nlc.hu
Sztárok

Komlós Juciról utcát neveznek el

Csűrös Karola méltatja a döntést, hogy Komlós Juciról utcát neveznek el

Azt még nem tudja, hogy ott lesz-e a megnyitón. Komlós Juciról egy második kerületi kampánynak köszönhetően neveznek el közterületet.

Komlós Juciról, a Szomszédok Lenke nénijét és még tengernyi híres szerepet megformáló színésznőről közteret neveznek el a a II. kerületben. A közterület a Józsefhegyi utca 26. és 28/a között található, írja a Bors.

Komlós Juci tíz éve hunyt el, emlékére most nevezik el a budai zsákutcát. Hogy mennyire lehetett és lehet a mai napig szeretni Komlós Jucit, azt mutatja az is, hogy a rövidke utca a budai lakosok javaslata alapján viseli majd a színésznő nevét. 

komlós juci 1984-ben az ügetőn

Komlós Juci 1984-ben az ügetőpályán / Fotó: Fortepan / Kopátsy Sándor

A Bors megjegyzi, hogy Komlós Juci a Szikszay Etust alakító Csűrös Karolával tizenkét éven keresztül játszottak együtt a magyarok kedvenc sorozatá­ban, és hogy legendás barátság volt az övék. A lap megkérdezte Csűrös Karolát arról, mit szól hozzá, hogy pályatársáról utcát neveznek el. “A Bartók Gyermekszínházban dolgoztam, amikor megismertem Jucit, első pillanattól kezdve nagyszerű barátságot sikerült kialakítanunk. A Szomszédok forgatása után is szoros barátság maradt meg köztünk. Hiányzik Juci, és mindig szeretettel emlékszem vissza azokra az időkre, amíg itt volt velünk. Megtisztelőnek gondolom, hogy elneveznek róla egy utcát, nagyon örülök neki, hogy lesz egy olyan hely, ami az ő nevét viseli, és emléket állít róla. Sajnos nem tudom, hogy az avatón részt tudok-e venni, az a lában állapotától függ” – mondta a Borsnak Csűrös Karola, aki tavaly januárban esett el otthonában, és eltörte a térdét. Gyógytornász segít neki a gyógyulásban. 

mondta a Borsnak Csűrös Karola, aki nagy szeretettel emlékszik vissza Jucival közös barátságukra a mai napig. Mint ismert, a színésznő még tavaly januárban szenvedett súlyos sérülést, elesett otthon és eltört a térde. Azóta is nehezen éli mindennapjait, még mindig nehezen tud járni, de állapota napról napra javul, a gyógytornásza sokat segít neki a fejlődésben.

Áprilisban a II. kerület négy névtelen közterület elnevezéséhez kért segítséget, és a felhívásra néhány nap alatt több mint 1000 javaslat érkezett. Komlós Juci neve is köztük volt, miként Solt Ottília, Psota Irén és Szabó Magda is. 

Lesz-e híres nőkről szobor Budapesten? 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top