nlc.hu
Sztárok

Oláh Ibolya átváltozása

Oláh Ibolya 43 éves lett, de ahogy mi látjuk, ma is olyan, mint 10 éve

Szinte hihetetlen, hogy már 18 év eltelt azóta, hogy a Megasztár legelső évada képernyőre került. Oláh Ibolya, aki az első széria ezüstérmese lett, január 31-én ünnepli a 43. születésnapját. Mondjuk pont úgy fest, mint tíz évvel ezelőtt!
Oláh Ibolya születésnapja

Oláh Ibolya 1978. január 31-én született. A tiszadobi nevelőintézetben nevelkedett lány, bár zöldség- és fűszernövény-termesztő szakmunkás-képesítést szerzett, mindene volt az ének és a zene. Már a Megasztár előtt is próbálkozott különböző tehetségkutatókkal, például az 1998-as Kifutóval, de az áttörést a TV2 műsorának első évada hozta meg számára 2003-ban. Ibolya a Megasztár első évadának második helyezettje lett, a következő évben pedig már egy ingyenes koncerten 400 ezres közönségnek énekelt.

A 2000-es évek második fele nagy nyüzsgést és sok munkát hozott Ibolya számára. 2005. augusztus 20-án este, a hivatalos állami ünnep nyitányaként ő énekelte el a Magyarország című dalt.  Három évvel később pedig Kern András mellett főszereplője lett Tímár Péter Casting minden című filmjének.  Ibolya tíz évvel a Megasztár után, 2014-ben indult A Dal című versenyben, ahol az 1 percig sztár című dala bejutott az elődöntőbe.  

Néhány csendes év következett Oláh Ibolya életében. Ahogyan ő fogalmazott, 11 évig fesztiválozott egyhuzamban, kicsit belefásult, és megpihent. 2019-ben beszélt arról az énekesnő, hogy egy különleges műsorral szeretne visszatérni, melyben saját történetét meséli el. Múlt, jelen és jövő  találkozna a színpadon. „Volt egy időszakom, amikor azt éreztem, hogy én nem lehetek boldog. Az emberek jöttek-mentek az életemben. Valaki megmaradt, valaki nem, olyan furcsa sztori ez. Rengeteg mindent megéltem, nagyon nehéz helyzetekbe kerültem, de azt is láttam magam körül, hogy nagyon szegény emberek egy nyomorúságos viskóban is tudnak boldogok lenni. Igazából egy helyen éreztem magam mindig is komfortosan, a színpadon. Ott mindig minden magától értetődő volt”mondta az énekesnő akkor.

2011-ben valaki lefilmezte, ahogyan Ibolya kutyasétáltatás közben megölelte és megcsókolta párját, akivel akkor már két éve egy pár voltak. Ibolya pedig novemberben a nyilvánosság előtt is vállalta, hogy leszbikus. „Meleg vagyok. Nem félek kimondani, bár lehet, hogy van még olyan ember az országban, aki nem tud erről. Nem érdekel, hogy mások mit gondolnak, nem szeretnék megfelelni senkinek sem. Önálló gondolataim vannak, és nem állok be a sorba” –  mondta később.

Oláh Ibolya átváltozása a Megasztártól 2020-ig:

Oláh Ibolya a Megasztárban
Megnézem
Összes kép (5)

Amikor 2019-ben, a Tesztbeszéd című műsorban a párkapcsolatról és az anyaságról beszélt, úgy fogalmazott, hogy szerinte a saját családról már lekésett, de az örökbefogadáson gondolkozik, ám mivel régóta nyíltan vállalja, hogy leszbikus, ezért ez sem egyszerű a számára. „Én egy leszbikus nő vagyok, és ebbe nem fér bele ez. Nagyon sok a bonyodalom. Ráadásul, ami nagyon kell egy családhoz, az az egzisztencia, nekem ez sajnos nincs meg. (…) Egzisztenciális félelemből nem vállalok gyereket. Hova rakjam? Albérletbe?”

Mi lett velük?!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top