nlc.hu
Sztárok

Meghalt Jean-Paul Belmondo

Meghalt Jean-Paul Belmondo

Elhunyt a világhírű francia színész, Jean-Paul Belmondo.
Meghalt Jean-Paul Belmondo

Nyolcvannyolc éves korában meghalt Jean-Paul Belmondo – közölte a világhírű francia színész ügyvédje az AFP francia hírügynökséggel.

Jean-Paul Belmondo olyan kultikus filmekben szerepelt, mint a Szabadlábon Velencében, A profi vagy a Kifulladásig. 

1956-ban mutatkozott be filmszínészként, de a nagy áttörést a francia új hullám egyik alapműve, az 1960-ban bemutatott Kifulladásig hozta meg számára. 

Előszeretettel vállalt könnyed, népszórakoztató filmeket és kaszkadőr nélkül forgatott nyaktörő akciómozikat, ugyanakkor mindig ügyelt arra, hogy fajsúlyosabb szerzői mozikban is megmutassa magát. 

2001-ben sztrókot kapott, ami egyúttal a filmes karrierje végét is jelentette. Azóta csupán egyszer tért vissza a vászonra a 2008-as Egy ember és a kutyája kedvéért.

Jean-Paul Belmondónak számos nőügye volt, a botrányok mégis elkerülték. Kétszer volt házas, első feleségétől három gyereke született: Patricia, Florence és az autóversenyzővé vált Paul. Második feleségétől egy lánya, Stella született 2003-ban.

(Kiemelt kép: Igor Russak / Sputnik via AFP)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top