nlc.hu
Sztárok

Rubint Réka édesanyjának utolsó mondata

Rubint Réka felidézte édesanyja utolsó mondatát, amit közvetlen a halála előtt mondott neki

Megrázó részleteket árult el Réka a tragikus napról.

A héten tárt fel részleteket Rubint Réka az édesanyja márciusi haláláról. Schobert Norbi felesége a következőket nyilatkozta a Blikknek: “Kiváltságos dolog, hogy a karjaimban tudtam átsegíteni édesanyámat arra a világra, melyet nem ismerünk. Próbálom az elfogadhatatlanban megtalálni a kapaszkodót és a vigaszt. Ha nincs a Covid és nincsenek a korlátozások, akkor ugyanabban a tempóban, mint korábban, reggeltől estig dolgoztam volna. Elképzelhető, hogy a világ valamelyik pontján táboroztattam volna, s akkor most itt lennék egy óriási nagy bűntudattal a lelkemben, hogy nem voltam vele, nem lehettem mellette. Az első napokban kicsit belehaltam abba, ami történt, de aztán elkezdtem más oldalról megvizsgálni a történteket. Lányom, Lara és az én kezemben halt meg, amíg a mentők megérkeztek, Norbika és Norbi próbálták újraéleszteni. A családunkban egyébként is hatalmas az összetartás, de amikor egyként próbáltuk megmenteni az anyukámat, ahogy összekapcsolódtunk felette, ott valami megváltozott. A gyerekeim abban a pillanatban felnőttek. Norbika az orvosi egyetemre készül és azt mondta nekem, hogy imádott nagymamája halála megerősítette abban, hogy neki ez az útja, életeket kell mentenie.”

Réka a héten az Index Sunday Brunch című podcastjének vendége volt, ahol tengernyi más téma mellett újra felelevenítették Zsuzsa néni halálát, Réka pedig elmondta, mi volt édesanyja utolsó mondata. “Semmi baj, kicsim, nyugodj meg. Ezt azután mondta, hogy összeesett a garázsban. Amikor egy kicsit összeszedte magát, és megkérdeztem, hogy most már indulhatunk, azt mondta: igen, most már mehetünk. Hogy ez nekem szólt, vagy azoknak, akik odaát már várták, nem tudom, de elképzelhető, hogy ez apukámnak volt egy jelzés. Szívszorító élmény volt, hogy ő adta az életemet, majd anyu életét én segítettem át egy másik dimenzióba” – mesélte Rubint Réka.

Rubint Réka és édesanyja, Zsuzsa néni

Rubint Réka és édesanyja, Zsuzsa néni / Fotó: Rubint Réka Facebook

Réka és Norbi családja példaértékűen összetartó: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top