nlc.hu
Sztárok

Ez történt öt év alatt a Stranger Things gyereksztárjaival

Sokat változtak a gyerekszínészek: mi történt a Stranger Things fiatal sztárjaival öt év leforgása alatt?

Öt éve, 2016 nyarán mutatta be a Netflix az egyik legnagyobb sikersorozatát, a Stranger Things-et. Mivel a főszerepek nagy részét gyerekek játszották, és a harmadik évad óta lassan két év is eltelt, kíváncsiak voltunk, mit csinálnak most, mire vitték és hogyan néznek ki most, hogy néhányan közülük már a 18-at is betöltötték.

Millie Bobby Brown (Eleven)

Életkor: 17 év

Ha van olyan a Stranger Things gyerekszínészei között, aki már most világsztárnak mondható, ő egyértelműen az Eleven-t alakító Millie Bobby Brown, aki már a sorozatban is a legkomplexebb szerepet kapta a gyerekek közül, és sokkal nagyobb érzelmi skálát kellett bejárnia gyerekszínészként, mint a legtöbb társának. Bár nem ő a legidősebb tagja a csapatnak, mégis ő vitte a legtöbbre, és már 13 évesen bezsebelt egy Emmy-jelölést a teljesítményéért. Gyerekként a szülei színész workshopokra járatták, ahol egy ügynök figyelt fel rá, aki szerint olyan ragyogó volt, hogy ezt tanulni nem lehet, ezzel a tehetséggel születni kell. Ennek hatására döntöttek úgy a szülei, hogy fogják Millie-t és a három tesóját, és az egész pereputtyal együtt Los Angelesbe költöznek, hogy megpróbálják szerepekhez juttatni a lányukat. Törekvéseik néhány év alatt célt értek, mert ugyan a Trónok harcától visszautasították,  a Stranger Things legikonikusabb szerepét megkapta, és ettől kezdve már egy másik ligában játszik.

Így néznek ki ma a Stranger Things gyereksztárjai

Millie Bobby Brown (Fotó: Instagram)

A sok gyerek közül Millie volt az első, akit szerepajánlatokkal árasztottak el. Ezek között voltak olyan biztonsági játékok, mint a két Godzilla-film, de az Enola Holmes (ami eredetileg mozivászonra készült, de a pandémia miatt végül a Netflix mutatta be) már megmutatta, hogy ő egy olyan színész, aki képes egy teljes filmet elvinni a hátán. Egyáltalán nem olyan volt, mint a karaktere a Stranger Things-ben, és mégis imádták a nézők. Millie Bobby Brown ma vérbeli tiniikon, aki teli van celeb cimborákkal, és a szerelmi élete majdnem annyi embert érdekel, mint a színészi teljesítménye, bár ezen a téren most nagy fejleményről nem tudunk beszámolni. A Stranger Things-béli színésztársai igazi mókamesternek tartják – a negyedik évad már sínen van – , a nagy álma pedig az, hogy Amy Winehouse-t játszhassa el egy filmben. Igen, az énekhangja is fantasztikus.

Finn Wolfhard (Mike Wheeler)

Életkor: 18 év

Ha azt nézzük, hogy ki a legkeményebben dolgozó gyerekszínész a Stranger Things gyerkőcei közül, akkor az nem is lehet más, mint a Mike Wheelert alakító Finn Wolfhard, aki olyan ütemben készíti a filmeket, hogy azt sok felnőtt színész sem tudja utána csinálni. A kanadai Wolfhard nem sokkal a Stranger Things után egy másik ikonikus gyerekszínész-csapat tagjai is lett, amikor beválogatták a Stephen King-féle Az lúzerei közé, a bohócos horror pedig elképesztő sikert aratott. Wolfhard gyakorlatilag 2016 óta folyamatosan forgat, az ismertsége ellenére örömmel vesz részt kisfilmekben vagy videóklipekben.

Így néznek ki ma a Stranger Things gyereksztárjai

Finn Wolfhard (Fotó: Instagram)

A karakteres hangja miatt szinkronszerepekre (Addams Family) is szívesen hívják, de szerepelt Az aranypinty című drámában és a The Turning című horrorban is. Általában géppuskaszájú, talpraesett kamaszszerepekre hívják, és minden jel szerint a sztárrá válásra is megvan az esélye, ugyanis fontos szerepet játszik a nyáron mozikba kerülő következő Szellemirtók filmben is. Wolfhardnak ezen felül van egy garázs-rock bandája, a Calpurnia, és az egyik dalukkal, a City Boy-jal még a Billboard alternatív zenei slágerlistájára is felértek. A zene amúgy is a mindene: játszik gitáron, basszusgitáron, zongorán, dobon és harmonikán, szóval nem túlzás azt mondani, hogy ő maga egy egyszemélyes zenekar. A szerelmi és magánéletéről nem sokat tudunk, de ennyi elfoglaltság mellett igazából azon csodálkoznánk, ha jutna ideje ilyesmire a kanadai színésznek, aki amúgy nem elégszik meg a színészkedéssel: ha nagy lesz, rendező szeretne lenni.

Gaten Matarazzo (Dustin Henderson)

Életkor: 18 év

A nevéből ugyan eszünkbe se jutna erre gondolni, de a kis Gaten Matarazzo felmenői között magyarok is vannak (olaszok, angolok, finnek és skótok mellett). A New Jersey-ben született fiú már kisgyerekkorától színész szeretett volna lenni, és a szárnyait először nem a filmvásznon vagy a tévében, hanem a Broadway színpadain bontogatta gyerekszínészként. Ebben a nővére inspirálta őt, aki kiváló énekes, és Gaten-nek is jó hangja van. Bár egy sorozat tette világhírűvé, máig elsősorban színpadi musical-színésznek tartja magát, ez az ő nagy szerelme. Imád a színpadon állni, és a pandémia alatt többször is kifejtette, mennyire hiányzik neki a Broadway.

Így néznek ki ma a Stranger Things gyereksztárjai

Gaten Matarazzo (Fotó: Instagram)

Egy nagyon ritka betegséggel, a Scheuthauer-Marie-Sainton-szindrómával született, melynek következtében a csontozata nem fejlődik olyan mértékben, ahogy kellene, és például a fogai sem nőttek ki rendesen. Emiatt már többször is műtétre szorult, de amikor a Stranger Things alkotói tudomást szereztek a betegségéről, azonnal beleírták a sorozatba is. Gaten-nek fontos, hogy erről beszéljen, ugyanis nagyon kevesen tudnak a betegsége létezéséről. Matarazzo a Stranger Things mellett nem tobzódik a tévés és filmes munkákban, a pandémiát is nagyrészt odahaza töltötte a családjával, ahol állítása szerint rengeteget evett, a People magazin pedig arról is beszámolt, hogy mivel ráért, egy időre beállt az otthona környékén ételfutárkodni. Matarazzo-nak legalább jut ideje magánéletre: van barátnője az Instagram-sztár Lizzy Yu képében.

Caleb McLaughlin (Lucas Sinclair)

Életkor: 19 év

Ha Caleb McLaughlin és Gaten Matarazzo beszélgetni kezdenek, jó esélyt látunk rá, hogy a színháznál kötnek ki, ugyanis kollégájához hasonlóan Caleb is a színpad irányából érkezett. Nem csoda, hogy pont ők ketten lettek nagyon jó barátok. Kisgyerekként már Szimbát játszotta a Broadway-n Az oroszlánkirályban. Képzett színész és táncos (a Harlem School of Arts-ban végzett), aki ötödikes korában költözött a családjával New Yorkba.

Így néznek ki ma a Stranger Things gyereksztárjai

Caleb McLaughlin (Fotó: Instagram)

Konzervatív, vallásos családból érkezett, és maga is próbál az otthon tanultak szerint élni. Hollywood őt is felfedezte magának, és a Stranger Things óta már két Netflix filmben (Szárnyaló madár, Városi cowboy) is megmutathatta a tehetségét. Utóbbiban nagyon inspirálta, hogy Idris Elba partnere lehetett, a film kapcsán adott interjúkban többször is elmondta, hogy példaképként tekint a színészre, és hasonló karriert szeretne magának, mint az övé. Fontos számára a politika: a tavalyi elnökválasztáson választásra buzdított, és közösségi médiás kampányokban önmagunk szeretetére buzdította az embereket, és felhívta a figyelmet a pozitív testkép fontosságára.

Priah Ferguson (Erica Sinclair)

Életkor: 14 év

Bár Lucas kotnyeles kishúgának szerepe az első évadban egy kisebb, vicces mellékszerepnek indult, az Erica szerepére kiválasztott kislányban, Priah Fergusonban a sorozat alkotói meglátták a tehetséget és a lehetőséget, ezért évadról évadra nagyobb szerepet biztosítottak számára. A harmadikban már nem olyan sok hiányzott neki ahhoz, hogy egyenértékű szereplő legyen a többiekkel, és az is elképzelhető, hogy a negyedikben összejöjjön neki a dolog. Mivel Erica szerepe eleinte kicsinek tűnt, a sorozat alkotói egy olyan kislányt akartak szerződtetni, aki a forgatási helyszín, Atlanta környékén lakik, és így esett a választásuk a kis Erica-ra, aki a fiatal kora ellenére igazi profi, hiszen már ötéves kora óta színészkedik. A lány elmondta, hogy ilyen szempontból ő kivételezett helyzetben van a többi gyerekszínészhez képest, mert minden forgatási nap után haza tud menni a családja házába a szüleihez.

Így néznek ki ma a Stranger Things gyereksztárjai

Priah Ferguson (Fotó: Instagram)

Édesapja egy designer, édesanyja pedig grafikus designer, a kreativitásukat pedig Priah is örökölte: a lány hosszan mutatta be a People magazinnak, milyen ötletek mentén és milyen bútorokkal rendezte be odahaza a gyerekszobáját. Bár szeret a kamerák előtt szerepelni, a hosszú távú vágya az, hogy inkább írjon és rendezzen, de tudja, hogy ez még arrébb van, és addig is kiélvezi a színészi munkát.

Noah Schnapp (Will Buyers)

Életkor: 16 év

Szegény, Noah Schnapp kicsit olyan a Stranger Things sorozatban, mint a Másnaposok filmekben Justin Bartha. Elvileg mindketten fontos tagjai a társaságnak, mégis történik valami, ami miatt a történet egy pontján félreállítják őket, hogy aztán megint csak a végén csatlakozhassanak a társasághoz. Bár New Yorkban született, szülei révén kanadai származású és az egész családja ott él, gyakran járnak hozzájuk látogatóba. A zsidó vallás is nagyon fontos a családjukban, olyannyira, hogy a kis Noah Bar Mitzvah-ját Izraelben tartották. Már óvodás korában belekóstolt a színészkedésbe, és a filmes színészetet először a mozi legnagyobb legendája, Steven Spielberg előtt gyakorolhatta, amikor kiválasztotta őt a Kémek hídja című filmje egyik kisebb szerepére.

A Stranger Things című sorozat tette őt világhírűvé, és amikor épp nem ezt forgatja, jobbára független filmekben és kisfilmekben tűnik fel, de szerepelt Adam Sandler Netflixes őrületében, a Hubie, a Halloween hősében is. Schnapp még a családjával él, és nagyon szoros a viszonya a lány ikertesójával, Chloe-val. A közösségi médiában nagyon aktív, 2019 óta még egy saját YouTube csatornát is üzemeltet, és a TikTok-ba is belekóstolt, bár egy idő után törölte a videóit. A csapatból leginkább Millie Bobby Brownhoz fűzi nagy barátság: olyan sokszor látták már őket együtt, hogy az a pletyka is körbejárt, hogy járnak egymással, de ők mindig is hangsúlyozták, hogy kizárólag barátok.

Így néznek ki ma a Stranger Things gyereksztárjai

Noah Schnapp (Fotó: Instagram)

Olvasnál még Netflixes filmekről és sorozatokról?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top