nlc.hu
Sztárok

Szécsi Zoltán és Fodor Rajmund visszatért a vízbe

Szécsi Zoltán és Fodor Rajmund: „Őszinteség jellemez bennünket, még akkor is, amikor más a véleményünk”

A két olimpikon, Szécsi Zoltán és Fodor Rajmund egy rendezvényen meséltek.

Ki ne emlékezne Fodor Rajmundra és Szécsi Zoltánra, akik a magyar vízilabda legendás tagjai? 

szécsi zoltán sydney
Megnézem
Összes kép (2)

Szécsi Zoltán és Fodor Rajmund az Open Water Tournament (OWT) nyíltvízi úszóbajnokság edzését látogatták meg, hogy átadják tapasztalataikat az indulóknak. Az úszóverseny-sorozat résztvevői június 26-án a Balatonban, majd a Dunán és végül a gyékényesi búvártóban tehetik próbára a tudásukat.

Szécsi Zoltán és Fodor Rajmund vízilabda válogatott legendái

Szécsi Zoltán és Fodor Rajmund, a vízilabda-válogatott legendái

Szécsi Zoltán úgy fogalmazott, hogy „kicsit bokán rúgta a koronavírus”, így apránként kezdett bele az edzésekbe, hogy újra formába lendüljön. Ma már napi 2000 métert tempózik és szeretné a távot 4000 méterre növelni. A vizet nem unja, három gyerek mellett állítása szerint nem is lehet. Ebbe az edzésprogramba igazán jól illeszkedett a nyílt vízi tréning.

Szécsi Zoltán és Fodor Rajmund visszatértek a vízbe„Imádok a Balatonban úszni, még az ízét is szeretem, szó szerint igazi édesvíz. A Duna pedig örök szerelem, örök felfrissülés” – mondta a kapuslegenda, aki tanáccsal is szolgált azoknak, akik a Fűzfői-öbölben Balatonfűzfő és Balatonalmádi között próbára teszik tudásukat a 3, vagy a 9 kilométeres távon.

„Amikor elfogy a levegő, akkor érdemes egy kicsit hátúszásra váltani” – mondta Szécsi, aki egykori csapattársával, Fodor Rajmunddal érkezett a Lupához. Az egykori aranycsapat tagjai kitartanak egymás mellett jóban-rosszban.

„Őszinteség jellemez bennünket, még akkor is, amikor más a véleményünk bizonyos dolgokról” – mondta Szécsi.

Fodor Rajmund kétszeres olimpiai bajnok is részt vett az eseményen

Fodor Rajmund kétszeres olimpiai bajnok is részt vett az eseményen

Fodor Rajmund igazi vízi ember: Balaton-átúszáson bronzérmet is szerzett, 30 méterig pedig búvárengedélye is van, nem ijed meg tehát a vadvizektől. „Nekem mindig a rövidebb távok, a vágták voltak az erősségeim, de pontosan tudom, hogy milyen fontos a hosszútávúszás. Az edzésen a szél jelentette a legnagyobb problémát, rendesen fújt, amikor beugrottunk. Ez esetben is a hullámok nehezíthetik majd a versenyzők dolgát is. Érdemes 3-500 méter gyorsúszás után hátúszásra, mellre, pólósok esetében oldalúszásra váltani, hogy megtörjük a monotóniát és az izmok terhelését is enyhítsük” – mondta Fodor Rajmund.

Fodor Rajmund és Szécsi Zoltán

Fodor Rajmund és Szécsi Zoltán

„Úszd be velünk…, mert az ország úszva ismerszik meg” – áll az Open Water Tournament mottójában, jelezvén, hogy az eseménysorozat nemcsak versenyzésre, hanem családi kirándulásokra is lehetőséget ad. Az OWT célja, hogy profi versenykörülményeket biztosítson Magyarország vizeiben – nemcsak a profik számára. Az első versenyig már nem kell sokat várni: június 26-án a Fűzfői-öböl várja az úszókat, Balatonfűzfő és Balatonalmádi között 3 kilométeren próbálhatják mi magukat az amatőrök, és 9 kilométeren a profik. A következő megmérettetésnek Paks ad otthont július 17-én, végül az OWT augusztus 21-én Gyékényesre, ahol a búvártó várja az úszókat kristálytiszta vizével és szédítő mélységével.

Magyar olimpikonok:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top