nlc.hu
Sztárok

Zsigmond Emőke akkor és most

Zsigmond Emőkének az édesanyja segített felkészülni az új romantikus film forgatására

A harmincegy éves színésznő úgy készült a Nagykarácsony című most készülő magyar film főszerepére, hogy újra általános iskolai padba ült néhány hétig. Emőke tanító nénit alakít, ami nem könnyű feladat.

Odébb van még, mire a közönség is láthatja a Nagykarácsony című filmet, amelynek főszereplője Zsigmond Emőke. Jelenleg az adventi időszakra tervezett bemutató az első magyar karácsonyi film, és Tiszeker Dániel új alkotásában többek között olyan nagyszerű színészeket láthatunk majd, mint Ötvös András, Scherer Péter, Pokorny Lia, Szabó Kimmel Tamás, Csuja Imre és Szerednyey Béla.

A romantikus vígjáték forgatásán Emőkének egyszerre huszonkét gyerekkel kellett összeismerkednie, megbarátkoznia. „Amikor kiderült, hogy általános iskolai másodikosok tanító nénije leszek eszembe jutottak a régi emlékeim. Amikor hét-nyolc éves voltam, az öcsémmel sokat verekedtünk, kiabáltunk, ekkor anyukám mindig azt mondta, hogy csak otthon ne zajongjunk már. Hallgatta eleget az iskolában a gyerekzsivajt.”

Emőke örömmel emlékszik vissza a saját gyerekkorára és örül, hogy nem egykeként nőtt föl. Öccséről, Mátyásról mosolyogva mesélt.

„Egészséges testvérek voltunk, akik néha verekedtek. Sokat másztunk együtt fára és gyakran drukkoltam neki, mikor focizott. 21 éves koromban kezdtünk el igazán érdeklődni a másik iránt, és megismerni egymást. Akkor már nem laktunk együtt és ünnepszámba ment, amikor találkoztunk és jobban kihasználtuk a közös időt.”

Zsigmond Emőke és testvére, Mátyás:

Zsigmond Emőke és öccse, Mátyás egy régi családi képen
Megnézem
Összes kép (2)

Ahogy Emőke már említette, édesanyja pedagógus, és amikor a színésznő megkapta a forgatókönyvet, egyértelmű volt, hogy segítséget kér tőle a felkészüléshez.

Zsigmond Emőke és Ötvös András a Nagykarácsony film forgatásán (Fotó: Takács Attila)

Zsigmond Emőke és Ötvös András a Nagykarácsony című film forgatásán (Fotó: Takács Attila)

„Anyukám felső tagozatosokat tanít Vácon, a Földváry Károly Általános Iskolában. Innen jött az ötlet, hogy októberben üljek be néhány órájára és figyeljem meg a gyerekeket. Szerettem volna tudni, mi fogja meg őket, mivel lehet egy osztályt lekötni. Figyeltem a viselkedésüket, a reakciójukat, szerettem volna szuper tanító néni lenni a kamerák előtt. Anyukám be is dobott a mély vízbe, mert rám bízta, hogy tartsak meg egy drámaórát. Nagyon izgultam, de szerencsére jól sikerült. Sokat készültem a szerepemre, és alig vártam az első találkozást a gyerekekkel. Nagyon hálás vagyok az iskola tanárainak és diákjainak, hogy segítettek a felkészülésemben! Azóta elkezdődött a forgatás, most huszonkét fiatal kollégámmal ismerkedem, hiszen a film története szerint két éve már, hogy majdnem minden napunkat együtt töltjük. Egy karácsonyi vásár színpadán próbáljuk a Betlehemi játékot, és várjuk a tűzoltónkat: Ötvös Andrást.”

Akkor és most: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top