nlc.hu
Sztárok

Horváth Éva második terhességéről mesélt

Horváth Éva: „Szerintem a szülést nem kell a férfiaknak látniuk”

Korábban sokszor beszélt arról Horváth Éva, hogy ő tipikus egygyerekes anyuka, ám az elmúlt évben ez megváltozott benne. Horváth Éva őszre várja második kisfiát, az nlc-nek mesélt a mindennapjaikról.

Meglepett, amikor kiderült, hogy a második gyerekedet várod, mert korábban határozottan állítottad, igazi egygyerekes anyuka vagy. Mi az, ami megváltozott benned, hogy mégis vállaltatok második gyereket?

A párom és én is egykék vagyunk, korábban azt gondoltuk, hogy jó ez így Kristófnak. Aztán amikor Balin voltunk tavaly év elején, Kristófon láttuk, mennyire vágyik egy kistesóra. Volt ott egy kisbaba, és ő állandóan körülötte volt, vitte neki a játékait, segített, ha tudott, mi pedig ámulva néztük, őt és azon gondolkoztunk, lehet, hogy ő már felkészült egy testvérre.

Horváth Éva várandósan jól érzi magát a bőrében (Fotó: Horváth Éva)

Horváth Éva várandósan jól érzi magát a bőrében (Fotó: Horváth Éva)

Mit szólt, amikor megtudta, hogy jön a tesó?

Nem kerítettünk neki olyan hű, de nagy dolgot! Egyik este ugrálni akart az ágyban, és akkor közöltük vele, hogy nem szabad, vigyázni kell anyára, mert a pocakomban van egy kisbaba. Nagyon örült neki, és minden alkalommal, amikor készül a babáról ultrahangos fotó, azonnal mutatom neki. Mivel még kicsi, nem értette az elején, hogy hogyhogy nem egy kifejlett baba van a képen. Ahogy telik-múlik az idő, egyre jobban kezdi simogatni a hasamat, szerintem ez a pár hónap elég lesz neki, hogy tökéletesen felkészüljön a testvére érkezésére.

És ti mit éreztetek a pároddal, amikor megtudtátok a nagy hírt?

Óvatosan mertünk csak örülni. Az elején nem voltunk benne száz százalékig biztosak, mert nagyon halvány második csík volt a teszten. Vettem még kettőt, mire megbizonyosodtunk arról, hogy tényleg kisbabát várok. Persze iszonyatosan örültünk. Már az első perctől kezdve biztosra vettem, hogy másodszorra kislányunk lesz.

Miből gondoltad ezt?

Teljesen más ez a terhességem. Az elején sokat émelyegtem, szinte egész nap rosszul voltam. Volt olyan nap is, hogy nem tudtam, hogyan kelek ki az ágyból, annyira fáradtnak éreztem magam és rossz volt a közérzetem. Egyébként Kristófnál is azt hittem, hogy lányunk lesz. A tizenkettedik héten csináltattuk meg a Prena-tesztet, ahol kilencvenkilenc százalékos pontossággal megállapították, hogy kisfiunk lesz és genetikailag is minden a legnagyobb rendben van vele.

Mit éreztél, amikor megtudtad, hogy ismét fiatok lesz?

Kicsit megdöbbentem, de amikor elújságoltam a barátnőimnek és az ismerőseimnek, mindenki azt mondta, hogy én tipikus fiús anyuka vagyok, nem is gondolták, hogy nekem kislányom lesz. Szóval ennyit a megérzésekről. (nevet) Tényleg jobb lesz, hogy egyneműek a gyerekeim, a játékok terén és minden másban. Kristóf ruháit például valamiért nem adogattam el, megvan minden, így csak néhány dolgot kell majd beszerezzünk. Biztos ez sem véletlen.

Vágysz rá, hogy újra babázhass?

Igen, mostanában sokat nézegettük vissza Kristóf kisbaba-videóit. Nagyon élveztük az első időszakot, és jó lesz újra átélni.

Kristóf még mindig veletek alszik egy ágyban, mi lesz, ha megszületik a baba?

Nálunk minden természetesen zajlik. Nem akarjuk erőltetni a dolgokat. Érezzük majd, amikor eljön az ideje. Van külön szobája is Kristófnak, és a kicsinek is lesz.

Nem foglalkozom most a súlyommal, fő, hogy jól érzem magam

Fotó: Horváth Éva / Instagram

Mennyire figyelsz oda most az étkezésedre?

Semennyire, azt eszem, amit szeretek. Kristóffal tizenöt kilót híztam, és akkor is az elején jött fel több, mint a végén. Úgy látom, most is így lesz. Bár most kicsit több kilóról indítok, mint akkoriban. De nem foglalkozom most a súlyommal.

És a mozgással hogy állsz? Tudom, hogy szeretsz sportolni.

Most jobban esik a pihenés, vagy egy délutáni alvás. De Kristóffal jártam kismamajógára és olyan relaxációs órára, ahol hangtálakat rezegtettek. Jó lenne, ha majd valamit csinálhatnék, ha megnyit újra az ország. Most a szépségápolás is kicsit háttérbe szorul, szoktam ilyenkor tavasszal arckezeléseket csinálni, de ezek most elmaradnak. Így természetes krémekkel ápolom otthon a bőrömet. A terhességemhez igazítom a dolgokat, nem erőltetek semmit.

Már túl vagy az első trimeszteren, sokan mondják, hogy a terhességnek ez a legkellemesebb szakasza, mert visszatér az életerő, de a nagy pocak sem akadályoz a mozgásban. Te hogy vagy ezzel?

Igen, abszolút, mintha elvágták volna a rosszulléteket. Nagyon aktív vagyok, már amennyire most lehet. A kertben rendezkedünk, ültetünk. A gyomlálás már nem megy annyira és létrára sem mászom, de minden mást szívesen megcsinálok.

Gondolom, azzal azért óvatos vagy, milyen felkérésre mondasz igent.

Fotózások szerencsére vannak, bár idén a fürdőruhás céggel, akikkel dolgoztam, nem tudok fotózni. De ehelyett jött több kismama termékeket forgalmazó cég, szóval mindig érkeznek újabb megkeresések. Munkáim szerencsére vannak, de mindig más jellegűek. Nem panaszkodom. Egyébként lehet, hogy most a hormonok miatt is van, de folyamatosan boldognak érzem magam. Sajnos, sok emberen látom, hogy lehangoltak, a járvány sokakat megvisel. Engem is, de most mégis próbálok pozitív maradni. Nézem a kis virágaimat a kertben és az életkedvem egyre jobb és jobb lesz. Igyekszem a negatív gondolatokat háttérbe szorítani, pedig sok a kérdés.

Például a szüléssel kapcsolatban is?

Igen, például. Nem tudjuk még, hogyan alakulnak a dolgok, meglátjuk, mi történik addig. 

Apás szülés az egyik nagy kérdés most a járvány idején. Ti erről mit gondoltok?

Az apás szülésen nem gondolkozunk, Kristófnál sem volt bent a párom. Szerintem a szülést nem kell a férfiaknak látnia. Tudom, hogy van olyan kismama, akinek a párja jelenléte fontos és erőt ad. Én azonban nem ilyen vagyok.

Sztárok, akik nekünk meséltek: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top