nlc.hu
Sztárok

Hosszú Katinkának nem sikerült a címvédés 200 vegyesen

Tokiói olimpia: Hosszú Katinka 7. lett 200 vegyesen – „Nagyon bosszant, hogy ez így sikerült” – nyilatkozta

Hosszú Katinka az M4 Sport csatornának megerősítette, hogy mindenképpen elindul a még hátralévő számában, a 200 méter háton.

A címvédő és világcsúcstartó Hosszú Katinka a 7.  helyen végzett 200 méter vegyesen a tokiói olimpia úszóversenyének szerdai napján.

Hosszú Katinka

Ez az olimpia nem úgy jött ki Hosszú Katinkának, ahogy tervezte (Fotó: MTI / Kovács Tamás)

A háromszoros olimpiai bajnok magyar klasszis a 7. idővel került a fináléba, ahol már a pillangón látszott, hogy nem tud beleszólni a dobogós helyezésekért zajló küzdelembe, ugyanis a 8. helyen fordult az első 50 után és ezt követően is csak nőtt a hátránya az élmezőnnyel szemben.

Hosszú Katinka végül magához képest rendkívül gyenge, 2:12.38 perces idővel ért célba, az előfutamban (2:09.70) és az elődöntőben (2:10.22) is jobb időt ért el. 

A számot a japán Ohasi Jui nyerte 2:08.52 perccel.

„Ilyen időket nagyon sokszor úsztam én is” – utalt a dobogósok idejére az M4 Sport csatornának adott miniinterjúbban. Az úszóklasszis szerint az is hozzájárulhatott a gyenge eredményéhez, hogy másképp kellett az egy évet csúszó tokiói olimpiára felkészülnie, mint a korábbiakra. „Nagyon bosszant, hogy ez így sikerült” – jelentette ki Hosszú Katinka, aki szerint lehet, hogy több időt kellett volna a 200 vegyes úszásának a megtervezésére fordítania. „Tegnap görcsösen úsztam, ma próbáltam lazábban. Így se volt jó, és úgy se. Mindent kiadtam magamból” – jegyezte meg. Kérdésre válaszolva megerősítette, hogy a még hátralévő számában, a 200 méter háton mindenképpen indul.

(MTI / M4 Sport)

Még több olimpiai hír az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top