nlc.hu
Sztárok

Újra kellett éleszteni a dán focistát

Drámai képsorok az EB-n: újra kellett éleszteni a dánok klasszisát, Christian Eriksent

Összeesett a pályán, újra kellett éleszteni a dán labdarúgó-válogatott kiválóságát, Christian Eriksent.

Pénteken kezdődött a labdarúgó Európa-bajnokság, a szombat esti meccsen drámai képsoroknak lehettünk tanúi. A Dánia-Finnország mérkőzésen összeesett a dánok legjobbja, Christian Eriksen. 20 percig próbálták újraéleszteni, majd levitték a pályáról: hogy mi történt, azt egyelőre nem tudni.

A dánok 29 éves támadója váratlanul összeesett a finnek elleni meccsen, a 43. percben egy bedobást követően elesett, majd amikor nem kelt fel pár másodpercig, egyből rohantak hozzá a csapattársai és orvosi segítséget kértek. Amikor kiderült, hogy újra kell éleszteni, a csapattársai körülállták, hogy a kamera még véletlenül se mutasson semmit. 

Egyelőre nem tudni, milyen állapotban van Eriksen, illetve hogy folytatódik-e a találkozó.

eriksen újraélesztés

A dánok imádkoztak a csapatkapitány felépüléséért (Fotó: AFP)

Amint újabb híreink vannak a dán futballistáról, cikkünket frissítjük.

UPDATE 19:27: Az MTI közlése szerint Eriksen újraélesztése – egy nem sokkal későbbi Reuters-fotó tanúsága szerint – sikeres volt, a játékos a homlokát fogva, nyitott szemmel, a sajtóhírek alapján stabil állapotban hagyta el az arénát. Kórházba szállították, a továbbiakban ott ápolják.

UPDATE 19:50: A dán futball-szövetség és az UEFA is megerősítette, hogy Eriksen magánál van, kórházban ápolják. Hogy lejátsszák-e a meccset, abban egyelőre nem született döntés.

magánál van eriksen

Magánál van Christian Eriksen (Fotó: AFP)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top