nlc.hu
Sztárok

Somossy Barbi boldogan mesélt a terveiről

Somossy Barbi: „Ez egy örökké tartó szerelem”

Somossy Barbi ősztől rendezőnek tanul, ami régi vágya volt. Csakis a munkájának él, azt mondja, a televíziózás egy örökké tartó szerelem az életében.

A Duna Televízió NYÁR 21 című műsorának háziasszonya nemrég tudta meg, hogy Koltai Lajos növendéke lesz, és ősztől a Színház- és Filmművészeti Egyetem filmrendező művész mesterképzésén tanulhat tovább.

„Gyermekkori álmom volt a filmezés – árulta el Somossy Barbi. – Sok érzés és történet kavarog a fejemben és szívemben nap mint nap, amit semmihez sem fogható élmény mozgóképekbe manifesztálni. Ezért is örültem, amikor megtudtam, hogy felvettek. Ez egy kétéves mesterképzés lesz, ami mellett továbbra is tudok dolgozni a közmédiában. A tévézés örök szerelem az életemben, szeretném majd a két hivatást együtt végezni. A szakmám nem csak abból áll, hogy beülök a kamera elé és műsort vezetek. A NYÁR 21 adásaiban minden egyes vendégünkre, témára a tőlünk telhető legprecízebben készülünk Forró Bencével, az élvezetes, jó hangulatú és tartalmas beszélgetésekhez fontos a háttér tudás. A minap vendégünk volt Szekeres Adrien énekesnő, illetve Mikó István színművész, és bízom benne, hogy idén is felköszönthetjük a műsorban születésnapján Balázs Klárit.”

Somossy Barbi a forgatás után megpihent

Somossy Barbi a forgatás után megpihent

Barbi életének fontos része a Balaton. „Tizenhét éve van házunk Dörgicsén, eddig a fél életemet ezen a környéken töltöttem, amikor csak tehetem, itt vagyok ebben a kis ékszerdoboz faluban a Balaton-felvidéken, ahova szüleim pár éve leköltöztek Budapestről, hobbiszinten borászkodnak, és házi pálinkát is készítenek, saját maguknak és persze testvéremnek és nekem termelik a zöldséget és gyümölcsöt. Gyerekkoromban lovaink is voltak, így amikor csak tehettem, nyeregbe pattanva jártam be ezt a vidéket. A Balaton a szívem csücske, megnyugtat, ha itt lehetek. A felvételi filmemet is a déli partjánál Latinovits Zoltán és Ruttkai Éva szerelme emlékének szántam, a színészkirálynak szintén sok kapcsolódása volt a magyar tengerhez.”

A műsorvezető a munkájában sikeres, és egyelőre egyedül éli a mindennapjait. „Jól megvagyok most így és amíg nem talál el Ámor nyila, addig ez így is marad. Nem siettetek semmit, most a tanulásra és a műsorvezetésre koncentrálok.”

A Nyár 21 műsorvezetői: Rátonyi Kriszta és Fodor Imre, valamint Somossy Barbara és Forró Bence

A Nyár 21 műsorvezetői: Rátonyi Kriszta és Fodor Imre, valamint Somossy Barbara és Forró Bence (Fotó: Cseke Csilla)

Somossy Barbarától írtuk korábban: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top