nlc.hu
Sztárok

Kőnig Annát sokat csúfolták

Az exatlonos Kőnig Anna bullying áldozata volt: ,,A mai napig nehéz elfogadnom, azt, ahogy kinézek”

Kőnig Anna nemrég elárulta, miért szenved önbizalomhiányban.

Kőnig Anna az egyik legjobban teljesítő versenyző az Exatlon Hungary Kihívó csapatában, azonban sokszor előfordul, hogy a társai öntenek belé lelket, mert nem biztos magában. Az influenszer önbizalomhiányban szenved, ami még a gimnáziumban töltött időre vezethető vissza. Erről kérdeztük.

kőnig anna exatlon

Kőnig Anna (Fotó: TV2)

Említetted, hogy általános iskolában bullying/támadás áldozata voltál, valószínűleg erre vezethető vissza az önbizalomhiányod. Mi miatt bántottak a többiek?

Mindig nagyon visszahúzódó és zárkózott voltam. Inkább a gimi volt az, ahol mindig kicsit alárendeltem magam a baráti társaságban. Mindig piszkáltak valami miatt, ezért később gimit is váltottam. Sokat rágtam a körmömet, emiatt beszólogattak, ami miatt még stresszesebb lettem és még inkább csináltam. Folyamatosan csúnya beceneveket kaptam, amiken már túltettem magamat, de kellett hozzá egy kis idő. Volt, hogy a sok hajam miatt csúfoltak, vagy éppen azért, mert nem voltam annyira vékony, mint a többi lány. Ezeket otthon sem nagyon mondtam el. Egyszer anya rákérdezett a konyhában, és sírni kezdtem, annyira felgyülemlett bennem minden sérelem, ekkor indult el ez a megoldási folyamat, az iskolaváltás. Utána szépen rendeződtek a dolgok, mert szuper osztályba kerültem és mai napig vannak onnan barátaim, viszont a történtek rányomták a bélyegüket az önbizalmamra, a mai napig nehéz elfogadnom, azt, ahogy kinézek. Reggelente is plusz energiát igényel, hogy elfogadjam magamat, vagy azt, hogy viszonylag kevés ruhában kell a kamerák elé állnom. Van, akinek ez furcsa lehet, de aki már megélt ilyet, az szerintem tudja, hogy mire gondolok, és olykor mennyire nehéz ez.

Influenszerként fontosnak tartod, hogy ma már kiállj a téma fontossága mellett?

Mindenképpen! Tudom, hogy ez mennyire fontos és mennyire sok idő kell ahhoz, hogy valaki elfogadja magát. Sokszor volt olyan kampány, ami a zaklatás ellen irányult és részt vettem benne.

Akkoriban ki tudott neked ebben segíteni?

Hiába kapok pozitív visszajelzéseket kívülről, ezt magamban kell tudatosítanom, mert ha belülről bántom magamat, akkor mindegy, hogy mások mit mondanak. Nagyon sok időt fordítok arra, hogy pozitív gondolatokkal erősítsem magamat.

A műsor szerinted ezen az önbizalmi kérdésen is tud nálad némileg változtatni?

Persze, már az is nagy szó, hogy rövidnadrágban futok a pályákon, mert korábban soha nem hordtam ilyesmit. Annyira sok gondom van azzal, ahogy kinézek, hogy amikor először vettem részt a műsorhoz kapcsolódó fotózáson, nem tudtam, hogyan takargassam magamat, aztán tudatosítottam magamban, hogy ez fölösleges, mivel nap mint nap így lát majd egy fél ország. Segít áttörni magamban bizonyos gátakat, amiket én építettem fel.

kőnig anna exatlon

Kőnig Anna (Fotó: TV2)

Olvass még az Exatlon Hungary versenyzőiről: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top