nlc.hu
Sztárok

Zámbó Jimmy fegyvere

Fegyverszakértő: Zámbó Jimmy ma is élne, ha nem vált pisztolyt

Húsz éve történt a végzetes baleset Zámbó Jimmyvel.

Napra pontosan húsz éve érkezett a hír: véletlenül fejbelőtte magát és elhunyt Zámbó Jimmy. Az énekes csepeli házában történt a baleset. A Bors most megszólaltatott egy fegyverszakértőt, aki szerint Jimmy – talán a fáradtság és az ital hatására – elszámolhatta magát és véletlenül benne hagyott egy töltényt Beretta típusú pisztolyában.

zámbó jimmy egykori szerelme háfra mari

Zámbó Jimmy (Fotó: MTI)

Bár az első hírek arról szóltak, hogy Jimmy a szomszédban hangosan kukorékoló kakast akarta lelőni, az énekes felesége, Edit azt mesélte, hogy Jimmy csak meg akarta mutatni, mekkorát szól a fegyver. Két lövés után kiürítette a tárat, majd rá fogta, s hogy megnyugtassa őt, nincs benne több lőszer, végül a saját halántékára célozva sütötte el újból.

Erdei Barnabás igazságügyi fegyverszakértő szerint a Királynak korábban egy forgótáras fegyvere volt, a Berettát állítólag a végzetes napon használta először. „A forgótáras revolvereknek típustól függően általában 6–8 forgódob-furatuk van, ezekbe kerülnek a töltények. Az ilyen revolvereknél a hátfal és a forgódob között van egy apró rés, ott ha valaki benéz, látható, hogy mennyi töltény van betöltve” – mondta a szakértő.

Még több Zámbó Jimmyről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top