Szabadidő

Így él most a 60 éves Jennifer Grey, a Dirty Dancing sztárja

Hatvanéves lett a nő, akit senki sem ültethet a sarokba. Boldog születésnapot, Jennifer Grey!

Az, hogy egyszer belőle is ünnepelt színésznő lesz, már a születésétől kezdve sejthető volt. Apja Oscar-díjas színész, rendező Joel Grey, anyja pedig szintén színésznőként, énekesnőként kereste a kenyerét. De még nagyapja is ismert zenész, komikus hírében állt. Jennifer magániskolába járt, ahol színjátszást, és táncművészetet is tanult. Az érettségi után, egy színház színészképzésére jelentkezett, ameddig pedig a komolyabb szerepek rátaláltak, pincérkedésből tartotta el magát.

Egy kólareklámban debütált 19 évesen, majd több, kisebb filmszerepeket is sikerült megkaparintania. 26 évesen, a Meglógtam a Ferrarival után végre elkezdték komolyan venni Hollywoodban. A forgatások alatt összemelegedett színésztársával Matthew Broderickkel, s Észak-Írországba mentek vakációzni. Béreltek egy BMW-t, s autóval próbálták meg felfedezni a környéket. Az esős úton autójuk megcsúszott, és frontálisan ütköztek egy másik járművel. Annak utasai egy anya, s a lánya, belehaltak a sérüléseikbe. A színészt, akit később bűnösnek találtak a baleset miatt, súlyosabban megsérült, Jennifer csak kisebb sérüléseket szenvedett. Brodericknek soha nem kellett börtönbe vonulnia.

Matthew Broderick és Jennifer Grey a Meglógtam a Ferrarival forgatásán

Matthew Broderick és Jennifer Grey a Meglógtam a Ferrarival forgatásán (fotó: Capital Pictures / Film Stills / Profimedia

Jennifer visszatér az Egyesült Államokba, ahol öt nappal később bemutatták a Dirty Dancing – Piszkos tánc filmet, amiért Golden Globe díjra is jelölték. Ő mégsem volt képes örülni a sikernek. „Hirtelen a világ kedvence lettem, alig öt nappal a baleset után. De bennem dolgozott a túlélők bűntudata és a gyász, képtelen voltam örülni ennek a sikernek. A két érzés nem fért meg egymás mellett” – nyilatkozta évekkel később a színésznő, aki szándékosan vállalt kisebb, tévés szerepeket ezután. Később már az 1989-es félresikerült orrplasztikáját okolta azért, hogy senki nem kereste nagyobb szerepekkel. A szerepek ugyan elmaradtak, de számos híres férfi kereste a kegyeit az elmúlt 30 évben. Miután szakítottak Broderickkel, Greyt randizni hívta Michael J. Fox, Johnny Depp, ahogyan William Baldwin is. Végül a Vasember, a Bosszúállók és egyéb Marvel filmekből ismert színész, Clark Gregg volt az a szerencsés, akinek igent mondott. 2001-ben házasodtak össze, ekkor Grey már állapotos volt, s még abban az évben megszületett lányuk, aki a Stella nevet kapta.

Jennifer Grey, Clark Gregg és lányuk Stella a Marvel kapitány bemutatóján 2019-ben

Jennifer Grey, Clark Gregg és lányuk Stella a Marvel kapitány bemutatóján 2019-ben (fotó: Geisler-Fotopress GmbH / Alamy / Alamy / Profimedia

A színésznő a 2000-es években több, súlyos betegséggel is harcolt. Kiderült, hogy az autóbaleset miatt komoly nyakfájdalmak kínozták, majd egy daganatos elváltozást találtak a pajzsmirigyén. Mindkét betegségből sikeresen felgyógyult, és 2010-ben elfogadta az amerikai Szombat esti láz táncos műsor felkérését, amelyet abban az évben meg is nyert.

 

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Look what I found in a storage box? #timecapsule 📷: @clarkgregg Okay it IS a lil snug round the waist but really it’s more like my “back” has gotten bigger… #babysgotback

Jennifer Grey (@jennifer_grey) által megosztott bejegyzés, Nov 21., 2017, időpont: 10:06 (PST időzóna szerint)

Amikor 2009-ben hosszan tartó, súlyos betegség után, egykori filmes partnere Patrick Swayze elhunyt, Jennifer így beszélt róla a People magazinnak. „Ő volt az egyik legbátrabb ember, akit valaha ismertem. Nem ismerte a félelmet. Képes volt megélni, és magához ölelni az életet, s éppen ez adott célt az életének… Ha Patrickra gondolok, mindig eszembe jut, ahogyan kölyökként próbáltunk abba a fagyos tóban, s azon nevettünk, hogy itt dolgozunk egy kis filmen, amit úgysem fog senki megnézni. Aztán tessék, világsiker lett” – mondta a színésznő, akit barátja már nem tudott támogatni a táncos műsorban, de annak özvegye igen. „Az első adás előtt Lisa (Patrick Swayze özvegye – a szerk.) egy emailt küldött, azt mondta, nem tudja, hogy képes lesz e eljönni, s élőben szurkolni nekem, de a tévében nézni fog, és nagyon büszke rám. Megtiszteltetés volt ezt olvasni” – árulta el a részleteket Grey.

Patrick Swayze és Jennifer Grey a Dirty Dancing ikonikus jelenetében

Patrick Swayze és Jennifer Grey a Dirty Dancing ikonikus jelenetében (fotó: Artisan Entertainment Collection / Everett / Profimedia)

A színésznő szülei 24 évig voltak házasok, 1982-ben váltak el. Apja már 83 éves volt, amikor 2015-ben egy interjúban megosztotta az emberekkel, hogy homoszexuális. „Boldog vagyok, hogy apám élete olyan ponthoz jutott, amikor eléggé biztonságban érzi magát, hogy megossza a nyilvánossággal, hogy meleg. Végre szabadon élhet, s ezzel másoknak is segíthet” – mondta a hír kapcsán a színésznő.

Jennifer boldog házasságban él. Férjével több sorozatban, és tévéfilmben is feltűnt. Azt mondják, hogy mindezzel együtt teljesen hétköznapi életet élnek. Szeretnek szusit rendelni vacsorára, és rengeteget aggódnak 19 éves lányukért, aki nemrég repült ki a családi fészekből.

Mi lett velük?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top