nlc.hu
Sztárok

Straub Dezső milliókat követel barátja örököseitől

Straub Dezső: “Hetvenévesen összeomlott az életem”

Kiderült: Böröndi Tamás halála óta nem csak az általa vezetett Vidám Színpad sorsa bizonytalan. A színház művészeti igazgatója, Straub Dezső jövője is összeomlott. Csak az a sok millió forint segíthetne rajta, amivel elhunyt barátja tartozott neki

Böröndi Tamás tavaly októberben kapta el a koronavírust, és hiába küzdöttek érte az orvosok, novemberben,
65 évesen feladta a harcot. Az igazgatót felesége, Götz Anna és ikerlányai, Anna és Lilla mellett az egész szakma gyászolja, és „pótolhatatlanként” emlegetik. Társulata a halála óta nem áll színpadra, és nem is tudni, játszanak-e még valaha ezen a néven. Az igazgató, Böröndi Tamás halála óta nincs béke a Vidám Színpad vezetésében. Sokan attól tartanak, hogy a művészeti igazgató, Straub Dezső és az özvegy, Götz Anna között dúló háborúskodásban végül odavész a legendás társulat. A Story magazinnak a színész úgy fogalmazott: az igazgató halála óta nem fogadják őt tárt karokkal a Vidám Színpadon, ami neki a második otthona. 

„Mikor Tamás néhány éve átvette tőlem a Vidám Színpad vezetését, eladtam neki a
színházi tulajdonrészemet is. A kifizetésemre azonban csak részben került sor. A végső elszámolás mindig csak csúszott tovább, de olyan fájdalmas opció nem volt a fejemben, hogy Tamás ilyen tragikusan, idő előtt távozik, és ez az ügy rendezetlen marad” – kezdi a Storynak a Jászai Mari-díjas színész.

Straub Dezső nem érti, Götz Anna miért fordított neki hátat

Straub Dezső nem érti, Götz Anna miért fordított neki hátat (Fotó: smagpictures)

„Most viszont szükségem lenne arra az összegre, hogy tovább tudjak haladni az életben. Egy fizetési meghagyást voltam kénytelen hagyni az örökösök részére, amiben arra kérem őket, hogy egyenlítsék ki a sok milliós tartozást. (…) Hetvenévesen összeomlott az életem ezen része, és kénytelen vagyok új életet kezdeni.”

Straub Dezső állatja, hogy nem tudja, Götz Anna miért nem tárgyal vele, de ő igyekszik békülni, amire eddig nem érkezett válasz. Böröndi özvegye és régi barátja közötti helyzetkulcskérdés az egész társulatra nézve.

További részletek a magazinban.

Story nyitó

Story nyitó

bb

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top