nlc.hu
Sztárok

Tanya Roberts Bond-lány meghalt

Meghalt az egykori Bond-lány, Tanya Roberts

A színésznő 65 éves volt. Nyugodjék békében!

65 éves korában elhunyt Tanya Roberts színésznő, akit leginkább a James Bond: Halálvágta című 1985-ös film Bond-lányaként lehet ismerni. A színésznő kutyasétáltatás közben esett össze december 24-én szenteste – írja a Telex.hu. Halálának oka egyelőre ismeretlen, a színésznőnek nem volt komolyabb betegsége.

Elhunyt Tanya Roberts, Bond-lány

Tanya Roberts 1984-ben (Fotó: Getty Images)

Eredeti nevén Victoria Leigh Blum modellként kezdte a karrierjét, és tévéreklámok után kezdett a filmezésbe a ’70-es években, írja a lap. Több kisebb szerepe mellett a legfontosabb munkája egyértelműen a Roger Moore főszereplésével készült James Bond: Halálvágta volt 1985-ben, amelyben Stacey Suttont alakította. 

Később Roberts arra panaszkodott, hogy őt is elérte a „Bond-lányok átka”, vagyis hiába kapott ilyen kiemelt szerepet, később nem tudott igazán betörni Hollywoodban, amihez az is kellett, hogy a Halálvágta a maga idejében nem volt akkora siker, mint ami egy Bond-filmtől várható.

A színésznő szerepelt még A vadak urában, illetve az egyik főhőst alakította a Charlie angyalai-tévésorozatban, a Sheena, a dzsungel királynője filmmel pedig elkészítettek vele egy női Tarzan-filmet is. A legutolsó igazán ismert munkája az Azok a 70-es évek show volt, amelynek hat évada alatt 81 részben szerepelt.

Kapcsolódó cikkeink

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top