nlc.hu
Sztárok

Schumacher Vanda az RTL műsoraiban bizonyít

Schumacher Vanda, a BeleValóVilág műsorvezetője: „Számtalanszor kérdeznek Michael Schumacherről”

Rengeteg terve van a BeleValóVilág új műsorvezetőjének, amit szeretne rövidesen megvalósítani. Huszonkét évesen épp a főiskolára készül, de tíz év távlatában szeretne édesanya lenni. Schumacher Vanda az nlc-nek mesélt a munkájáról, a családjáról és arról, milyen is ő valójában.

Hetek óta vezeted a BeleValóVilágot az RTLII-n. Hogy érzed magad műsorvezetőként?

Teljesen váratlanul ért ez az új feladat, de iszonyatosan boldog vagyok, hogy engem választottak. Emlékszem, tizenhét évesen ültem a képernyő előtt és arról álmodoztam, bárcsak egyszer az X-Faktor műsorvezetője lehetnék! Azóta persze sok minden történt, szerepeket kaptam sorozatokban, és már voltam műsorvezető castingon is, de sajnos akkor nem engem választottak az adott feladatra. Most viszont igen.

Schumacher Vanda a BeleValóVilágban (Fotó: RTL Klub)

Schumacher Vanda a BeleValóVilágban (Fotó: RTL Magyarország)

Biztosan izgultál az első adás előtt, hiszen élő műsor volt.

Teljesen megsemmisültem előtte. Bár sokat készültem rá, és rengeteget segített az adás főszerkesztője, de mégis gyomorideggel álltam a kamera előtt. Úgy éreztem magam, mintha az első szerelmemmel készültem volna az első randira, nagyon izgultam. Aztán elkezdődött az adás és ment minden, ahogy kellett.

Visszanézed magad? Megnézed a hibákat?

Az elsőt nem néztem meg, mert akkor nagyon izgultam, és tudtam, hogy nem voltam olyan jó. De a többit igen és mindegyikből tanulok valamit. Folyamatosan próbálok jobb és jobb lenni, de ehhez idő kell. Persze Puskás Peti már úgy jön be a stúdióba, hogy egy percet sem izgul az adás előtt, nálam még nincs ilyen rutin.

Több RTL Klubos produkcióban is szerepelt már Vanda (Fotó: RTL Klub)

Több RTL Klubos produkcióban is szerepelt már Vanda (Fotó: RTL Magyarország)

Több RTL-es produkcióban is láthattunk már, melyik állt a legközelebb hozzád?

Tizenöt éves voltam, amikor először szerepeltem egy videoklipben, aztán Éjjel-Nappal Budapest, A Tanár, a Mellékhatás. Egyre több helyen bizonyíthattam, ami jó érzéssel tölt el. Bár nincs színészi végzettségem, de azért igyekszem kihozni magamból a maximumot.

Már kiskorodban érdekelt a szereplés?

Nem igazán, csak azt tudtam, hogy szeretnék elköltözni Keszthelyről, ahol éltünk. Vonzott a nagyváros, a nyüzsgés, ezért a szüleim tudta nélkül jelentkeztem középiskolába Budapestre. Divattervezőnek készültem, érdekelt a divat világa, azt hittem, az lesz az utam. Aztán rájöttem, hogy mégsem, ezért abbahagytam az iskolát. A média vonalon viszont megindultak a dolgaim, ezért egy időre hagytam a sulit, majd később a forgatások mellett esti tagozaton érettségiztem le. A tanulást nem szeretném háttérbe szorítani, éppen most készülök felvételizni az egyik egyetemre. Művészeti vonalon haladnék tovább. Meglátjuk, mit hoz az élet.

Most milyen a kapcsolatod a szüleiddel?

Nagyon jó, szeretek hazajárni hozzájuk. Persze csak rövid időre, mert hamar visszavágyom a pörgésbe. Van egy tizenhárom éves húgom is, akivel nagyon jó a kapcsolatunk. Én is nagy családra vágyom, remélem, teljesül majd ez az álmom.

Van párkapcsolatod?

Igen, már négy éve. A párom teljesen civil, óvom is őt a nyilvánosságtól. Már beszéltünk családalapításról, és tervezünk is gyereket, de majd csak öt-tíz év múlva. Most egymásra koncentrálunk és arra, hogy megvalósítsuk az álmainkat.

Mi a legnagyobb vágyad?

Imádunk utazni a párommal. Ha minden visszaáll a régi kerékvágásba, szeretnénk új helyeket bejárni. Most Magyarországon belül szoktunk kirándulni, de Ázsiát, Indonéziát és Vietnamot szeretném látni. Nagyon érdekel az ázsiai kultúra, egy rövid ideig még élnék is ott.

Ha már külföldnél tartunk, biztosan sokan kérdezik tőled, hogy van-e közöd Michael Schumacher családjához?

Igen, számtalanszor. Az a vicces, hogy a családunkban mindenki jól beszél németül, én is most tanulok, a párom pedig német származású. De ennyi a német kötődésem, szóval Schumival akár rokonok is lehetnénk, de nem vagyunk azok. Egyébként nekem ő a kedvenc Forma1-es pilótám, ő volt mindig a favoritom.

Eléggé karakán nőnek tűnsz, ilyen vagy a magánéletben is?

Nagyon aktív életet élek, nem szeretek egy helyben lenni sokáig. Igen, erős egyéniség vagyok, de vannak olyan emberek, akik hatással tudnak lenni rám. Szeretem az intelligens beszélgetéseket, akár az űrkutatásról, akár az építészetről vagy a politikáról. És nem vagyok az a típus, akinek nem lehet megváltoztatni a véleményét valamiről.

Úgy tudom, nagy állatbarát is vagy.

Igen, nemrég mentettünk meg a párommal két kiscicát, azóta édesanyáméknál élnek Keszthelyen. Imádom a lovakat, újra szeretnék lovagolni járni is.

Sokat sportolsz?

A lovaglás mellett régen sokat úsztam, de a vírus miatt most ezeket hanyagolnom kell. Marad az otthoni torna. Elég vékony alkat vagyok, ezért inkább izmosodni szeretnék. Sosem fogyókúrázom, inkább arra figyelek, hogy egészségesen étkezzek. Régebben előfordult, hogy egy-egy sűrű forgatási napon nem ettem szinte semmit és borzasztóan lefogytam. Nem akarok úgy kinézni, mint egy deszka, ezért figyelek arra, hogy rendesen étkezzek. Sok halat eszem, kerülöm a zsíros ételeket, fontos, hogy legyen mindig zöldség a tányéromon és kerülöm a gyors ételeket. Mindennap főzök egyébként, mert szeretek a konyhában lenni. Igyekszem változatos ételeket készíteni.

Huszonkét évesen mennyire fontos számodra a szépségápolás?

Pár éve nagyon szerettem sminkelni, ma már jobban visszaveszek ebből. Sokszor minimális festék van csak az arcomon és kerülöm az alapozót is. Nagymamám tanított meg arra, hogy minél kevesebb kemikáliával kenem az arcomat, annál tovább marad üde és friss a bőröm. Azt mondta, indítsam a napot mindig hideg vizes arcmosással, mert ő is ezt használta. És igaza is van, sokszor kérdezik tőlem, milyen krémeket és pakolásokat használok, mert olyan sima a bőröm? Én pedig mindig azt válaszolom, szinte semmit.

Most műsorvezetőként dolgozol, vissza szeretnél még térni a filmezéshez? Van valami szerepálmod?

Nem fogod elhinni, de horrorfilmben szeretnék játszani, mégpedig áldozatot.

Miért?

Imádom a horrorfilmeket, nagyon kikapcsolnak. Szeretném megmutatni a bennem rejlő ez irányú tehetséget. A horrorfilmekben pedig lehet jókat alakítani. De egyébként vicces, mert a valóságban viszont nem szeretem az ijesztgetéseket. A párom sokszor megijeszt esténként, jókat nevetünk, mert még a testem is belerázkódik, annyira félek ilyenkor. Azt szoktam mondani, én vagyok a legkönnyebben megijeszthető ember a világon…

A ValóVilág kapcsán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top