nlc.hu
Sztárok

Bővült a Halhatatlanok Társulata

Rudolf Péter és Szacsvay László is a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja lett

Idén is az ATV nézői dönthették el, hogy kik legyenek azok a művészek, akik méltóak a „Halhatatlan” jelzőre.

Szinetár Miklós az ATV Egyenes Beszéd című műsorában arról beszélt, ez a 17. alkalom, hogy eredményt hirdetnek. A Halhatatlanok Társulatának kuratóriumi elnöke azt mondta: az a feladatuk, hogy visszatereljék egy kicsit a figyelmet a művészetre.

  • A színésznők kategóriájában Lázár Katit és Tiboldi Máriát választották a Halhatatlanok Társulatának örökös tagjai közé a nézők.
  • A színészek kategóriájában a legtöbb szavazatot Rudolf Péter és Szacsvay László kapta.
  • A táncművészek közül Bodor Johanna és Zsuráfszky Zoltán került a Halhatatlanok Társulatába.
  • Az operaénekesek közül Zempléni Máriát és Bede-Fazekas Csabát választották a „Halhatatlanok” közé.
rudolf péter szacsvay lászló

Rudolf Péter és Szacsvay László is Örökös Tag lett (Fotó: Smag/RTL)

A Halhatatlanok Társulatát a Magyar Televízió egykori kulturális műsorszerkesztősége, a Stúdió kulturális hetilap alkotói, Érdi Sándor és Szegvári Katalin hozták létre 1996-ban, egy portrésorozat ötlete nyomán. A társulat Örökös Tagjait a nagyközönség választja meg azon előadóművészek közül, akikről úgy vélekedik, hogy tehetségükkel, a nemes célok melletti kiállásukkal, valamint a rendelkezésükre álló eszközökkel sokat tettek a kultúráért, a művészetért és a társadalomért. Az Örökös Tagság elnyerése még a sikerhez legjobban hozzászokott színészek számára is nagy megtiszteltetés.

Eredetileg a közönség tíz színpadi művésznek ítélte oda a díjat. Jelenleg neves művészekből és közéleti személyiségekből álló kuratórium négy kategóriában (színésznő, színész, operaénekes, táncművész) jelöl ki négy-négy művészt, akiknek a neve felkerül a szavazólapra, amelyet országos, illetve regionális napi- és hetilapok több alkalommal közölnek. A nézők szavazatai alapján végül kategóriánként két-két művésszel bővül a Halhatatlanok Társulata. Ők a legújabb Örökös Tagok.

Legfrissebb sztárhíreink: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top