nlc.hu
Sztárok

Auth Csilla akkor és most

Emlékszel még Auth Csillára? Nem fogod elhinni, mivel foglalkozik most a 49 éves énekesnő

Auth Csilla a 90-es évek ünnepelt sztárja volt, aki ugyan nem hagyott fel az énekléssel, de valami egészen új dologba is belekezdett.

Auth Csilla neve a 90-es évek végén vált ismertté, miután Egy elfejtett szó címmel 1998-ban megjelent első lemeze. Legismertebb feldolgozása az 1998-as Féltelek című duett lett, amit a Bon Bon együttes egyik tagjával, Szolnoki Péterrel adott elő.

Zenei karrierje ennél sokkal előbb elkezdődött, kislányként zongorázni tanult, egészen pontosan 9 évig. 1990-ben kezdett el énekléssel foglalkozni, ezt követően pedig Gergely Róbert lemezén vokálozott, illetve olyan előadóművészek háttérénekesként lépett színpadra, mint Charlie, Zorán és Ákos.

Auth Csilla akkor és most

Auth Csilla 2005-ben (Fotó: csibi Szilvia/smagpix) és 2013-ban Szolnoki Péterrel (Fotó: Sajtószoba)

Csillaga pedig folyamatosan ívelt felfelé, olyannyira, hogy 1992-ben átvehette az első EMeRTon-díját, ő lett az év felfedezettje, másodszor pedig 2000-ben kapta meg az év énekesnőjének járó elismerést. Ugyanebben az évben jelent meg második lemeze Minden rendben címmel, harmadik albuma pedig három évvel később került a boltok a polcaira, amely A szerelem az esetem címmel.

A 49 éves énekesnő utolsó albumát 2009-ben adta ki, ma már jóval kevesebbet lép fel, mint korábban, igyekszik távol tartani magát a nyilvánosságtól.

Auth Csilla akkor és most

Auth Csilla nem tekint visszafelé zenei karrierjében (Fotó: Schumy Csaba/smagpix)

2017-ben készült vele egy interjú, amikor a Vajdaságban lépett fel, ahol az első három lemezéről énekelt ismert dalokat a közönségnek. Amikor a munkásságáról kérdezték, és arról, mit tekint mérföldkőnek a zenei karrierjében, a következőt válaszolta:

„Biztos nagyon sokat, de én ezekre nem emlékszem, és nem is nagyon szoktam visszafelé tekinteni, inkább előre vagy a jelenbe. Szokták kérdezni, amikor felkonferálnak egy műsorra, hogy mit mondjanak, és én mindig mondom, hogy minél kevesebbet, mert szerintem senkit nem érdekel, hogy kinek, mi van a háza mögött, hanem azt, hogy most éppen mit tud adni” – mondta Auth Csilla, akit a jövőbeni céljairól is kérdeztek a riportban. 

Auth Csilla akkor és most

Ma már spirituális tanácsadóként dolgozik (Fotó: Auth Csilla weboldala)

„Zeneileg most elég nehéz, mert ebben nem gondolkodom, csak a jelenben élek. Ez most nagyon szép és teljes, amit én most zeneileg megélek. Ezt nagyon szeretem, nagyon szeretek fellépni járni… Nem mondom, hogy gondolkodom új lemezben a közeljövőben, de nem zárom ki” – mondta diplomatikusan Auth Csilla, aki a spiritualitás felé fordult.

„Én egy másik területen próbálom most ki magam: ez egy tudatalattival foglalkozó spirituális eljárás, az a neve, hogy spirituális választerápia. Ezt megtanultam körülbelül 10 évvel ezelőtt, és annak vagyok tanácsadója és tanítom is ezt. Ez egy olyan módszer, amit bárki megtanulhat: ez egy készség. Arról szól, hogy egy táblázatrendszer és egy inga segítségével a tudatalattinkból a blokkokat ki lehet tisztítani. Tehát ha van egy vágyam, amit el szeretnék érni, akkor biztos, hogy ennek a tudatalattiban vannak blokkjai. Nincs az életünkben gyakorlatilag olyan terület, amihez ne lehetne így hozzányúlni” – nyilatkozta két évvel ezelőtt a minap.hu-nak

Nekünk meséltek: 

(Nyitókép: Sajtóklub)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top