nlc.hu
TV-sztárok

Növényi Norbert nehéz időszakon van túl

Növényi Norbert: „A nulláról kellett újraépítenem az életünket, mindenünket elvesztettük”

Az egykori olimpiai bajnok birkózó sok mindenen ment keresztül az utóbbi években: meghurcolták a nevét egy perben, elvették bajnoki címét, ötször költöztek albérletből albérletbe, súlyos egészségügyi problémákkal küzdött, elvesztette nővérét, ráadásul a napokban a koronavírus is ledöntötte a lábáról. Növényi Norbert az nlc-nek mesélt az elmúlt időszakról és arról, mennyire hálás párjának, Krisztának, aki már tizennégy éve kitart mellette jóban-rosszban.

Már második éve vezeted Bárdosi Sanyival a Sláger TV-n a Helyettesítők című műsort. Hogy érzed magad ebben a szerepben?

Ez egy nagyon izgalmas feladat számunkra, hiszen civil foglalkozásokat mutatunk be úgy, hogy mi is kipróbálhatjuk őket. A fogtechnikustól a nádtetőfedőig, az autószerelőtől a tehenészig minden érdekes szakmát körbejártunk már és még van néhány a tarsolyunkban. Bárdosi Sanyival nagyon jó együtt dolgozni, jó a humora, és csupa szív ember. Sokan mondják, ami a szívén, az a száján, ez így is van, de ő egy olyan ember, akiben még soha nem csalódtam.

Növényi Norbert és Bárdosi Sanyi együtt vezetnek műsort a Sláger TV-ben (Fotó: Sláger TV)

Növényi Norbert és Bárdosi Sanyi együtt vezetnek műsort a Sláger TV-ben (Fotó: Sláger TV)

Elgondolkoztál már azon, hogy más foglalkozást is válassz?

A színjátszásban és az edzői munkáimban tökéletesen megtaláltam önmagam. Apámtól tanultam mindent, ő volt mindig is a példaképem. Edzőként dolgozott és egy olyan hivatást mutatott meg nekem, amiben tényleg jól érzem magam. Az edzés egy pedagógusi feladat is, egy felelősségteljes dolog, amit szeretek csinálni. A színjátszás pedig szintén apámtól származik, egy évig ugyanis színiiskolába járt és én annyira követni akartam őt, hogy ezt is kipróbáltam. Akkor jelentkeztem Goór Nagy Mária színitanodájába.

Megtaláltad azt, amit kerestél?

Életem legszebb három éve volt. Nagy élvezettel csináltam és csinálom a mai napig is. Sokszor el is gondolkozom rajta, hogy milyen jó, hogy kiélhetem magam ebben. Bármilyen szerepben jól érzem magam.

Egyszer mondtad, hogy a gyerekeid szeretik a filmjeidet. Ők hogy állnak a művészethez?

Mindhárom gyerekemnél látszódik a művészeti vonal. A sportolás az első náluk is, de nincs sportolás művészet nélkül, minden küzdősport egy tánc is, ha megfigyeljük. A nagylányom már harminckét éves, és kick-box világbajnok, Norbi fiam hétéves kora óta zongorázik és a tizenegy éves kisfiam, Nándi bokszol, birkózik és ő is elmerült a zongora világában. 

A kisfiad anyukájával már régóta együtt vagytok. Milyen a kapcsolatotok?

Tizennégy éve vagyunk együtt, és már számtalan negatív dolgot éltünk meg ez idő alatt. Kriszta a legnagyobb támaszom, akire mindig minden pillanatban számíthattam. Boldogok vagyunk még mindig, és tervezem, hogy elveszem őt feleségül, amikor tehetem.

Eddig miért nem tetted?

Tizennégy testvére van és hatalmas bulit szeretnénk csapni. Egy nagy esküvő pedig sokba kerül. Az elmúlt pár évben a nulláról kellett újraépíteni az életünket. Meghurcolták a nevemet egy perben, majd elítéltek, elvették az olimpiai járulékomat is és mindenünket elvesztettük. Ötször költöztünk egyik albérletből a másikba és közben sorra értek minket a családi tragédiák is. Meghalt a nővérem huszonnyolc éves fia egy balesetben, és olyannyira nem tudta feldolgozni, hogy ő is utánament. Kriszta is és én is egészségügyi problémákkal küzdöttünk, nekem műtenem kellett volna a térdemet. A legnagyobb szívfájdalmam pedig az volt, hogy nem voltak bevételeim, feléltük a tartalékainkat, és a fiamat nem tudtam segíteni anyagilag, amikor kiment Angliába. Nem volt munkám, nem akart senki velem dolgozni. Már ott tartottam, hogy elmegyek egy építkezésre segédmunkásnak. El is mentem hozzájuk, de nem akartak alkalmazni a per miatt.

Sokan elfordultak tőled?

Mindenki jobban tudta az életemet, mint én. Divat lett a másikat bántani és elítélni. Három barátom volt csak, akikre mindig számíthattam, örökké hálás leszek nekik. Sok rossz dolgot tapasztaltam meg akkor és tanultam is belőle.

Mikor jött az áttörés?

Elkezdtem újra edzéseket tartani, majd jött néhány rendezvény is, aztán pedig elindult 2018-tól a tévézés és a rádiózás. Most már ott tartok, hogy nincsenek adósságaim, és újra tudjuk építeni az életünket. Alapvetően egy pozitív beállítottságú ember vagyok, ezért optimistán gondolkozom. Szerintem nemsokára újra helyreállnak a dolgok és minden múltbeli dolog csak egy rossz álom marad. A célom végig az volt, hogy a kisfiam ne vegyen észre ebből az egészből semmit és szerintem ez így is történt.

Milyen apának tartod magad?

Fiatalon lazábban kezeltem mindent, most már ahogy öregszem, egyre jobban aggódom. Azt szeretném, ha a gyerekeimnek boldog élete lenne és megtalálnák azt az utat, amit szeretnének bejárni. Egy apa igazi példakép a gyerekének, én pedig mindent megteszek azért, hogy olyan dolgokra tanítsam őket, amit tovább vihetnek majd az ő gyerekeiknek.

Növényi Norbert és az unokája

Növényi Norbert és az unokája (Fotó: Növényi Norbert)

Nagypapa is vagy, a lányodnak már van egy hatéves kislánya.

Igen, ez az egyik legcsodálatosabb dolog az életben. Az unokám, Tirza tündéri és az édesanyjára ütött. Nagyon sokat sportol ő is, nemrég lovagolni is elkezdett. Szeptemberben kezdi az iskolát, most hatéves. Ha nálunk van, a legkisebb fiammal, Nándival óráig eljátszanak. Nagyon szeretik egymást. Tirza imád öltözködni, sokszor lepjük meg tüllös ruhával, amiben igazi királylány lehet. Szeretek meglepetést szerezni neki.

Romantikus típus vagy? Hogyan veszed le a lábáról Krisztát?

Szeretem a romantikát, sokszor csak kimegyünk a kertbe és bámuljuk a csillagokat éjjel, vagy elmegyünk valami szép helyre sétálni, ha időnk engedi. Szeretek főzni is, vendéglátásban is sokat dolgoztam és mindent meg tudok csinálni a konyhában. De szerencsém van, mert Kriszta iszonyatosan jól főz és szeret is főzni, ezért ritkán csinálok vacsorát.

Az elmúlt hetekben a koronavíruson is átestetek. Hogyan élted meg?

Ez egy iszonyatos betegség. Teljesen ledöntött a lábamról, olyan fájdalmaim voltak, hogy el sem tudom mondani. Magas lázam volt napokig, izzadtam, a fejem majd szétszakadt és elment minden erőm is. De nem akartam kórházba menni, otthon akartam maradni a családommal, persze elszeparáltan. Szerencsére Kriszta megúszta egy kis hőemelkedéssel és azzal, hogy elment a szaglása, a kisfiam pedig szinte nem is volt beteg. Nekem két hét kellett, mire azt tudtam mondani, hogy túl vagyok rajta. Már elkezdtem a munkát. Senkinek nem kívánom az elmúlt időszakot.

Sztárokkal beszélgettünk: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top