nlc.hu
Sztárok

Kulcsár Edina: Elvesztünk a gyerekek körüli teendőkben

Kulcsár Edina: „Újra kell építeni a kapcsolatunkat Csutival”

Két pici gyerekkel nem könnyű az élet, ezt maga Kulcsár Edina is elismeri. Az üzletasszony az nlc-nek mesélt a családjáról, a mindennapjaikról és arról, milyen tervei vannak a jövőre nézve.

Nemrég volt egyéves a kislányotok, Nina. Könnyebb már az életetek, hogy most már nagyobb?

Amióta kilenc hónapos lett, valóban könnyebbnek érezzük a mindennapokat. Most már jól eljátszanak Medivel is, nemsokára el fog tűnni az a másfél év korkülönbség. Bevezettünk két napot a héten, amikor a gyerekek a nagyszülőknél alszanak, ezáltal lett két szabad esténk, amikor tudunk egymással foglalkozni, ami nagyon sokat számít. Két pici gyerek kőkemény lemondással jár, de minden perce megéri.

Miben nyilvánul meg ez?

Kevesebb idő jut egymásra. Ninával sokszor nem voltak egyszerűek az éjszakák, sokat sírt, mert hasfájós volt és én aludtam vele, Csuti pedig Medivel külön szobában. Szerencsére óriási szerelem van apa és fia között, imádják egymást. Csuti aktívan bekapcsolódott a gyerekek körüli teendőkbe, amiért nagyon hálás vagyok neki. De szerintem ezt nem is lehet másképp csinálni. Két pici gyerekkel meg kell osztani a feladatokat, mert elveszünk a teendőkben. Lett egy női és egy férfi szekció, és egy idő után azt vettük észre, hogy mi csak apaként és anyaként működünk együtt, minden a gyerekekről szól, nem rólunk. Most gőzerővel azon dolgozunk, hogy visszaépítsük az eredeti felállást.

Kulcsár Edina: újra kell kezdenünk Csutival

Kulcsár Edina és férje, Szabó András Csuti (Fotó: Instagram)

De a szerelem megmaradt köztetek?

Igen, abszolút, ezért is szeretnénk több időt foglalkozni egymással, hogy később se okozzon ez feszültséget köztünk. Nem mondom, hogy nincsenek napi súrlódások, amikor sokszor alig alszunk, reggel azon gondolkozunk, ki vigye a gyereket az oviba, közben több vállalkozást is működtetünk, ahol szintén maximálisan számítanak ránk. Elég sok mindent csinálunk egy nap, és estére teljesen kimerülünk.

Pedig még segítségetek is van.

Igen, nem panaszkodunk, mert a nagyszülők és a dédim is tökéletesen kiveszi a részét a gyerekek körül. Most is éppen Nina a kilencvenéves dédmamámnál van. Sok szülő nem bízná rá hasonló korú idősekre a gyereküket, én igen. Szerintem akkor tudjuk meghosszabbítani az idős rokonaink életét, ha adunk nekik feladatokat, mert ezt imádják és hasznosnak érzik magukat. A dédmamám isteni formában van még mindig, bármikor rá merem bízni a gyerekeket.

Magadra is jut időd?

Igen, ha felkelek hajnali négykor, akkor ki tudom sminkelni magam reggeli előtt. Egyébként sokszor esténként ápolom a bőrömet, mert fontos, hogy kellő odafigyelést kapjon az arcom, hiszen már elmúltam harminc. Mostanában belevetettem magam a szépségápolás rejtelmeibe, rengeteg könyvet olvasok, blogokat és cikkeket ebben a témában. Nyitottunk egy új weboldalt is, ahol különféle arcmaszkokat lehet vásárolni, ezért is szerettem volna mélyebben beleásni magam az arcápolás menetébe. Nem mindegy, hogy mit kenünk az arcunkra, nem jó, ha össze-vissza használjuk a krémeket, mert rosszat is tehetünk a bőrünknek. Vannak különféle lépések, amiket érdemes betartani, a sminklemosástól, a tonizálástól a hámlasztáson át a különféle szérumok felviteléig. A lényeg a tudatosság.

Életmódváltásba is kezdtél, amit dokumentáltál is. 

Így van! Nyolcvannyolc kilóval mentem szülni Ninával, és nyolcvan kiló voltam, amikor kijöttem a kórházból. Hetvenig lassan lementek a kilók a szoptatás miatt, de szerettem volna elérni a régi hatvan kilómat. Ez pedig nem ment magától. A titok az, hogy életmódot váltottam, egészségesen kezdtem el étkezni, rengeteg gyümölcsöt és zöldséget fogyasztok és táplálékkiegészítőket szedek. Így néhány hét alatt sikerült leadnom kilenc kilót. Most hatvanegy vagyok és szeretném is megtartani.

Edzel valamit?

A rendszeres mozgás mindig is fontos volt számomra, de most nem volt időm rá. Ráadásul az edzőtermek zárva vannak, ezért nem is tudok elkezdeni újra teremben edzeni. Addig futással és otthoni edzéssel igyekszem formába hozni magam.

Kulcsár Edina: Elvesztünk a gyerekek körüli teendőkben

Fotó: Nagy Zoltán

Rengeteget posztolsz és ezáltal sok kommentet is kapsz. Mennyire foglalkozol a negatív válaszokkal?

Az a fajta ember vagyok, aki mindenkinek igyekszik válaszolni. Ha egy követőm vette a fáradságot, hogy írjon nekem, akkor én is leírom a véleményemet. A negatív kommentekre pedig azért válaszolok, mert mások is olvassák ezeket és nem szeretném, hogy az alapján ítélnének meg, hogy ki mit irt rólam. Megtanultam kezelni ezeket, már nem viselnek meg a negatív hozzászólások.

Elégedett vagy most az életeddel?

Soha nem vagyok teljesen elégedett magammal. Mindig vannak jobb és rosszabb napjaim. Szerintem nincs is tökéletesség. Eljutottam arra, hogy már nem akarok mindenkinek megfelelni, csak a családomnak. De hozzáteszem, ez sem mindig megy könnyen.. Sajnos a két gyerek és a munkáink mellett  mindenre nem jut idő. Még sok idő kell ahhoz, hogy önműködőek legyenek a vállalkozásaink. Szeretném, ha öt év alatt elérnénk azt, hogy kevesebbet kelljen dolgoznunk. Persze azt nem tudnám megtenni, hogy semmit se csináljak, mert állandóan pörgök. Mindig kellenek az új dolgok, az újítások. Hiszek abban, ha valamit szívvel-lélekkel csinálunk, akkor az jól tud működni.

Gondolkoztatok harmadik gyereken?

Ha Csutit kérdeznénk, most azt mondaná, nem lesz harmadik. Ha engem, akkor azt mondanám, most biztosan nem. De nem vagyok semmi rossznak az elrontója, ha már nagyobbak lesznek a gyerekek és úgy gondoljuk, hogy belefér az életünkbe, akkor nem mondanék nemet.

Sztárok, akik nekünk meséltek: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top