nlc.hu
Sztárok

Zámbó Krisztián az édesapjáról mesél

Zámbó Jimmy gyerekei: „Akárhányszor egymás szemébe néztünk, elsírtuk magunkat”

2001. január másodikán hunyt el Jimmy – fiai megható történetekkel emlékeznek rá.

Pár nap múlva húsz éve, hogy nincs közöttünk Zámbó Jimmy: zenész legenda 2001. január 2-án halt meg, óriási űrt hagyva maga után. Rajongói, és gyerekei szívében azonban örökké él – két nagy fia, Krisztián és Szebasztián mesél az édesapjukkal átélt, közös emlékekről. 

„13-14 éves lehettem akkor. Édesapám kérte, hogy lakjak náluk, bevallom, én is inkább vele akartam lenni, és szükségem is volt az apai szigorra. Előtte Csepel egyik kemény részén nevelkedtem, és nem volt mindig ott mellettem”emlékezett vissza Zámbó Krisztián.

Szebasztián egy koncertemléket idézett fel. „Emlékszem, épp tartottunk autóval a koncert helyszínére, amikor édesapám úgy döntött, még egyszer utoljára próbáljuk el közösen a Kisfiam (Legszebb könnyek) című dalt, amit egyébként Krisztiánnak írt. De hiába próbáltuk elénekelni, akárhányszor egymás szemébe néztünk, elsírtuk magunkat. Édesapám és köztem olyan erős érzelmi kötelék feszült, amire nehéz megtalálni a megfelelő szavakat. Végül harmadik nekifutásra apu azt mondta, inkább nézzek ki az ablakon, ő pedig figyeli az utat, és úgy próbáljuk el. Úgy már sikerült” – emlékszik vissza a középső fiú.

További részleteket a Story magazin téli különszámában olvashatsz:

story magazin különszám címlap

A Story téli különszáma

Zámbó Jimmy halálával kapcsolatban még mindig sok a kérdőjel:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top