nlc.hu
Sztárok

Jason Priestley akkor és most

52 éves lett tinikorunk szerelme, Brandon a Beverly Hills 90210-ből

A színész maga mögött hagyta a szívtipró szerepét és ma már a kamerák mögött is szívesen dolgozik.

A gyerekszínészként indult Jason Priestley 21 éves volt, amikor megkapta Brandon Walsh szerepét a Beverly Hills, 90210 című sorozatban, aminek köszönhetően a kilencvenes évek egyik legnagyobb tinibálványa lett és a legtöbbünk emlékezetében így is maradt meg. Pedig a színész bizony már régóta nem kamasz: éppen ma tölti be az 52. életévét.

“Nagyszerű dolog fiatalnak és túlzottan magabiztosnak lenni. Ezért nem beleállni, és olyan dolgokat tenni, amelyekre érettebb fejjel visszanézve felteszed a kérdést: miért tettem ezt? Most, hogy már kellő tapasztalat birtokában vagyok, csodálkozom, hogy túléltem, mert őrült időszak volt” – idézte fel fiatal éveit a Hello magazinnak adott interjújában.

Beverly Hills, 90210

A Beverly Hills, 90210 főszereplői (Fotó: mikel roberts/Sygma via Getty Images)

Priestley a sorozatot követően is elsősorban a televíziós produkciók világában maradt, színészként, illetve rendezőként. Bár a Beverly Hills, 90210 sikerét sosem tudta megismételni, az elmúlt bő két évtizedben is szinte folyamatosan dolgozott. Jelenleg az Éber szemek című bűnügyi sorozat főszerepében látható, illetve a széria néhány epizódját ő is rendezte. 

Jason Priestley

Jason Priestley egykor és napjainkban (Fotók: Getty Images)

“Úgy érzem, hogy a fiatal szívtipró szerepe már a múlté. Igyekszem megőrizni a vonzerőm látszatát, hogy még folytathassam a karrieremet a kamerák előtt, de aztán vissza kell majd vonulnom a rendezői székbe” – fogalmazott néhány hónapja egy nyilatkozatában. Ugyanitt hozzátette, egyelőre a kamera mindkét oldalán jól érzi magát.  – “A két munka tapasztalataim szerint kiegészíti egymást, így egyelőre mindkettőt folytatom.”

Priestley örömmel vállalta a szereplést a Beverly Hills 2019-es rebootjában, a BH90210-ben  is, ám úgy tűnik, a hatrészes szériának nem lesz további folytatása. 

A BH90210 egyik epizódjában (Fotó: FOX Image Collection via Getty Images)

A BH90210 egyik epizódjában (Fotó: FOX Image Collection via Getty Images)

Priestley úgy véli, napjainkban olyan televíziós produkciókra van szükség, melyek könnyed szórakozást, ezzel pedig egyfajta menekülést nyújtanak a nézők számára a nehéz időkben. “Nyilvánvalóan figyelembe kell venni, milyen volt az világ az elmúlt négy-öt évben és hol tart jelenleg. Azt hiszem, mindenkinek szüksége van egy kis menekülésre.”

A színész és felesége, Naomi Lowde-Priestley, valamint két gyermekük, Dashiell Orson Priestley és Ava Veronica Priestley

A színész és felesége, Naomi Lowde-Priestley, valamint két gyermekük, Dashiell Orson Priestley és Ava Veronica Priestley (Fotó: Rodin Eckenroth/WireImage)

A színész kétszer nősült. 1999-ben vette feleségül Ashlee Peterson sminkest, akitől azonban a következő évben már el is vált. 2005-ben aztán összekötötték az életüket a szintén sminkesként dolgozó Naomi Lowde-val, akivel a mai napig is boldog házasságban élnek. A házaspárnak két gyermeke született: lányuk, Ava Veronica már 14, míg fiuk, Dashiell Orson 12 éves. 

“Minden pillanatát ki kell élvezned, mert túl gyorsan telik az idő. Emlékszem, amikor a lányom egy éves volt, olyan érzés, mintha tegnap lett volna” – mondta az apaságról.

Mi lett velük?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top