nlc.hu
Sztárok

Xantus Barbara a szerelméről és a magánéletéről

Xantus Barbara újra szerelmes: „A pandémia idején leltem társra!”

Bár a tavalyi éve nem volt egyszerű, mégis az egyik legszebb időszakaként élte meg. Xantus Barbara családjáról, munkájáról és magánéletéről mesélt az nlc-nek.

Hogyan indulsz neki a 2021-es évnek?

Másképpen, mint a korábbi években. Az elmúlt időszak teljesen másképp telt, mint eddig. Karácsonykor, szilveszterkor rendszerint egymást követték a fellépések, most ez elmaradt. Úgy fogalmaztam meg magamnak, hogy ez az elcsendesülés, elcsitulás időszaka, amire már titkon régen vágytam. Soha nem tudtam nemet mondani egy munkára sem, hajtottam-hajtottam, de megmondom őszintén, jól esik egy kis leállás. Figyelhetek a családomra, felértékelődtek az emberi kapcsolataim és többet lehetek a társammal is.

Régóta egyedül éltél a fiaddal, beköszöntött a szerelem?

Olyan fordulatokat hozott nekem a pandémia, amire nem is számítottam. Egy olyan találkozást, ami most nagyon boldoggá tesz.

Xantus Barbara újra szerelmes, először mesél

Xantus Barbara (Fotó: Korponai Tamás)

Látszik is, csak úgy ragyogsz! Ilyen vagy szerelmesen?

Romantikus vagyok, és azt gondolom, a szerelem nincs korhoz kötve. Mindig azt kívántam, hogy olyan emberrel találkozzak, aki pont azon a hőfokon ég, mint én. Ebben az érzésben nagyon régen nem volt részem. Nekem a legfontosabb, hogy a szerelmem egyet jelentsen a társammal. Hogy félszavakból is megértsük egymást, legyen a barátom, a vitapartnerem, és az együtt töltött idő minőségi legyen. Nem lehet tudni, hogy mennyi időre találkozik egy ember a másikkal, minden pillanatot ki kell élvezni.

Mit vársz el egy férfitól?

A szerelemben nem szabad elvárni semmit. Ne legyen megfelelési kényszer. Ne legyenek korlátok. Mindenki adja önmagát, úgy teljes az egész.

Akkor tulajdonképpen a tavalyi éved egy nagyon jó év volt.

Igen, az egyik legjobb évem. Pedig megéltem a létbizonytalanságot és sokszor voltam kétségek között. De aztán jött a Drága örökösök forgatása, amit nagyon-nagyon élveztem. Hálás vagyok, hogy rám bízták ezt a szerepet, és szerintem jól vizsgáztam benne. Borbás Gabi játszotta az édesanyámat, csodálatos volt egy ilyen csapattal együtt dolgozni. Az általam megformált karakter szépen felépült, sok pozitív visszajelzést kaptam a nézőktől.

Vannak terveid a jövőre nézve?

Igen, nagyon várom, hogy dolgozhassak színházban, és szeretnék forgatókönyveket írni. Van egy stáb, akikkel már elkezdtünk kis játékfilmeket írni, ez nagyon foglalkoztat mostanában. Szerencsére több időm is van sok mindenre, például a barátaimra és tudok könyveket olvasni, filmeket nézni, amire az utóbbi években alig volt időm.

Xantus Barbara újra szerelmes, először mesél

Fotó: Xantus Barbara Instagram-oldala

Többet főzöl is?

Azt nem. Sokszor anyukám főz nekünk, amiért nagyon hálás vagyok neki. Én próbálok egészségesen étkezni, sok-sok salátát enni, de nem erőltetem rá a családomra, tiszteletben tartom, hogy a fiam másképp étkezik.

Ezek szerint napi kapcsolatban vagy a szüleiddel. Milyen a kapcsolatotok?

Hatalmas bázis nekem az anyukám és az apukám. Pont egy éve egymás közelébe költöztünk, így mindennap tudunk találkozni, nagyokat sétálni, beszélgetni. Fontos számomra a családi összetartás, főleg, hogy már a fiam is kész felnőtt, tizennyolc éves, és lassan ő is kirepül tőlem.

Hogyan viseled a kamaszkort?

Voltak embert próbáló időszakaink, de nagyon sokat fejlődtem ebben is. A tizenéveseknek nagyon nehéz ez a bezártság, szerintem nekik a legnehezebb most. Jönniük-menniük kellene a világban, hiszen fiatalok, most tapasztalják az életet, de nem tehetik. Ezért is türelmetlenek folyton. Ezt el kellett fogadnom. Már nem veszem magamra azokat a pillanatokat, amikor a fiam valamivel elégedetlen. Most már tudok háromig számolni, amíg válaszolok egy-egy félresikerült mondatára és később elgondolkozom, miért történt ez így. Nálunk fontos az is, hogy tudunk a másiktól bocsánatot kérni, mert fontos számunkra az, hogy ne haragudjunk egymásra. Összességében nagyon jó a kapcsolatunk Balázzsal, jövőre fog érettségizni és már rengeteg terve van, mit fog csinálni.

Mi lesz, ha ő is kirepül tőled?

Korábban azt hittem, kétségbe fogok esni, de azóta rájöttem, ezt is meg kell élnem. Visszakapom majd a szabadságomat és folytatódik tovább az életem. Lesz időm magammal foglalkozni, nem kapaszkodom bele a gyerekeimbe. Ez az élet rendje. El kell őket engedni, ha eljön az ideje.

Mit csinálsz a szabadidődben?

Szeretek futni, tornázni, táncolni, sétálni. Minden mozgást szívesen végzek, ami jól esik.

Hogy állsz a korodhoz?

Ötvenhárom éves vagyok, de ez csak egy szám. Büszke vagyok rá, amikor kimondom, mert tudom, hogy már sok mindent megtapasztaltam az életben. A tükör persze mutatja, hogy már nem olyan az arcom, mint régen, de ezt is elfogadom. Örülök minden pillanatnak és kész.

Követed a divatot?

Figyelem a trendeket, de nem mindig követem. A lányom szokott segíteni nekem ruhát választani, sokszor olyat ad rám, amit fel sem próbálnék, de mégis tényleg nagyon jól állnak. A fiamnak is nagyon jó ízlése van, ha meglát egy hozzám illő ruhát a kirakatban, azonnal berángat az üzletbe, hogy próbáljam fel. Nálam a favorit ruhák olyanok, amelyeket többféleképpen lehet variálni. Táska és cipőmániás vagyok egyébként, szeretem, ha a táskák és a cipők összepasszolnak.

Van, hogy a hangulatod alapján választasz ruhát egy napra?

Igen. Reggelente azt kell eldöntenem, hogy milyen kedvem van: el akarok bújni a világ elől vagy feltűnő akarok lenni, hogy mindenki észre vegyen? Ez alapján nyitom ki a szekrényemet és választok megfelelő ruhát. Volt már olyan időszakom, amikor hetekig szürke ruhákat hordtam, és nem vettem róla tudomást. Miután sokan kérdezték, hogy mi van velem, hol vannak a piros ruháim? Elgondolkoztam. Rájöttem, ez nem jó így és elővettem a feltűnő szereléseimet.

Vágysz valamire a jövőben?

Talán nagy családra, unokákra. (Nevet) Viccet félretéve, jó érzés, hogy van egy olyan papírlap, amit még nem ismerek. Vár az ismeretlen és minden pillanatban gazdagodok valamivel. Szép hosszú életet kívánok magamnak és a családomnak, mert az egészség mindennél fontosabb.

Nekünk meséltek: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top