nlc.hu
Szabadidő

Az első magyar karácsonyi film, a Nagykarácsony forgatása

Így zajlik az első magyar karácsonyi film, a Nagykarácsony forgatása

A Várkert Bazárnál építettek fel egy karácsonyi vásárt az első magyar karácsonyi film jeleneteihez. A Nagykarácsonynak már javában zajlik a forgatása, idén kerülhet a mozikba.

A Várkert Bazárban még mindig tart a karácsonyi vásár, ugyanis ez a Nagykarácsony című új, magyar karácsonyi romantikus vígjáték legfontosabb helyszíne. Az Index Covid-gyorsteszt után belepillanthatott a filmforgatásba.

A film rendezője Tiszeker Dániel, aki első nagyjátékfilmjét a Wellhello zenekarral készítette 2017-ben #Sohavégetnemérős címmel. A forgatáson azt mondta, a Nagykarácsonyban szándékosan kerülik az angolszász filmekből ismert karácsonyi díszleteket és szokásokat, itt nem mászik le a mikulás a kandalló kéményén, nem akasztanak harisnyákat sehová, viszont ponty lapul a szatyorban, és hegyekben áll a töltött káposzta.

A Nagykarácsony című film forgatása

Ötvös András és Zsigmond Emőke a Nagykarácsony forgatásán (Fotó: Takács Attila / Nagykarácsony Film Kft. via Nemzeti Filmintézet)

„A Nagykarácsony történetének zöme egy karácsonyi vásáron játszódik, ezért rendesen megijedtünk, amikor a vírushelyzet miatt idén nem voltak ilyenek” – mondta a rendező. Úgy tervezték, hogy a Bazilika előtti, valódi karácsonyi vásárban forgatnak majd, de végül kénytelenek voltak felépíteni egyet a Várkert Bazárban. Eddig 15 forgatási napon vannak túl, Tiszeker Dániel szerint amit felvettek, az nagyon rendben van, de a járvány miatti óvintézkedések, az állandó tesztelés és maszkolás megnehezíti a munkát.

A film főszereplője Arnold (Ötvös András), a többszörösen kitüntetett tűzoltó, akinek egy balul sikerült lánykérés után összeomlik az élete. Kihelyezik egy karácsonyi vásárba ügyeletes tűzoltónak, ahol egy iskolai előadás előkészületeibe csöppen. Utálja a helyzetet, de aztán megbékél vele, és a karácsonyi készülődés rádöbbenti, hogyan tudja rendbe tenni az életét. A film főbb szerepeit olyan színészek játsszák mint Zsigmond Emőke, Scherer Péter, Pokorny Lia, Szabó Kimmel Tamás, Csuja Imre és Szerednyey Béla.

A Nagykarácsony 41 naposra tervezett forgatása március közepéig tart, és várhatóan idén karácsonykor kerül majd a mozikba.

(Kiemelt kép: Takács Attila / Nagykarácsony Film Kft. via Nemzeti Filmintézet)

Karácsonyi filmek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top