nlc.hu
Sztárok

Gloria Estefan kirobbanó formában van

A 64 éves Gloria Estefan kirobbanó formában van, jó pár évet letagadhat

A latin zene koronázatlan királynője, Gloria Estefan idén ünnepli a 64. születésnapját.

Gloria Estefan 1957. szeptember 1-jén született Havannában.  Születésétől kétéves koráig élt itt, amikor családja 1959-ben, Fidel Castro hatalomra kerülésekor Miamiba emigrált, mert apja Fulgencio Batista egyik testőre volt.

Karrierjét a ’70-es években kezdte, a Miami Sound Machine énekesnőjeként, de később szólóban folytatta. Az áttörést és a világhírnevet az 1985-ös Conga című slágere hozta meg neki. Ezt követte a The Rhythm Is Going To Get You és az 1,2,3 című világsikerű dalok.

Gloria Estefan akkor és most

Gloria 1988-ban (Fotó: Getty Images/Ron Galella) és az énekesnő napjainkban (Fotó: Paul Morigi/Getty Images)

Az énekesnő a ’90-es években még a színészkedést is kipróbálta, Meryl Streep oldalán játszott A szív dallamai című filmben.

Összesen 14 albumot adott ki, ezek közül a Mi Tierra volt a legsikeresebb spanyol nyelvű lemez, amiért megkapta élete első Grammy-díját.

1995 szeptemberében jelent meg második, spanyol nyelvű albuma, az „Abriendo Puertas”, amiért 1996 februárjában megkapta második Grammy-díját, 2000-ben pedig a harmadikat, amit aztán további négy követett.

1998 januárjában először énekelt Kubában Fidel Castro regnálása alatt, amikor II. János Pál pápa január 21-én Kubába látogatott és felkérték énekelni. Ő volt az első énekesnő, aki popsztárként felléphetett II. János Pál pápa előtt.

Tudtad? Gloria Estefan a kubai demokratikus ellenzék egyik jelképe, a kubai kommunista diktatúra következetes ellenzője, a demokratikus átmenetért folyó harc aktív támogatója.

Gloria Estefan akkor és most

Gloria 2007-ban.(Fotó: Redmund Flores/Getty Images)

Turné turnét követett, de a sikert egy baleset árnyékolta be

1990. március 20-án a Cuts Both nevet viselő lemezének turnéja alatt busza – amin akkor éppen az énekesnő aludt – , karambolozott. Gloria súlyos gerincsérülést szenvedett: egy hátcsigolyája eltört, majdnem lebénult. Férje és gyermeke is megsérült, de felgyógyultak. Az énekesnő ezután több hónap alatt tanult meg újra járni, öltözködni, és egyéb tevékenységet végezni. A gerincében ma is fémkapcsok vannak.

A 64 éves Gloria Estefan napjainkban is aktív, legutóbbi lemeze, a Brazil305 2020 júniusában jelent meg.

Gloria Estefan akkor és most

Nemcsak ezeroldalú, de ezerarcú is az énekesnő (Fotó: Getty Images/Joe Raedle)

Sikeres karrier és magánélet

Az énekesnőnek élete első és egyetlen szerelme lett a férje, Emilio Estefan, aki egyben a zenésztársa is. Gloria mindössze 21 éves volt, amikor kimondta a boldogító igent a nála 5 évvel idősebb férfinek. Emilio Estefan amellett, hogy ismert zenész, televíziós és filmproducer is, aki olyan sztárok karrierjét egyengette, mint Shakira, Ricky Martin, Jennifer Lopez, Marc Anthony és Jon Secada. A párnak két gyermeke született, Nayib fiuk 1980-ban, Emily 1994-ben látta meg a napvilágot.

„Ő volt az első és azóta is az egyetlen férfi számomra. Nem akartam még annyi idősen megházasodni, de szerelmes lettem. Mindketten féltünk, hogy ez megviseli majd a karrierünket, de csodálatos az életünk. Nagyon különbözőek vagyunk, de ez a boldogságunk kulcsa, kiegészítjük egymást, abban pedig mindig egyet értettünk, hogy a család az első” – mondta korábban házasságáról a Mirrornak Gloria Estefan.

Olvass még sztárinterjúkat az nlc-n:

(Nyitókép: Steve Eichner/Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top