nlc.hu
Sztárok

Sváby András megvizsgáltatta a kínai vakcinát.

Sváby András megvizsgáltatta, megvédi-e a kínai vakcina

Sváby András laboratóriumi vizsgálatokkal járt utána, megvédi-e a koronavírustól a kínai oltás.
Sváby András

Sváby András február végén tudatta a közösségi oldalán, hogy miután felhívta a háziorvosa, bevállalta a kínai vakcinát. Mivel elég sok félinformáció és tévhit terjed a koronavírus-vakcinák hatásosságával kapcsolatban, ezért az ATV műsorvezetője annak járt utána a ma esti Heti Naplóban, hogy mennyire védi meg őt a kínai Sinopharm-oltás.

A vizsgálatokat egy magánkórházban végeztette el, és nem csupán arra volt kíváncsi, hogy termelődött-e ellenanyag a vérében. Azt is megnézette, hogy a szervezetében lévő bonyolult védekező mechanizmus laboratóriumi körülmények között le tudja-e győzni az eddig ismert vírusvariánsokat, azaz a mutánsokat is.

Azt az első vizsgálat is megmutatta, hogy a kínai oltás után Sváby Andrásnál a megfelelőnél több ellenanyag termelődött. A további vizsgálatokból az is kiderült, hogy mind az eredeti vuhani, mind pedig a brit mutáns koronavírus Magyarországon izolált változataival szemben jelentős gátló hatást mutat a vizsgálat.

Svábynál tehát jól működött a kínai vakcina, de meg kell jegyezni, hogy ahány szervezet, annyiféle reakció képzelhető el. Változó, kinél milyen erősségű védelem alakul ki, és mennyi idő alatt. Viszont fontos, hogy akármelyik vakcinát is ajánlják fel, fogadjuk el, mert mindegyik megvéd a súlyos fertőzéstől.

Az nlc szerkesztősége buzdít mindenkit, hogy ha hívják, menjen és oltasson, fogadja el a vakcinát. A mellékhatások könnyed megfázásnak tűnhetnek a kórházi lélegeztetéshez képest. Ahogy azt rengeteg szakember megfogalmazta már: csak az oltással vethetünk véget a világszerte tomboló koronavírus-járványnak.

(Kiemelt kép: Facebook/Sváby András)

Oltás az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top