nlc.hu
Sztárok

Bronzérmet nyert Tóth Krisztián

Bronzérmes lett Tóth Krisztián – könnyeivel küszködve nyilatkozott a cselgáncsozó

Tóth Krisztián kikapott a nyolc között, de vigaszágon dobogóért ment, végül harmadik lett.

Tóth Krisztián jobban bírta orosz ellenfelénél, végül az utolsó pillanatban győzött és ezzel bronzérmes lett a tokiói olimpián. Ez a dzsúdósok 10. olimpiai érme.

„A délelőtti és délutáni program közti időt pihenéssel, szénhidrát-visszatöltéssel töltöttem, néhány telefont is megejtettem, de nem akartam nagyon kinyílni, majd este mindenkivel mindent megbeszélek, és megköszönöm a támogatást” – mondta a bronzmeccs előtt Tóth Krisztián, aki egyben azt is elárulta, hogy úton van a második gyermeke. 

A 90 kilós cselgáncsozó egyébként fantasztikus évet tudhat maga mögött, ám nem mindig volt ez így. A riói olimpián nem azt az eredményt érte el, amit szeretett volna, akkor úgy fogalmazott, hogy túl nagy volt rajta a nyomás és idegesítette, hogy nem tud mindenkinek megfelelni. Úgy néz ki, túllépett a mélypontján, hiszen nagyszerűen küzdött. 

tóth krisztián olimpia

Tóth Krisztián harmadik lett (Fotó: GettyImages)

A meccs után könnyeivel küszködve nyilatkozott az M4Sportnak. Megköszönte mindenkinek, aki mellette volt az elmúlt években, főleg az edzőinek és a családjának, akik mindenben segítettek neki. „Egyszerűen minden összeállt a mai napra. Az elmúlt 21 évben folyamatosan edzettem, és az volt a cél, hogy olimpiai érmem legyen” – mondta. 

Olimpiai eredményeink: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top