. Különleges kapcsolatot ápol a Balaton-parti maffia jeles képviselőivel is, akik bár intellektuálisan nem túl erősek, egy-egy pofonnal pillanatnyilag meggyőzőbbek tudnak lenni a száraz észérveknél. Leó valahol egy felnőtt férfi testébe bújt csetlő-botló kisfiú, aki hisz a csodákban és tűzön-vízen keresztül meg akarja valósítani az álmait” – mesélte Gula Péter karakteréről.

Mészáros András párját Tenki Dalma alakítja és a két színésszel most egy kicsit mi is beleshetünk a kulisszák mögé.

Ha még magyar sorozatokról olvasnál: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top