nlc.hu
Sztárok

A Konyhafönök kiesője: Orsi és Márió között döntött a zsűri

Orsi és Márió került a veszélyzónába, könnyeit visszafojtva búcsúzott A Konyhafőnök kiesője

Kezdenek elfogyni a Konyhafőnök-versenyzők, és az egyik legerősebbnek tartott Szeghalmi Orsi tegnap így találta magát a veszélyzónában.

Közeleg a Döntő-hét, a középdöntőnek ebben a szakaszában már nincs lehetőség nagyobb hibára: azonnal veszélyzónában találja magát az, aki kicsit is gyengébben teljesít, és tegnap ez már nagyon érződött. 

 A nyarat idézte meg a versenynap, ahol az első feladatban igazi, klasszikus, magyaros ételek sorakoztak fel. A zsűri és a versenyzők többsége is egyetértett: nincs párja a szabad tűzön rotyogtatott, bográcsban készített ételeknek. Halászlé, babgulyás, pacalpörkölt, mangalicagulyás, birkapaprikás és kakasherepörkölt gőzölgött a zsűripult előtt. A Konyhafőnök középdöntőjében azonban nem az az elvárás, hogy finom és házias ételeket készítsenek, hanem hogy finom és egyben éttermi színvonalú, újragondolt tányérok szülessenek. Ez volt az első főzés feladata is. Szeghalmi Orsi teljesített a legrosszabbul, így ő végül nem mehetett fel a galériára.

Különleges tollas madarak pultja fogadta a második feladat versenyzőit: gyöngytyúk, fácán, aranyfácán, holland bóbitás tyúk, beregi csirke, selyemtyúk és egy indonéz ayam cemani (fekete tyúk). A zsűri háromféleképpen feldogozott szárnyashúst várt a szakácsjelöltektől egy főétel formájában. Itt Mengyi kiemelkedően teljesített, ahogy Gerzson is. Martina az elhunyt édesapja miatt is bizonyítani akart, ezért boldogan szaladt fel a galériára. A második feladat végén is egy kék kötényes került a veszélyzónába, Márió.

A Konyhafőnök legutóbbi adásában Orsi és Márió kerültek a veszélyzónába

A Konyhafőnök legutóbbi adásában Orsi és Márió kerültek a veszélyzónába (Fotó: Sajtóklub)

„Orsi és Márió kezdenek kiégni a versenyben” – összegezte Rácz Jenő, de Sárközi Ákos szerint Orsi az egyik legerősebb versenyzője, mert az első időben mentálisan is nagyon tudott a feladatokra koncentrálni, és pozitívnak tartja, ahogyan ment előre, és stabil versenyzőnek tartja, akit most egyszerűen a többiek utolértek a fejlődésben, és csak egy hibát vétett.

„Szerintem nem stabil. Tudod, miért nem? (…) Itt ez nem fejlődésbeli kérdés. Pont ez az, hogy érzelmileg hullámzó, és ha megnézzük a csapatbeli teljesítményeket, hogy mindig mérgelődött, őrlődött, ő akar lenni az első, és annyira törtet, hogy már érzelmileg fáradt el.”

Zé is egyetértett az értékelésnél Rácz Jenővel, és szerintük az a furcsa, hogy Ákos azzal érvel, milyen határozott és célorientált mindkét versenyzője. 

„Vezetőként az a dolgom, hogy azokat a versenyzőket, akikben picit talán alábbhagyott a teljesítmény, elvesztek a részletekben, azokat támogassam és még nagyobb energiát adjak nekik, hogy tudjanak előre menni.”

A veszélyzónába két versenyző került, közülük végül, a zsűri döntése alapján, Soós Márió búcsúzott A Konyhafőnöktől, aki nemcsak szép élményeket, de egy menyasszonyt is köszönhet a versenynek.

A Konyhafőnök idei évadából:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top