nlc.hu
Sztárok

Elhunyt Carlos Reutemann

Elhunyt Carlos Reutemann, egykori Forma 1-es versenyző

79 éves korában elhunyt az argentin Carlos Reutemann, aki a hetvenes években versenyzett a Forma 1-ben, az utóbbi időben pedig az argentin politikában volt fontos szerepe.

Közel egy hónapnyi kórházi betegeskedés után elhunyt az egykori argentin Forma 1-es versenyző, Carlos Reutemann. Az utolsó napokban vérzékenységi komplikációk léptek fel nála Santa Fe városának kórházában, ahol az intenzív osztályon heteken át küzdöttek az életéért. Reutemann kórházi kezelései még május végén kezdődtek, de az intenzív osztályra június 21-én került.  Az állapota egy belső gyomorvérzés és a veseelégtelensége miatt folyamatosan romlott – írja az autosport.com.

Carlos Reutemann 1977-ben (Photo by Bernard Cahier/Getty Images)

Carlos Reutemann 1977-ben (Fotó: Bernard Cahier/Getty Images)

Argentína gyászolja Reutemannt, ahol a férfi nagy hős volt, egyike a Forma 1 olyan legendás argentin hőseinek, mint Juan Manuel Fangio és Jose Froilan Gonzalez. Reutemann 1972 és 1982 között szerepelt a versenysorozatban, és olyan csapatok autóit vezette, mint a Brabham, a Ferrari, a Lotus és a Williams. Pályafutása során tizenkét futamot nyert. A nürburgringi és a monacói győzelme ott van a legnagyobbjai között. 45-ször állt dobogón, hatszor volt az övé a pole pozíció és hat alkalommal volt az övé a leggyorsabb kör egy versenyen. 1981-ben a Williamsnek versenyezve közel állt a világbajnokság megnyeréséhez, de végül kikapott Nelson Piquet-től. A Forma 1-es pályája után a politika felé fordult, kétszer választották kormányzónak Santa Fében. Haláláig az argentin szenátus tagjaként szolgált.

Forma 1-ről az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top