nlc.hu
Sztárok

Szatmári Orsolya sírva énekelt a gyermektelenségről

Szatmári Orsolya: “Nem teszem tönkre az életemet azért, mert nem született gyermekem”

A személyes történetét énekelte meg Szatmári Orsolya, és ahogy mondja, a dal és a klip egyfajta terápiát is jelentett neki, ami segített elfogadni, hogy bármennyire szerette volna, nem született gyereke.

Tabutémáról énekel Szatmári Orsolya új dalában. Az eMeRTon-díjas énekesnő a Duna Televízió NYÁR 21 legutóbbi adásában vallott arról, mennyire nehéz volt elfogadnia, hogy nem születhetett saját gyereke.
 
„Március 25-én látott ez a dal napvilágot, az embrió világnapján, ameddig ezt a dalt elkészítettük, eltelt majdnem másfél-két év. Tudtam, hogy olyan dologba fogok belenyúlni, ami nagyon fájdalmas és nagyon sok mindenkit fog érinteni, hiszen először magamból szerettem volna kiénekelni, hogy itt vagyok 46 évesen és nem vagyok édesanya. Ki kellett énekelnem magamból a fájdalmat, hogy nem lett belőlem édesanya” – meghatóan őszinte szavakkal mesélt Szatmári Orsolya arról, hogyan kezdte el feldolgozni mindezt. A 46 éves énekesnő hosszú éveken keresztül vágyott gyerekre, de nem adatott meg számára az anyaság. Sokat dolgozott azon, hogy az állandó hiányérzetet megszüntesse életében, és helyette az élet örömeire fókuszáljon.

Szatmári Orsolya arról mesélt, hogyan tudta feldolgozni, hogy nem született gyereke

Szatmári Orsolya arról mesélt, hogyan tudta feldolgozni, hogy nem született gyereke

„Hogy ez ne egy tragédia legyen, hanem elfogadás legyen, majd elengedés és utána meglátni az élet azon szépségeit, amik amúgy a világban vannak.”

Mint mondja, ez nem volt könnyű, de szükségszerű minden olyan nőnek, akinek nem adatik meg a családalapítás. Az énekesnőnek sokat segített új dala, a Gyermeki fény, amelyet előadott a NYÁR 21 pénteki adásában.

„Mikor először elénekeltem ezt a dalt, az utolsó fél percben eltörött a mécses. Nem bírtam, pedig azt hittem, már feldolgoztam, hogy más utat szánt nekem a sors. Meg kellett állnunk, mert felszakadt bennem minden. Utána azonban jobb lett, végleg elengedtem, elfogadtam, hogy nagy kaland lesz, jöjjön bármi. A sorstársaimnak is azt üzenem, hogy ne tegyék tönkre az életüket azért, mert nem született gyerekük. (…) Ennek sok oka lehet, én párkapcsolat hiány miatt nem vagyok még 46 évesen anya, ” – tette hozzá Szatmári Orsolya, aki videóklipet is forgatott a szerzeményhez. A dal további részleteiről az előadó bővebben is mesél a NYÁR 21 idézett adásában. Ahogy mondja, sokan mondanak neki köszönetet, és a megtekintésekből is látszik a dal sikere. 

“Sokan mondták hogy bátor vagyok, amiért ebbe belevágtam. (…) Nekem ez egy terápiás folyamat is volt.”

Sztárok gyerek nélkül:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top