nlc.hu
Sztárok

Szakított a színpaddal Haumann Péter

Haumann Péter: „Sajnálom, de nem kell már” – a 80 éves színművész erről az egyről már teljesen lemondott

Filmszerepeket még szívesen vállal, de a színpadra már nem vágyik vissza.

Utólag már bánja, hogy nem tanított színészetet Haumann Péter, aki úgy érzi, lett volna mit átadnia a fiatal művészeknek. A Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész – aki a napokban ünnepelte 80. születésnapját – úgy véli, ma rendezői uralom van. Elárulta: sokszor bosszankodik előadásokat látva, mert úgy érzi, nem sikerül az üzeneteket átadni azok során, és ezért nem feltétlenül a színészeket okolja.

Haumann Péter

Haumann Péter nem akar könyvet írni az életéről – MTI Fotó: Balogh Zoltán

A fiatalok ma sokszor nem mernek megszólalni, ha más véleményük lenne a játékról, mert féltik a jövőjüket. Elhatalmasodott a rendezői uralom” – mondta el az InfoRádiónak adott interjúban.

Haumann Péter nem menne már vissza a színpadra, még akkor sem, ha neki kedves rendező hívná (“Sajnálom, de nem kell már” – fogalmazott), a filmezésre ugyanakkor nyitott. Születésnapjára pedig csupán egyetlen dolgot kért: egészséget. „Most határidők annyiban vannak, amennyiben szeretnék egy jó szakaszon még egészségesen működni az egészségemmel, a környezetemmel, a szeretteimmel” – jelentette ki a színművész.

Olvass még Haumann Péterről az nlc-n!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top