nlc.hu
Sztárok

Karsai Zita az anyaságról és a munkáról

Karsai Zita amilyen gyorsan eltűnt, olyan gyorsan tért vissza az életünkbe

Bár nem Karsai Zita végzett a Megatánc első helyén, de talán ő nyerte a legtöbbet a műsorral. Még tizenöt évvel a tehetségkutató után is a figyelem középpontjában van és hamarosan újabb fejezet kezdődik az életében.

Tudtad, hogy Karsai Zita egy német tehetségkutatóban is szerepelt? És azt, hogy mikor ismerte meg születendő gyereke édesapját? Na és azt tudtad, hogy mostanában nosztalgiadiszkóban nyomul? Megnéztük, mire keresnek a legtöbben vele kapcsolatban.

Amiről a legtöbbet beszélnek: Karsai Zita – tánc

Karsai Zita a Talentum Nemzetközi Tánc- és Zeneművészeti Szakközépiskola tanulója volt, és mire tizenkilenc éves lett, több televíziós műsorban feltűnt mint táncos. Szerződés kötötte a 2000-es évek elején a Nemzeti-, illetve a Pesti Színházhoz is.

2006-ban csúcson volt a TV2 tehetségkutatója, a Megasztár, a show-műsor pedig egy kistestvért kapott, ez volt a Megatánc. A táncos tehetségkutató mindössze egy évadot élt meg, ilyen értelemben nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket. A műsorvezetők Tilla és a VIVA korábbi házigazdája, Piringer Patrícia voltak.

A válogató miatt hazajött Magyarországra az akkor már Londonban, Ibizán és Mallorcán is dolgozó Karsai Zita, aki bekerült a legjobbak közé. Bár nem nyerte meg a versenyt, a női táncosok között a második helyen végzett, ismertségben azonban mégis aranyérmes lett, mert rá voltak a leginkább kíváncsiak az emberek.

Alig kevesebb, mint egy évvel később már a csatorna egy másik műsorában, a Sztárok a jégenben korcsolyázott. Közben pedig olyan magazinok címlapján mosolygott a férfi olvasókra, mint a CKM, a Maxim, a Playboy.

Aztán egyre csendesedtek körülötte a dolgok, és férjével együtt külföldre költözött. ahol a fellépések mellett táncoktatással is foglalkozott. Később ugyanezt csinálta, csak Németországban. 2013-ban pedig egy német tehetségkutatóban is megmérettette magát. Zita, a Pro 7 csatorna Got to Dance című műsorába jelentkezett, ahol hatalmas sikerrel jutott tovább előadásával, amit a Flashdance című film ihletett. „A tánc nekem mindent jelent” – mondta a bemutatkozójában. Sajnos ez a felvétel nem elérhető Magyarországról, de egy másik fellépést DJ Bobo show-műsorában megtaláltuk:

Zita mostanában kétlaki életet él, és egy új területen is kipróbálta magát. Míg Németországban fellép és tanít, addig itthon Hujber Ferenc korábbi feleségével, az UFO együttesből ismert Tölgyesi-Khell Cynthiával állt össze, és Retro Chicks néven szórakoztatják a 80-as, 90-es évek zenéit hiányoló haza közönséget.

„Legalább tíz éve nem szerepeltem a médiában. Igen, elég csendesen telt az elmúlt időszak, szóval izgatottan várom, hogy mit hoz ez az új időszak, új formáció” – mondta a Blikknek Zita 2019-ben.  Kolléganőjével együtt elmondták, hogy ők nem tartják magukat énekesnőnek, hanem előadóművésznek.

Amit mi csinálunk, azt más egyáltalán nem csinálja. Senkit nem fogunk utánozni, a közönség, az interaktivitás és a tánc van nálunk a központban.

Amiről a legtöbbet beszélnek: Karsai Zita – esküvő

2007-ben egy közös barátjuk mutatta be egymásnak Karsai Zitát és az atléta Margl Tamást. Három évvel a Megatánc után, 2009-ben Zita a legnagyobb titokban házasságot kötött szerelmével. Az esküvő oka nemcsak a szerelem volt, hanem az is, hogy ekkoriban kapott a férfi szerződést Dubajban, és már férjként és feleségként szerettek volna kiköltözni az arab országba.

Valami azonban nem működött. Házasságuk alatt Zita munkát kapott a DJ Bobo műsorában, de emiatt nem is tudott annyit a férje mellett lenni. 2011-ben jelentették be, hogy elválnak. Akkor úgy fogalmaztak, hogy eltérő személyiségük miatt ez a házasság nem működött, végül egy évvel később mondta ki a bíróság hivatalosan a válást.

Zita szerelmi életéről hosszú idő után, idén olvashattunk újra. Ám ez már egy másik keresés története…

Karsai Zita volt férjével

Karsai Zita és Margl Tamás a 2010-es Viva Comet-gálán (Fotó: Schumy Csaba)

Amiről a legtöbbet beszélnek: Karsai Zita terhes

Alig néhány hete derült ki, hogy a kétlaki életet élő, 41 éves táncművész az első gyerekével várandós. Mint kiderült, Karsai itthon, Magyarországon ismerte meg jelenlegi párját, tavaly januárban. Beszámolója szerint olyan jó volt köztük az összhang, annyira klappolt minden, hogy nem is sokat gondolkodtak a gyerekvállaláson. Tavaszra elhatározták magukat.  „Áprilisban már meg is beszéltük, hogy készen állunk” – mondta Karsai Zita, aki ma már azt is tudja, hogy az első gyereke kislány lesz, és a Lili nevet kapja majd szüleitől. Zita Németországban szeretné világra hozni a kicsit.

Amiről a legtöbbet beszélnek: Karsai Zita – Nicsak, ki vagyok?

Karsai Zita a TV2 álarcos műsorának második évadában szerepelt. Egészen a középdöntőig menetelt, ahol a Diszkógömbbel, a Tigrissel, a Varjúval és a Babával küzdött, hogy ne lepleződjön le. Azonban a sasszemű Király Viktor száz százalékosan állította, hogy Karsai Zitát rejti a Méhecske jelmez. És egy régi emléket is megosztott, mégpedig azt, hogy egyszer a Megasztár alatt megfogta Zita fenekét.

„Igazából, ha beírja az ember a keresőbe, hogy Király Viktor Megasztár, akkor ez az egyik első találat, amit kidob” – mondta Viktor, akinek igaza is lett!

„Nem gondoltam volna, hogy leleplez Viktor. Arra sem gondoltam volna, hogy ilyen régi dolgokra emlékszik” – mondta Zita a színpadon Tillának. Egyébként azt a bizonyos pillanatot mi is előkerestük még 2015-ben, amikor Viktor az amerikai Voice-ban versenyzett.

Karsai Zita volt a Méhecske jelmez alatt

Fotó: TV2 Csoport/Gazdag Éva

Amiről a legtöbbet beszélnek: Karsai Zita testvére

Érdekes sztori bontakozott ki 2009-ben, amikor Zita volt a Megasztár 4. évadának koreográfusa. Az egyik hetilap akkor arról számolt be, hogy testvére, Kata a tudta nélkül benevezett az éneklős tehetségkutatóba, a cikk azt sugallta, hogy Zitának félelmei voltak a közös munka miatt. Azonban a 17 éves Kata a válogatón elmondta, hogy nővére tisztában volt a jelentkezésével, de szerinte ez nem releváns, mert önmaga jogán akar bekerülni. A válogatón sikerült is meggyőznie Eszenyi Enikőt, Fenyő Miklóst és Mester Tamást, ám a verseny későbbi szakaszaiban elvérzett a rostán.

2013-ban Kata újra megpróbálkozott egy tehetségkutatóval, ez volt az X-Faktor, amelynek akkoriban Tóth Gabi, Alföldi Róbert, Szikora Róbert és Geszti Péter voltak a mentorai. Bár ott sem láthattuk a döntőben, a nővére mindenben támogatta, hogy kövesse az álmait.

Mi lett velük?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top