nlc.hu
Sztárok

Zámbó Jimmy dala édesanyjának

Zámbó Jimmy ezt a ritkán hallott dalt írta édesanyjának, Anna néninek – érdemes meghallgatnod!

Zámbó Jimmy és édesanyja között erős kötelék volt, az énekes még dalt is írt szeretett édesanyjának.

Zámbó Jimmy ritkán hallott, megható dalt írt édesanyjának, Anna néninek, aki most otthonában lábadozik a csípőprotézis műtétje után.

Nem ez volt az első csípőprotézis műtétje Anna néninek

Zámbó Jimmy édesanyja idén májusban szenvedett balesetet otthonában. A sötétítőfüggönyt szerette volna elhúzni, de megszédült, elesett, és megsérült. A 95 éves Anna nénit combnyaktöréssel szállították kórházba, és mivel a sérülése súlyos volt, a műtétre egyből sor került, aminek során egy protézist ültettek be.

A műtét jól sikerült, és habár Zámbó Jimmy édesanyját azóta már hazaengedték, de csak hosszabb kezelés és megfigyelés után, ugyanis vérátömlesztésre is szüksége volt, és a kórházi tartózkodása során enyhe lefolyású stroke-ot kapott.

Otthonában lábadozik Zámbó Jimmy édesanyja

Zámbó Jimmy édesanyja, Anna néni 90. születésnapján (Fotó: smagpictures.com)

Habár, a csípőprotézis-műtét gyakori az idős emberek körében, komoly beavatkozásról van szó. Zámbó Jimmy édesanyjának nem ez az első combnyaktörése, ugyanis 2 évvel ezelőtt, karácsonykor is megsérült, de akkor a jobb oldalán, most viszont a bal csípőjét érte az ütés. Anna néniért az egész Zámbó család aggódott, de mindannyian bíztak a felépülésében. Zámbó Krisztián a Blikknek mondta el, hogy a nagymamája mennyire erős asszony:

„Most beszéltem vele, nem panaszkodik, pedig egy hatalmas seb van szegénykém oldalán. De hihetetlen ez a nőszemély, 95 éves és mindent legyűr, büszke vagyok rá. Éppen vizitre mentek hozzá, úgyhogy elmondtuk egymásnak 20-szor, hogy szeretlek, aztán le is tette.”

Még 2016-ban a TV Mokka című műsorában, az akkor 90 éves Anna néni életében először adott élő televíziós interjút. A felvételen elmondta, hogy mindennap olvassa a Bibliát – nem is akárhogyan: szemüveg nélkül –, virágokat ültet, kertészkedik, és a ház körüli teendőket is ellátja, Sőt, időnként a családjának is főz, és megvendégeli őket. 

Zámbó Jimmy édesanyjára felváltva vigyáz a család

Szerencsére Anna néni már otthon lábadozik. Zámbó Árpy a Borsnak nyilatkozott, miután édesanyját hazaengedték a kórházból:

„Nem tudok mást mondani, mint hogy anyu maga az isteni csoda. Olyan erő lakozik benne, amilyet korábban soha nem láttam egyetlen emberben sem. Persze, egész életében hihetetlenül erős volt, ahogyan a hite is, aminek szerintem hatalmas szerepe van abban, hogy minden bajból és betegségből fölépül.”

Zámbó Jimmy másik testvére, Zámbó Tihamér elmondta, hogy Anna néni az elmúlt hetekben 5 kilót fogyott, és nagyon legyengült, így most sokkal több segítségre van szüksége, mint eddig. Természetesen a család és az orvosok is mindent megtesznek azért, hogy az idős asszony mihamarabb felépüljön: Anna nénihez gyógytornász jár mindennap, és a család is nagyon ügyel arra, hogy ne legyen egyedül, mert a magányt nehezen viseli. Felváltva látogatják, és figyelnek arra, hogy mindene meglegyen.

Az idős asszony az utóbbi években más okból kifolyólag is került már kórházba, hiszen szívproblémája miatt pacemakerrel él, és vérnyomásproblémái is vannak.

Zámbó Jimmy – aki idén lenne 63 éves – és édesanyja nagyon szerették egymást, a zenész dalt is írt Anna néninek, amit meg is mutatunk:

Tudj meg még többet a magyar sztárokról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top