nlc.hu
Sztárok

Így él ma a Big Big World énekesnője, Emilia

Visszavonultan él a Big Big World énekesnője, a most 43 éves Emilia

A Dobrády Ákossal való szakítása után két évvel férjhez ment és gyermeket szült a kilencvenes évek egyik legnagyobb slágerének előadója, Emilia.

Ha 1998-ban már legalább óvodás korú voltál, szinte biztosan emlékszel az év egyik legnagyobb slágerére, a Big Big Worldre, melyet az akkor 20 éves Emilia Rydberg adott elő. A svéd anyától és etióp apától született énekesnőt két évvel korábban az abba menedzserének fia, Lars Anderson fedezte fel. Debütáló lemeze és annak címadó dala volt a legeslegnagyobb nemzetközi slágere.

2000-ben kiadta Emilia című második lemezét, 2007-ben pedig első svéd nyelvű albumát, Små ord av kärlek címmel.

Emilia Rydberg

Emilia a Big Big World lemezborítóján és pár hónapja (Forrás: Instagram)

2009-ben hallatott magáról legközelebb, amikor Svédországot képviselte az Eurovíziós Dalfesztiválon, ahol You’re My World című dalával a 9. helyen végzett a döntőben. „Nem voltam a legbüszkébb az eredményre,  de az ország fele látta, így óriási feltűnést keltett. Ez kellett ahhoz, hogy folytatni tudjam a karrierem” – nyilatkozta erről. 

Még ugyanebben az évben közös felvételt készített Dobrády Ákossal, Szerelemre hangolva címmel. A TNT frontemberével egymásba is szerettek és másfél éven keresztül egy párt alkottak. A távkapcsolat azonban nem működött, így 2011-ben végül elváltak útjaik. „Sokat veszítettem a szakítással, de azt látni kellett, hogy nem tudunk berendezkedni egy távkapcsolatra” – mondta akkoriban a Dobrády Joshi Bharat műsorában.

Emilia legutóbb 2013-ban adott ki új nagylemezt I Belong to You címmel, ezután azonban több éves kihagyás következett. Az énekesnő ugyanis férjhez ment Lars Erik Anton Revenyhez, pár hónappal később pedig gyermekük született.

Emilia Rydberg

2016-ban egy berlini gálán (Fotó: Jörg Carstensen/picture alliance via Getty Images)

2017-ben kiadott egy 4 dalt tartalmazó EP-t és visszatért a színpadra is. Egészen a koronavírus-járvány kitöréséig rendszeresen fellépett, főleg észak-európai klubokban. Míg korábban szimplán a keresztnevét használta művésznévként, ma már – hazájában ismert dzsesszmuzsikus – édesapja, Teshome Mitiku családi nevén, Emilia Mitikuként szerepel. A  most 43 éves énekesnő magánéletét teljes mértékben óvja a nyilvánosság elől, közösségi oldalán is főleg csak a szakmai életéről készült fotókat oszt meg.

Mi lett velük?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top