nlc.hu
Sztárok

31 gyereket adtak a világnak a Rolling Stones tagjai

Ismerd meg a Rolling Stones tagjainak 31 gyerekét!

A Rolling Stones tagjai már több mint fél évszázada a könnyűzene legnagyobb csajmágnesei, és nemcsak az aktív éveik számában teljesítették túl a Beatlest, hanem abban is, hogy hány gyerekük született. A gyereközön még 1960-ban kezdődött és csak 2016-ban állt meg.

Az egyszerűség és az átláthatóság kedvéért a 31 gyerekből a cikkben csak a 4 ma is Rolling Stones-tagnak számító zenész (Charlie Watts, Keith Richards, Mick Jagger és Ronnie Wood) gyerekeit mutatjuk be, függetlenül attól, hogy ők a vér szerinti apák vagy nevelőszülők. A listához Charlie Watts csak egy, Keith Richards öt, Ronnie Wood hat, Mick Jagger pedig 8 gyerekkel járult hozzá.

Seraphina Watts

Született: 1968

Édesapja: Charlie Watts

31 gyereket adtak a világnak a Rolling Stones tagjai

Charlie Watts és lánya Seraphina Watts 1981-ben, egy New York-i étterem előtt (Fotó: Ron Galella/Ron Galella Collection via Getty Images)

Charlie Watts eléggé kilóg a Stone-tagok közül. Még a banda befutása előtt, 1964-ben vette feleségül a barátnőjét, Shirley-t, és azóta is együtt vannak. A kapcsolatból mindössze egy gyerek született, a lányuk Seraphina még 1968-ban. A többiekkel ellentétben Watts a családi életében figyelt arra, hogy a sajtót ne engedje be a nappalijába, így meglehetősen kevés információt lehet tudni a lányáról és a vele való kapcsolatáról. A nyolcvanas években a brit bulvármédia teli volt azzal, hogy a lányt kidobták egy bentlakásos iskolából, mert rajtakapták, amint füves cigarettát szívott. Később megházasodott, és született egy lánya, Charlotte, aki máig Charlie Wattsék egyetlen unokája. Azóta Seraphina már újraházasodott, és Rhode Islanden él egy farmon.

Marlon Leon Sundeep Richards

Született: 1969

Édesapja: Keith Richards

31 gyereket adtak a világnak a Rolling Stones tagjai

Marlon Richards és Lucie De La Falaise (Fotó: David M. Benett/Dave Benett/Getty Images)

Egy időben azt pletykálták, hogy Marlon Leon valójában az 1969-ben elhunyt Stones-tag, Brian Jones fia, és nem Keith Richards-é, ugyanis anyja, Anita Pallenberg mindkettőjükkel járt egymás után. A nevét Marlon Brando után kapta. A legenda szerint a hetvenes években annyit lógott együtt a bandával, hogy az első általa megtanult szó a szobaszerviz volt. Keith Richards karrierjének legsötétebb éveiben a fia, Marlon volt az, aki valamennyire egyben tartotta: felébresztette a koncertekre, távol tartotta a rendőrséget és ébren tartotta az apját, hogy ne aludjon el vezetés közben. Mindezt úgy, hogy még tízéves sem volt. A fiú designtervezést tanult egy elit New York-i iskolában. Később fotósként és galéria kurátorként dolgozott. Három gyermeke született.

Karis Hunt Jagger

Született: 1970

Édesapja: Mick Jagger

31 gyereket adtak a világnak a Rolling Stones tagjai

Jade Jagger és Karis Jagger (Fotó: Chris Weeks/Getty Images for Jade Jagger )

A gyerekgyáros Mick Jaggernek volt egy viharos, tíz hónapon át tartó kapcsolata a modell/énekesnő Marsha Hunttal, akitől lánya született. Az énekes évekig tagadta az apaságát, de miután megegyeztek a bíróságon, felvállalta azt, és felvette a kapcsolatot a lányával. Azóta jóban vannak, részt vett a diplomaosztóján és esküvőjén is. Karis egy darabig Hollywoodban dolgozott produkciós asszisztensként, és a férjével, Jonathannal is itt ismerkedett meg. Később minden idejét a két gyermekük felnevelésére fordította.

Jade Sheena Jezebel Jagger

Született: 1971

Édesapja: Mick Jagger

Mick Jagger első feleségét Biancának hívták, és akkor vette feleségül, amikor a lány már négy hónapos terhes volt a lányukkal, Jade-del. Már kislányként is kalandos életet élt Párizsban, Londonban és New Yorkban. Miután a szülei a hetvenes évek végén elváltak, Jade két szék között a padlón találta magát: jobb híján Andy Warhol volt az egyik babysittere, és részben neki köszönhető a művészetek iránti rajongása. Végül ékszer- és kiegészítő tervező lett belőle, és még egészen fiatalon született két gyereke. Évekig Pharrell Williamsszel járt, de harmadik gyereke már egy art directortól született. Mivel az első gyermeke már unokával is megajándékozta, ez azt jelenti, hogy Jade apja, Mick Jagger ma már dédnagypapának számít.

Dandelion Angela Richards

Született: 1972

Édesapja: Keith Richards

Keith Richards heroinfüggő barátnője, Anita Pallenberg egy turnén vette észre, hogy terhes. El akarta vetetni a gyereket, de ahhoz Angliába kellett volna repülnie, és ezt nem tette meg. A svájci születése után a gyereket a gitáros édesanyja, Doris angliai otthonába küldték, hogy ő nevelje fel. A lány így a sajtótól és a reflektorfénytől távol nőtt fel, de jó viszonyban maradt az apjával, és ha időnként lehet itt-ott látni őt, az jellemzően valamelyik Rolling Stones-koncerten fordul elő, vagy egy étteremben, ahol az édesapjával vacsorázik.

Jamie Wood

Született: 1973

Édesapja: Ronnie Wood

31 gyereket adtak a világnak a Rolling Stones tagjai

Ronnie Wood és Jamie Wood (Fotó: getty images)

Ronnie Wood exfelesége, Jo már egy gyerekkel érkezett a kapcsolatba, Jamie hároméves volt, amikor az anyja elvált a divatguru Peter Greene-től. Ronnie Wood a kezdettől fogva sajátjaként foglalkozott a kisfiúval, és később örökbe fogadta. Problémás gyerekkora volt, nehezen viselte a sok költözést és számos iskolából kicsapták, sőt drogproblémái is voltak. Később már tiszta életet élt, családos ember lett, több gyermeke született, és dolgozott galériavezetőként, valamint egy kis hamburgerlánc tulajdonosa is volt.

Tara Jo Jo Gunne Richards

Született: 1976

Édesapja: Keith Richards

Keith és Anita Pallenberg harmadik gyereke, és sajnos nagyon rövid élete volt. Tara mindössze tízhetes volt, amikor elhunyt: ezalatt az apja épp turnézott. Édesanyja, Anita a saját magát és a drogfüggőségét hibáztatja a gyerek haláláért. Richards az életrajzi könyvében írta meg, hogy a fiával, Marlonnal való kapcsolata húzta ki a depresszióból, amit a gyermeke halála után érzett.

Jesse James Wood

Született: 1976

Édesapja: Ronnie Wood

31 gyereket adtak a világnak a Rolling Stones tagjai

Jesse Wood (Fotó: AFP)

Ronnie Wood első házasságából született fia a modell Krissy Findlay-től. A rock and roll életmód nagy hatással volt a kis Jesse James-re, aki ezért maga is zenész lett. Számos angol rockbandában megfordult, és egy időben még az apjával is együtt zenélt, bár nem a Stonesban. Nem csak a zenei tehetséget, de a drogfüggőséget is örökölte: 2011-ben például az édesapjával együtt vonult be rehabra. A rockerkedés mellett modellként is dolgozott. Két házasságából összesen három gyereke született.

Leah Wood

Született: 1978

Édesapja: Ronnie Wood

31 gyereket adtak a világnak a Rolling Stones tagjai

Jo Wood és Leah Wood (Fotó: SWNS/Profimedia)

Ronnie a második feleségével, Jo Wooddal ugyan csak 1985-ben házasodott össze, de az első vér szerinti közös gyerekük már jó néhány évvel korábban megszületett. Féltestvérével, Jesse-vel együtt követte apját a rock businessbe. Legnagyobb dobása zenészként az volt, hogy egy időben előzenekarként léphetett fel a bandájával David Bowie előtt. Leah egy időben modellként is dolgozott, és végül 2008-ban házasodott össze Jack MacDonalddal, akitől két gyermeke is született.

Tyrone Wood

Született: 1983

Édesapja: Ronnie Wood

31 gyereket adtak a világnak a Rolling Stones tagjai

Ronnie Wood és Tyrone Wood (Fotó: David M. Benett/Dave Benett/Getty Images)

Tyrone sem várta meg a születésével a szülei esküvőjét, ő azonban nem az apja zene iránti szeretetét örökölte, hanem inkább a képzőművészetek iránti rajongását. Művészeti igazgatóként dolgozik és dolgozott számos londoni galériában, köztük egy olyanban, aminek az apja a tulajdonosa. A celebvilágban is otthonosan mozog, ezért az idők során számos ismert barátnője volt, köztük például az énekesnő Rita Ora vagy a szupermodell Rosie Huntington-Whiteley.

Elizabeth Scarlet Jagger

Született: 1984

Édesapja: Mick Jagger

31 gyereket adtak a világnak a Rolling Stones tagjai

Lizzy Jagger és Georgia May Jagger (Fotó: Sam Tabone/Getty Images for NGV)

Mick Jagger élete egyik legnagyobb szerelmét Jerry Hallnak hívták, és a kapcsolat első gyümölcse, Lizzie 1984-ben született meg. A lány az anyja hivatását tartotta követendőnek, ezért modellnek állt, és életében először tizennégy évesen állt kifutóra az anyja oldalán. Belekóstolt az éneklésbe és a színészkedésbe is, de az igazi terepét mindig a modellkedés jelentette: olyan márkák szerződtették, mint a Mango, a Skiny vagy a Marks and Spencer. Fotózták a Playboyba 2011-ben, de még ennél is nagyobb hírverést kapott, amikor egy időben együtt járt John Lennon fiával, Sean Lennonnal. A Rolling Stones ennél közelebb sosem került a Beatleshez.

Theodora Dupree Richards

Született: 1985

Édesapja: Keith Richards

31 gyereket adtak a világnak a Rolling Stones tagjai

Theodora Richards (Fotó: Astrid Stawiarz/Getty Images for What Goes Around Comes Around)

Keith Richards feleségül vette az amerikai modellt, Patti Hansent, és két év múlva meg is született az első gyerekük. Az anyukája rögtön meglátta, hogy a lánya csodaszép, és már tinédzserként bevezette őt a modellszakmába: egészen fiatalon tűnt fel magazinok címlapján, és a legnagyobb divatcégeknek dolgozott. Kapott némi kéretlen médiafigyelmet, amikor tíz éve rajtakaptak, amint összefirkálja egy kolostor falát, ráadásul bedrogozott állapotban tette.

James Leroy Augustin Jagger

Született: 1985

Édesapja: Mick Jagger

31 gyereket adtak a világnak a Rolling Stones tagjai

James Jagger (Fotó: Sonia Recchia / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)

Mick és Jerry Hall második közös gyereke fiú lett, és kimondottan hasonlít az édesapjára. A kezdeti sikereit még modellként érte el, de hamar átnyergelt a színészkedésre – az egyik legnevesebb színiakadémián, Lee Strasbergnél tanult –, ahol a legnagyobb médiafigyelmet a Bakelit című HBO sorozat egyik szereplőjeként kapta, bár tény, hogy leginkább amiatt, hogy mennyire hasonlít a fiatal Mick Jaggerre.

Alexandra Nicole Richards

Született: 1986

Édesapja: Keith Richards

31 gyereket adtak a világnak a Rolling Stones tagjai

Alexandra Richards (Fotó: Jamie McCarthy/Getty Images for Film at Lincoln Center/AFP)

Édesanyja, Patti, valamint nővére, Theodora nyomdokait választva Alexandra is a modellkarrier felé kacsintgatott, és rövid időn belül olyan világhírű magazinok címlapjain szerepelt, mint a Vogue, a Glamour és a Vanity Fair, de még a Playboy francia kiadásának is címlapjára került. Dolgozik DJ-ként is, de belekóstolt a színészkedésbe is például A pletykafészek című sorozat mellékszerepében.

Georgia May Ayeesha Jagger

Született: 1992

Édesapja: Mick Jagger

31 gyereket adtak a világnak a Rolling Stones tagjai

Georgia May Jagger (Fotó: Bennett Raglin / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)

Mick Jagger és Jerry Hall nem hagyta abba, csak pár évig szüneteltette a gyerekcsinálást, az eredmény pedig ismét egy mutatós modell lett. Olyan márkák szerződtették, mint a Versace, a H&M és a Chanel. A Londonban élő Georgia May feltűnt a Vogue és az Elle címlapján, és nagy figyelmet kapott 2014-ben Tommy Hilfiger bemutatóján a New York Fashion Week-en.

Gabriel Luke Beauregard Jagger

Született: 1997

Édesapja: Mick Jagger

31 gyereket adtak a világnak a Rolling Stones tagjai

Gabriel Jagger (Fotó: David M. Benett/Dave Benett/Getty Images for whynow)

Ha valaki Mick Jagger és Jerry Hall közös gyermekeként születik, akkor sem találhat kiutat a modellszakmában, ha történetesen férfi. Gyorsan címlapra került, és körberajongták, de nem igazán élvezte a reflektorfényt. Örömöt inkább a versírásban és a költészetben talált: a kedvencei Emily Dickinson és Edgar Allan Poe.

Lucas Maurice Morad Jagger

Született: 1999

Édesapja: Mick Jagger

31 gyereket adtak a világnak a Rolling Stones tagjai

Lucas Jagger (Fotó: VANESSA CARVALHO / Brazil Photo Press via AFP)

Egy gyerek születése általában boldogságot hoz magával, de nem minden esetben. A kis Lucas ugyanis nem Mick Jagger és Jerry Hall házasságából született, hanem házasságon kívül: édesanyja egy brazil modell és tévés műsorvezető, Luciana Gimenez, akivel Micknek egyéjszakás kalandja volt a riói koncertjük után. A srác 18 éves korára már saját ruhamárkát alapított Brazíliában. Játszik gitáron és dobon is, de valójában fotós szeretne lenni.

Gracie Jane és Alice Rose Wood

Született: 2016

Édesapja: Ronnie Wood

31 gyereket adtak a világnak a Rolling Stones tagjai

Ronnie Wood és Sally Wood az ikrekkel (Fotó: David M. Benett/Getty Images)

Két nappal Ronnie Wood hatvankilencedik születésnapja előtt felesége, a színházi producer Sally Humphreys Wood ikreknek adott életet. Bár Gracie Jane és Alice Rose már Ronnie Wood ötödik és hatodik gyereke a sorban, a mostani, nála harminc évvel fiatalabb feleségével ők az elsők.

Deveraux Octavian Basil Jagger

Született: 2016

Édesapja: Mick Jagger

31 gyereket adtak a világnak a Rolling Stones tagjai

Melanie Hamrick és fia Deveraux Jagger (Fotó: Profimedia)

Mick Jagger nyolcadik és egyben legfiatalabb gyereke születésekor az énekes 72 éves volt. Édesanyjával, a balerina Melanie Hamrickkel az énekes 2014 óta van együtt, és a nő laza negyven évvel fiatalabb a rockernél.

A cikkhez nagy segítséget nyújtott az ultimateclassicrock összegzése.

Olvasnál még a Rolling Stones legendás tagjairól?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top